0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » VEP A1 – ROHDA’76 A1 0 – 4
voetballer3

VEP A1 – ROHDA’76 A1 0 – 4

Door Beheerder | 6 oktober 2013 | Nieuws

Afgelopen zaterdag werd er niet door A1 gevoetbald tegen VEP. De wedstrijd werd in overleg met hen vastgesteld op woensdagavond 2 oktober 2013. We hadden na de tegenvallende wedstrijd tegen CVC Reeuwijk zin in een revanche en VEP moest hiervan de dupe worden.

Jan Geert was wederom de vervanger van Nova en daarnaast misten we Max (school) en Lars (werken). Zakaria was vanwege liesproblemen slechts een kleine 20 minuten inzetbaar. Danny was vanuit de A2 aangesloten en Nova was beschikbaar als veldspeler.

Al snel stond Jack deze avond één op één voor de keeper van VEP, maar de keeper maakte goed zijn doel klein zodat Jack het net niet kon vinden. VEP speelde met een 4:4:2 opstelling, waardoor diverse Rohda-jongens op zoek waren naar de juiste tegenstander. VEP probeerde het ons lastig te maken met vier middenvelders en ze kwamen geregeld op onze helft. Echter, na balverlies van VEP op onze helft werd een snelle counter geplaatst door Danny. Vanaf het rechtermiddenveld plaatste Danny met zijn linkerbeen de bal in de diepte langs de twee centrale verdedigers, waarna Jack het karwei eenvoudig kon afmaken (0 – 1).

We bleven onrustig voetballen door dat VEP een man extra overhield op het middenveld en wij van achteruit niet het lef hadden om door te schuiven. Opnieuw leidde het balverlies van VEP tot een mooie aanval van ons elftal. Jan Geert zorgde voor een snelle spelhervatting, waarna Mark uiteindelijk in de ruimte aan de rechterkant op de helft van VEP de bal kreeg. Mark legde de bal breed op Tom die goed naar het midden was getrokken en Tom krulde de bal van ruim 20 meter over de keeper, zodat zijn eerste goal voor Rohda een feit was (0 – 2).

Rohda was voetballend beter in de eerste helft maar VEP probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Na twee countergoals was de derde goal van Rohda een mooie uitgespeelde aanval. Opnieuw lag op rechts de ruimte. Jesper was de hoek van het zestienmetergebied ingedoken, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal voor Tom klaar. Tom raakte de bal niet helemaal goed en de bal rolde voor de voeten van Jack die bij de penaltystip stond opgesteld. Normaal een gelopen zaak, maar ook Jack fabriceerde een mislukt schot. Gelukkig kwam de rechtsback van onze tegenstander naar binnen gesneld en hij wilde de bal wegschieten, maar zijn afzwaaier trof de rechterbovenhoek achter de kansloze keeper van VEP (0 -3).

Na een klein half uur werd Mark aan de linkerkant van het veld vrijgespeeld. Met zijn linker probeerde hij vanaf een meter of achttien de verre hoek te zoeken. De bal verdween rakelings aan de verkeerde kant van de paal, waardoor de voorsprong niet werd vergroot en de ruststand 0- 3 was.

Nu de rust was duidelijk dat er harde woorden in de kleedkamer van VEP waren gevallen. De mouwen werden opgestroopt en het spel van onze tegenstander werd stukken steviger. Desondanks kwam Rohda in de tweede helft niet meer in de problemen. Daartegenover werden door onze jongens geen echte kansen meer gecreëerd.

Het duurde tot de 24e minuut totdat Herman er genoeg van had. Herman veroverde de bal voor de dug-out en ging twee man van VEP voorbij en stormde het strafschopgebied binnen. Daar hield de laatste man van VEP Herman aan zijn shirt vast, waardoor hij ten val kwam. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Herman eiste de strafschop op en liet de keeper kansloos (0 – 4).

Na deze stand werd ook het publiek een stuk onvriendelijker. Dit resulteerde erin dat Mark en zijn tegenstander na een woordenwisseling het veld voor 10 minuten moesten verlaten. Danny werd gewisseld voor Zakaria die hierdoor nog wat speelminuten meemaakte. Daarnaast was het debuut van Nova als veldspeler van Rohda A1 een feit, doordat hij Steven 15 minuten voor tijd als linksbuiten kwam vervangen.

Het slotakkoord was voor de scheidsrechter. Een schwalbe in het zestienmetergebied van Rohda werd ten onrechte beloond met een strafschop. Jan Geert gaf zijn visitekaartje af door de laag geplaatste bal keurig uit de benedenhoek van het doel houden. De drie punten waren binnen en de tweede plaats achter Nicolaas Boys is weer heroverd op CVC Reeuwijk.

                                               **************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 5 oktober 2013 uit tegen Waarder Driebruggen Samen A1, 12.30 uur.

 

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden     10

Mark Blanken               4

Steven Westmaas         1

Zakaria Qualit               1

Tom van Leeuwen         1

Herman Berends          1

Eigen goal VEP                       1

voetballer3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie