0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Vrouwen- en meisjesvoetbal verrijking voor Rohda’76

Vrouwen- en meisjesvoetbal verrijking voor Rohda’76

Door Beheerder | 13 oktober 2013 | Nieuws

Tot voor enkele jaren gold Rohda’76 als een echt mannenbolwerk. Ja, er waren wel enkele voetballende meisjes. Die moesten zich maar staande houden tussen een overmacht aan jongetjes van dezelfde leeftijd. Hoe anders is de praktijk van 2013. Rohda’76 telt inmiddels twee vrouwenelftallen (senioren), één B-elftal (14-16 jaar), één C-elftal (12-14 jaar), één D-zevental (10-12) jaar en één F-team (6-8 jaar).

alt

 
Voetbalsters van Rohda’76 in actie. Foto’s Kees van der Wilk

alt

En dan zijn er nog enkele speelsters die er de voorkeur aan geven om hun voetbalvaardigheden in jongenselftallen te etaleren. Op de ledenlijst van Rohda’76 prijken de namen van rond de 80 voetbalsters. ,,Vrouwen en meisjes gelden als een verrijking voor de vereniging. Ze zorgen voor een bepaalde sfeer en gezelligheid,’’ geven de jongens en mannen toe op het sportcomplex aan de Broekveldselaan. De KNVB telt inmiddels meer dan 120.000 voetballende vrouwen en meisjes.

Die landelijke ontwikkeling is bij Rohda’76 goed merkbaar. B-speelster Chiara van Waveren weet wel waarom. ,,Meisjesvoetbal is meer dan voetballen alleen. Het is gewoon gezellig met de meiden en we doen nog allerlei andere leuke activiteiten.’’

De groei stelt bij Rohda’76 ook eisen aan de accommodatie en organisatie. Zo bereidt de vereniging de bouw van twee nieuwe kleedkamers voor. Maar het vraagt ook het nodige van de trainers. Jeugdcoördinator Ard Hoogendoorn: ,,Bij de meisjes volgen we dezelfde lijn als bij de jongens. Door een gerichte opleiding willen wij de meisjes voorbereiden op het voetballen bij de seniorenvrouwen. En natuurlijk gaat het ook om plezier in bewegen en onderlinge vriendschappen.’’

Meisjes die nieuwsgierig zijn kunnen vrijblijvend een paar keer meetrainen.
Gewoon even bellen met Ard Hoogendoorn: 06-34949431. Neem alvast een kijkje op www.rohda76.nl.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie