0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 A1 – Siveo’60 A1 2 – 1
IMG 6283 800x534

ROHDA’76 A1 – Siveo’60 A1 2 – 1

Door Beheerder | 20 oktober 2013 | Nieuws

Door winst op WDS was de tweede plaats in de bekerpoule al definitief. Diverse spelers vroegen voor de wedstrijd om een feestopstelling. De leiding wilde daar niet aan toegeven, omdat ons spel te wisselvallig was in de afgelopen wedstrijden. Er zit voldoende voetbal in het elftal en techniek is volop aanwezig. Alleen de volgende vraag moet worden beantwoord: “Waarom kunnen wij de concentratie niet opbrengen om een hele wedstrijd te domineren”? Ook tegen mindere teams hebben wij het soms delen van de wedstrijd onnodig lastig. 

Tegen Siveo ’60 A1 (Sport Is Vreugde En Ontspanning) kwamen onze jongens goed uit de startblokken. Binnen twee minuten konden we al rustig in de dug-out gaan zitten. Lars stuurde Tom weg door een diepe bal achter de laatste linie van onze tegenstanders te plaatsen en Tom schoot onberispelijk binnen (1 – 0).

Daarna dachten wij de wedstrijd gemakkelijk te kunnen uitspelen. Siveo probeerde wat terug te doen door enkele plaagstoten, maar de kleine mogelijkheden werden onzorgvuldig afgerond. In de 18e minuut kreeg Mark het op zijn heupen en toonde zijn techniek aan de toeschouwers. Hij schudde tegenspelers van zich af en ging richting het zestienmetergebied van Siveo. Daar maakte hij een mooie één – twee combinatie met Jack, waarna hij recht alleen op de keeper afging en simpel de bal langs de keeper plaatste (2 – 0).

Na deze goal ging Siveo A1 er een schepte bovenop doen. Er werd voor elke meter gestreden en het ontzag voor Rohda werd steeds minder. Ook in deze wedstrijd werd aan ons getoond dat techniek alleen niet altijd tot winst leidt.

De bal werd achterin met een te laag tempo rond gespeeld en onze spelers liepen onvoldoende vrij. Een stapje naar voren of achteren betekent dat een bal makkelijker kan worden overgespeeld. Wij denken vaak dat de speler aan de bal de oplossing moet vinden, maar juist zijn medespelers moeten bepalen waar de bal naar toe gespeeld moet worden.

Op de middenlijn kon Herman de bal niet aan een medespeler kwijt en plaatste onnodig de bal in de voeten van een Siveo-aanvaller. De counter werd ingezet en er ontstonden meerdere grote mogelijkheden voor Siveo, maar met kunst en vliegwerk wisten Mink en Jan Geert een tegengoal te voorkomen.

De tegenstanders roken bloed en wilden de achterstand verkleinen. Na een onnodige overtreding op minder dan twintig meter recht voor onze goal werd een vrije trap toegekend door de onzichtbare (dus goede) scheidsrechter. Een fraai ingeschoten bal werd, ondanks een te kleine muur van slechts vier spelers, vakkundig door Jan Geert uit het doel geronseld.

Vlak hierna raakte Zakaria opnieuw geblesseerd aan zijn lies en werd vervangen door Jesper op de linkshalf plaats. Aangezien Jesper minder aanvallend is ingesteld dan Zakaria ontstond meer rust in het elftal. Dit leidde ondermeer tot twee mooie aanvallen over rechts, waarbij de voorzetten van Tom helaas door onze aanvallers niet konden worden afgemaakt.

Na de rust ging het spel gelijk op en we konden onze stempel niet meer op de wedstrijd drukken. Sterker nog, het was Siveo die de aansluitingstreffer maakte. Een diepe bal in de ruimte zorgde voor onrust. Mark ging de linksbuiten van Siveo achterna, maar werd uitgekapt. De voorzet belandde voor het ons doel waar Luuk de bal probeerde weg te werken. Aangezien de bal half werd geraakt, kon de bal worden afgemaakt en Jan Geert moest het bal uit het net halen (2 – 1).

Tien minuten voor tijd werd Siem als wisselspeler ingezet, nadat hij enkele weken aan zijn enkel geblesseerd was geweest. Met de aanvoerdersband om zijn arm probeerde hij een aanval van Siveo onschadelijk te maken. Bij deze actie raakte zijn schouder gedeeltelijk uit de kom. Door vakkundig ingrijpen van de verzorger van Rohda 1 kon een bezoek aan het ziekenhuis achterwege blijven.

Rap na dit incident maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd, zodat deze matige partij met de hakken over de sloot werd binnengehaald. Met nog één wedstrijd te spelen (CVC Reeuwijk – Nicolaas Boys) is de “eindstand” van de bekerpoule als volgt:

 

Team

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

PM

1

Nicolaas Boys A1

6

6

0

0

18

37

5

0

2

Rohda ’76 A1

7

5

1

1

16

24

9

0

3

NSV ’46 A1

7

3

1

3

10

16

21

0

4

CVC Reeuwijk A1

6

2

3

1

9

19

13

0

5

Linschoten A1

7

2

2

3

8

13

17

0

6

Siveo ’60 A1

7

1

3

3

6

10

25

0

7

VEP A1

7

1

2

4

5

10

23

0

8

WDS A1

7

1

0

6

3

7

23

0

 

 

 

                                               **************************

Eerstvolgende vriendschappelijke wedstrijd:  zaterdag 19 oktober 2013 uit tegen ONA  A1, 14.30 uur .

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden       12

Mark Blanken                   5

Zakaria Qualit                    2

Tom van Leeuwen          2

Steven Westmaas          1

Herman  Berends            1

Eigen goal VEP                  1

IMG 6283 800x534

 

 

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie