0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 A1 – CVC Reeuwijk A1 4 – 4
A1 team foto 800x533

ROHDA’76 A1 – CVC Reeuwijk A1 4 – 4

Door Beheerder | 23 september 2013 | Nieuws

Vorige week heeft Nova de wedstrijd uitgespeeld met een blessure aan zijn middelvinger. Doordat zijn vinger door de dokter in een spalk is gezet, kon hij tegen CVC niet spelen en werd hij vervangen door de keeper van A2, Jan Geert van Asselt. Gelukkig hebben wij dit seizoen een ruime selectie want naast Nova misten wij ook Siem, Stan en Bryan door blessures. Voor de wedstrijd is een elftalfoto gemaakt door Kees v.d. Wilk.

A1 team foto 800x533

                       

Blijkbaar hadden diverse jongens het idee dat een kampioensfoto werd gemaakt. De warming-up werd plichtmatig afgewerkt en het positiespel voorafgaand aan de wedstrijd was verre van optimaal. De trainer heeft in de voorbespreking nadrukkelijk aangegeven dat we met zo’n instelling geen enkele wedstrijd kunnen winnen.

De wedstrijd tegen CVC was nog niet begonnen of we stonden al met 0 – 1 achter. Een afstandschot van 25-30 meter was te veel voor Jan-Geert en de bal verdween via zijn handen onder de lat. Geen vuiltje aan de lucht dachten we, dat zetten we wel even recht. Maar de tegenstander was niet van plan vroegtijdig op te geven. We kregen een paar kleine mogelijkheden en een redelijke kans voor Jack na een steekbal. De keeper van CVC redde knap op deze inzet. In onze drang om een goal te scoren, gaven we veel ruimte weg op het veld. Door onoplettendheid en onvoldoende concentratie liep CVC Reeuwijk uit naar 0 – 3. Gelukkig konden wij nog iets terugdoen voor de rust. Na een rush vanaf de middenlijn schoot Mark net voorbij de zestienmeterlijn de bal langs de keeper, zodat we met 1 – 3 de eerste helft afsloten.

Opnieuw is in de rust duidelijk gemaakt, dat als team gevoetbald moet worden. Elkaar coachen, motiveren en voor elkaar willen werken. De bal het werk laten doen en man in de ruimte opzoeken. Het strijdplan werd stukken beter opgepakt en de inhaalrace werd gestart. Binnen vijf minuten werd de keeper van CVC op de proef genomen, maar de bal bleef voor de doellijn. In de 55e minuut was het wel raak. Na een voorzet van Tom werkte Jack de bal binnen met een lepe kopbal bij de tweede paal, 2-3. De kansen voor Rohda namen toe en de ene na de andere Oehh was in de dug-out te horen. Na een inspeelbal richting Jack voor het midden van het doel, draaide hij om zijn linker standbeen en haalde vernietigend uit links onderin de hoek. De gelijkmakende treffer (3 – 3) was verdiend en we hadden nog een kleine 20 minuten om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. CVC wilde echter na een 0 – 3 voorsprong niet met nul punten van het veld stappen.Ondanks diverse gemene overtredingen hield scheidsrechter Rolf Kerkman de gele kaarten op zak. Overtredingen van achteren, doorlopen op spelers nadat de bal al was gespeeld, met een gestrekt been in komen vliegen en het veelvuldig de bal wegschieten bij een vrije trap voor ons team, werden helaas niet bestraft. De nieuwe regel 10 minuten van het veld bij het tonen van een gele kaart werkte in deze wedstrijd helaas tegen ons.

Op zoek naar de 4 – 3 liepen wij tegen een enorme tegenvaller aan. Door een lange trap naar voren werd de linksbuiten van CVC weggestuurd en rondde zijn kans knap af door de bal over Jan-Geert te plaatsen. Gelukkig bestaat er nog gerechtigd. Mitchell schoot de bal ruim veertig meter door de lucht richting Jack die met zijn linkervoet de bal over de keeper plaatste, waardoor een paar minuten voor tijd de stand 4 – 4 werd en Jack zijn eerste Hattrick van het seizoen noteerde.

In de allerlaatste minuut had Mark de gelegenheid om de bal van dichtbij achter de keeper te koppen. Helaas werd deze kans op een haar na gemist, zodat wij met een punt genoegen moesten nemen.

                                               **************************

Eerstvolgende wedstrijd: 28 september 2013 uit tegen Vlug En Paraat A1, 14.30 uur. VEP uit Woerden heeft vier punten uit vier wedstrijden. Zij hebben de laatste wedstrijd tegen Nicolaas Boys gespeeld en met 9 – 1 verloren.

 

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden     9

Mark Blanken               4

Steven Westmaas         1

Zakaria Qualit               1


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie