0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA A1 – Linschoten A1 4 – 0
voetballer1

ROHDA A1 – Linschoten A1 4 – 0

Door Beheerder | 16 september 2013 | Nieuws

Na het verlies van afgelopen dinsdag tegen Nicolaas Boys was het noodzaak de neuzen dezelfde kant op te richten. Om hoog te eindigen in het bekertoernooi kunnen er niet meer veel punten worden gemorst. Vóór de wedstrijd zijn dan ook stevige afspraken met de gehele groep gemaakt. Naast afspraken over het trainingsbezoek en het –wedstrijdbezoek in relatie tot blessures en/of werk moesten we onze strijdwijze afstemmen met de nieuwe groep jongens.

De inzet van de spelers, de opbouw van achteren, drukzetten met het hele team, kantelen, naar voren verdedigen etc. zijn in de voor bespreking aan bod gekomen.

Linschoten had in zijn eerste wedstrijd 1-1 tegen CVC Reeuwijk gespeeld, dus moesten wij drie punten pakken om Linschoten achter ons te houden.

Rohda A1 speelde goed voetbal en creëerde veel kansen tegen een hard werkend Linschoten. Toch duurde het enige tijd voordat we in de eerste helft op een voorsprong kwamen. Nadat de bal op het middenveld veroverd was, speelde Jesper Jack in de diepte aan. Jack weet wel raad met dergelijke kansjes en scoorde knap de 1 – 0. Ondanks dat de afspraken binnen ons team werden nagekomen, was Linschoten toch een keer gevaarlijk toen een klusbal boven keeper Nova de lat raakte. De kansen stapelde zich op voor Rohda en Linschoten moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Dat resulteerde op het einde van de eerste helft in een gele kaart voor onze tegenstander, waardoor Rohda 10 minuten tegen tien man kwam te spelen (nieuwe regel).

Ook in de tweede helft was Rohda de bovenliggende partij. De kansen werden steeds groter, maar het lukte niet om te scoren. Onze “aankoop” Tom werkte hard en had enkele malen de 2 – 0 op zijn schoen, maar het wilde vandaag niet lukken om het net te raken. Het keeperswerk bij Linschoten was van een hoog niveau en stond een grotere voorsprong voor ons in de weg.

Totdat Jack 2x een lob over de keeper plaatsen, zodat de stand opliep naar 3 – 0. Linschoten was hierdoor mentaal geknakt en de overwinning was in de knip. Het slotakkoord was van aanvoerder Mark. Met de geleende voetbalschoenen van Guido van Daalen schoot Mark de bal tussen de benen van de keeper door en dat betekende de eindstand van 4 – 0.

Overigens was deze wedstrijd voorlopig de laatste wedstrijd van Stan. Stan wordt binnenkort geopereerd aan zijn enkelbanden en zal 3 à 4 maanden uit de roulatie zijn. 

Ruud Scheer

                                               **************************

Eerstvolgende wedstrijd: 14 september 2013 uit tegen NSV ‘46 A1, 14.30 uur.

 

Topscorers:

Jack van der Heiden     4

Mark Blanken               1

voetballer1


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie