Home » Nicolaas Boys A1 – ROHDA A1 3 – 1
voetballer

Nicolaas Boys A1 – ROHDA A1 3 – 1

Door Beheerder | 16 september 2013 | Nieuws

Het seizoen 2012/’13 is weer gestart. Rohda A1 speelt in eerste instantie zeven bekerwedstrijden. Op basis van de stand in deze bekercompetitie wordt de competitie-indeling door de KNVB opgesteld. Het is dus van groot belang dat Rohda A1 bij de bovenste twee teams eindigt, waardoor een indeling in de promotiepoule van de 2e klasse voor de hand ligt.

De eerste wedstrijd is gespeeld op dinsdag 3 september j.l. tegen Nicolaas Boys A1. Aangezien de zomervakantie voor de meeste spelers tot eind augustus heeft geduurd, was er sprake van een slechte voorbereiding voor ons elftal. Gelukkig hadden wij zestien man ter beschikking, zodat iedereen (behalve Stan in verband met enkelband blessure) spelminuten kon opdoen.

In de eerste helft had Rohda A1 helemaal niets in te brengen en kwamen wij verdiend met 1-0 achter. Aangezien geen druk naar voren werd gegeven door onze laatste linie kon van afstand worden gescoord. Volledig de kluts kwijt na deze tegentreffer werd nagenoeg direct de 2-0 door Nicolaas Boys ingeschoten.

Nadat een half uur achter de feiten aan werd gelopen, kwamen vier wisselspelers in het veld. Jack scoorde nog voor de rust de aansluitende treffer. Echter, nadat een lange bal achter onze verdediging werd gespeeld ontstonden de problemen. Er werd niet adequaat door de laatste twee verdedigers gehandeld, waardoor de rechtsbuiten één op één tegenover onze keeper Nova kwam te staan. Een mooie lob werd de 3-1 voor Nicolaas Boys, waarna voor het rustsignaal werd gefloten.

In de rust werd door de trainer Arjan Blom om meer inzet gevraagd en tevens meer druk te zetten naar de tegenstander met de bal. Dit werd door Rohda gedaan, waardoor de tweede helft beduidend beter was dan de eerste helft. Beide elftallen kregen een paar kleine kansjes die niet werden benut waardoor het eerste verlies van seizoen 2012/’13 kon worden genoteerd.