Door Beheerder | 8 september 2013 | Nieuws

Afgelopen zaterdag begon ook voor de E1 het seizoen.
Naar de eerste week 2 keer te hebben getraind  waren we nu wel benieuwd hoe we er voor stonden.
Uitgerekend moesten we de eerste wedstrijd uit spelen in Benthuizen.
En daar hebben we hele slechte herinneringen aan , afgelopen seizoen speelde we daar onze slechtste wedstrijd van het seizoen (5-2 nederlaag).

In de eerste minuten moesten we even wennen dit komt mede doordat we van spelsysteem zijn veranderd van een 1-3-3
naar 1-2-3-1 systeem.
Naar een minuut of 5 kregen we greep op de wedstrijd en bepaalden we het spel .
Na een rommelige situatie uit een corner van Djonno  waar BSC’68 de bal niet weg kreeg was het Jason die de 0-1 op het bord bracht.
Na de 0-1 bleef Rohda goed voetballen en kregen we drie kansen op de 0-2 maar door een beetje pech bleef het 0-1
Toch kwam de 0-2 er wel door weer goede corner dit maal van Giovanni waar Djonno net de bal niet kon in koppen kon Jason achter hem in 1 keer binnen schieten 0-2.
Na de 0-2 ging we te gemakkelijk spelen taken werden niet goed uitgevoerd waardoor de ruimtes te groot werden en te snel de langen bal word gespeeld.
Dit leiden de 1-2 en 2-2 in .
In de rust hadden wie iedereen er op gewezen dat we vanuit onze positie moesten spelen zoals we de eerste helft waren begonnen.
In het begin van de tweede helft hadden we het moeilijk en kreeg BSC’68 een paar gevaarlijke kansen.
Na een minuut of 8 in de tweede helft kregen we weer een corner en was het weer Djonno die de bal goed in draaide de afvallende bal was voor Remco die de bal in de rechter hoek schoot 2-3.
Vanaf dit moment was Rohda heer en meester en brachten we via Djonno en Jason de stand naar 2 – 5.
Deze uitslag had nog groter kunnen uit pakken als we de kansen beter hadden uitgespeeld .
Ook het affluiten van de scheidsrechter was ongelukkig toen Giovanni alleen op de keeper afging.
Uit eindelijk was het een verdiende overwinning.
Na afloop konden we tevreden zijn met het vertoonde spel.
Maar is er ook nog zat om te verbeteren .
Zeker als we onze doelstelling willen halen meedoen om het kampioenschap in de 3de klasse.
a.s. woensdag staat de volgende uitdaging op het programma thuis tegen Floreant E2.