0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 A1 – FC Zoetermeer A2 6 – 3
A1 26 okt 13 800x533

ROHDA’76 A1 – FC Zoetermeer A2 6 – 3

Door Beheerder | 27 oktober 2013 | Nieuws

Na de eenvoudige winst op ONA A1 stond vandaag een oefenwedstrijd tegen

FC Zoetermeer A2 op de agenda. Blijkbaar had trainer Edwin Kluivers van Rohda 1 het verslag van Willem Dekker (trainer ONA A1) aandachtig gelezen, want donderdagavond werd aangegeven dat onze aanvoerder Mark met het eerste elftal mee moest spelen. Daarnaast mistten we ook onze topscorer Jack die net als vorige week een extra zakcentje moest bij verdienen en daarom opnieuw niet aanwezig kon zijn. Tot slot waren Stan, Zakaria en Siem vanwege (langdurige) blessures niet van de partij. Daartegenover stond dat Bryan zonder voetblessure aan de start van de wedstrijd kon verschijnen.

 

Doordat 80% van onze doelpuntenmakers vandaag niet aanwezig waren, moesten andere spelers opstaan om doelpunten te maken. Zoetermeer A2 heeft het in de bekercompetitie niet al te goed gedaan en komen daardoor uit in de derde klas van de competitie. Daartegenover staat dat hun A1 bovenin de hoofdklasse meedraait.

(Uiteraard) spelend op het hoofdveld werd de nodige inzet en goed voetbal van onze jongens verlangd. Desondanks konden we niet slechter beginnen. Door een foute inspeelbal van Jesper in de eerste minuut ontstond gelijk de eerste kans van Zoetermeer. Vanaf een meter of 18 werd de bal keurig achter Twan Korrel (keeper van de B1) geplaatst (0 -1).

Ondanks het slordige spel van onze jongens in de eerste 15 minuten kwamen wij daarna steeds beter in de wedstrijd tegen een goed spelend Zoetermeer. Ondanks het feit dat Bryan de afgelopen week geen training had bijgewoond, kwam de 1 – 1 van zijn schoen. We gingen de bal steeds beter overspelen en de buitenspelers werden constant aangespeeld. Met name Steven voelde zich als een vis in het water. Balletje door de benen van de rechtsback en dan weer een mooie passeerbeweging langs de zijlijn. Deze acties  leidden ertoe dat nummer 23 van Zoetermeer een hele slechte middag had. Uiteindelijk “schoot” Steven vanaf de punt van het zestien metergebied op doel. De keeper anticipeerde volledig mis op de inzet van Steven en de bal rolde over de grabbelde keeper en over de doellijn heen (2 – 1).

Ondanks het feit dat goed druk op de bal werd gegeven, verloren wij daarna de bal onnodig bij het inspelen naar het middenveld. De 2 – 2 kwam dus niet geheel onverwachts uit de lucht vallen. Gelukkig hadden we voor de rust nog een mooie acties in petto. Door een mooie steekpas van Lars in de diepte op Tom kon voor de rust nog de 3 – 2 op het scorebord worden bijgeschreven. Een vrije trap van Steven op de inlopende Bryan zorgde eveneens voor een goal, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

FC Zoetermeer had na de rust enkele wijzigingen doorgevoerd. Hun centrale middenvelder ging linksbuiten lopen en de rechtshalf ging meer centraal op het middenveld acteren. Door deze omschakeling hadden wij het tien minuten na de rust enorm lastig en de bezoekers konden zelfs de aansluitende treffer aantekenen. De boomlange spits deed waarvoor hij in het veld stond, namelijk scoren (3 – 3).

Rohda A1 moest weer opzoek naar de voorsprong. Via een aanval over de rechterkant werd een mooie voorzet van Tom voor de goal geslingerd. De van achteruit naar voren gesnelde Mitchell toornde hoog boven de verdedigers uit, maar schampte de bal slechts. Desondanks werd de bal door een geschrokken verdediger achter zijn eigen keeper gedeponeerd, waardoor de 4 – 3 een feit was. Zoetermeer A1 kwam deze klap niet meer echt te boven.

Beide vleugelverdedigers (Luuk en Mink) werden gewisseld omdat de opbouw van achteruit niet lekker verliep. Doordat Bryan bij het inkoppen van de bal zich verstapte, moest Mink weer snel binnen de lijnen worden gebracht. Jim Woerdman vanuit de B1 ging links op het middenveld spelen en Nova werd onze kleine Pelle in de spits. De hard werkende Nova maakte een mooie goal door een lange bal van achteren in een keer te verlengen met een uitgekiende lob over de keeper (5 – 3).

Lars probeerde in de laatste twintig minuten van de tweede helft zijn eerste goal van het seizoen te maken. Doordat hij zo graag wilde scoren, was de rust niet aanwezig om de keeper daadwerkelijk te verschalken. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Steven die vandaag zijn tweede goal maakte en hiermee uitgeroepen werd tot de man van de wedstrijd (6 – 3).

                                               **************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 2 november 2013 thuis tegen ASW A1, 14.30 uur.

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden       12

Mark Blanken                   5

Zakaria Qualit                    2

Tom van Leeuwen          2

Steven Westmaas          1

Herman Berends             1

Eigen goal VEP                  1                            

Doelpunten vanuit vriendschappelijke wedstrijden worden niet in de lijst meegenomen.

A1 26 okt 13 800x533


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie