0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » WDS A1 – ROHDA’76 A1 1 – 3
A1 5 okt 3

WDS A1 – ROHDA’76 A1 1 – 3

Door Beheerder | 19 oktober 2013 | Nieuws

Na de doordeweekse overwinning bij VEP in Woerden moesten we op zaterdag 5 oktober 2013 aantreden tegen WDS uit Driebruggen.  Een redelijk nieuw complex met een kunstgrasveld en mooi zonnig weer was een voorbode voor een heerlijke voetbalmiddag. Niets was minder waar, aangezien wij opnieuw ervan overtuigd waren dat we zo wie zo drie punten zouden meenemen naar Bodegraven.

Het als laatste geplaatste WDS had nog niet gewonnen in deze bekercompetitie en ze waren van plan hun huid duur te verkopen. Rohda A1 was redelijk compleet, ondanks het feit dat Max de afgelopen week ziek was geweest en dat Zakaria door zijn liesblessure gedeeltelijk kon worden ingezet. Danny is na zijn verdienstelijke optreden tegen VEP ook van de partij en Nova start wederom als grensrechter. Tot slot wordt de bank opgefleurd door onze hondstrouwe supporter en teamgenoot Stan.

De eerste twintig minuten was van onze kant van een slecht niveau. Naast het onnodige balverlies van ons team, werd er geen enkele druk naar voren gegeven waardoor WDS de bal van achteruit rustig kon opbouwen. De linker centraleverdediger ging steeds de bal ophalen en kreeg van ons alle ruimte op de bal richting onze speelhelft te verplaatsen. Gelukkig was de stootkracht van hen niet overtuigend, waardoor aan beide kanten geen uitgespeelde kansen ontstonden. Na een overtreding op een speler van WDS werd snel een vrije trap genomen aan de linkerkant van ons middenveld. Aanvoerder Mark stond te ver van zijn tegenspeler af, waardoor de WDS-speler de bal naar voren kon dribbelen en de bal kon voorgeven richting de andere kant van het zestienmetergebied. Ook daar gaven we verdedigend niet thuis en een half gekraakt schoot dwarrelde over Jan Geert heen en belandde onder de lat (1 – 0).

Dit was het moment om in te grijpen in het te afwachtende spel van Rohda. Achterin moest 1 op 1 worden gespeeld. Mitchell schoof door naar het middenveld en Jesper ging met de punt naar voren spelen in plaats van met de punt naar achteren. Met deze ruitformatie op het middenveld werd extra druk naar voren gezet, waardoor WDS geen vrije man meer overhad om op te bouwen. Deze omzetting resulteerde in een andere wedstrijd, waardoor WDS telkens onder druk kwam te staan.

De scheidsrechter kreeg blijkbaar medelijden met de thuisclub, want voor het eerst in de voetbalhistorie werd een drinkpauze in oktober ingelast.

Onze jongens lieten zich niet gek maken en door het snelle storen, veroverde we steeds makkelijker de bal en na een steekpas van Jesper achter de verdediging van WDS kon Jack de eenvoudig de 1 – 1 aantekenen.

Na de rust kwam WDS met een andere keeper het veld in.  Een enorme knaap die gelijk van zich deed spreken. Meerdere kansen kwamen in een korte periode voor ons team voorbij. Een schot van Jesper met zijn linkerbeen van een meter of tien van de doellijn werd door de keeper op een onverklaarbare wijze uit het doel geronseld. Niet veel later stond Tom ineens voor de keeper en haalde snoeihard uit en de bal verdween laag in de verre hoek. Ook hier werd een wonderbaarlijke redding verricht door de WDS keeper die de bal net naast de buitenkant van de doelpaal kon verwerken.

De druk van onze kant werd WDS teveel en een doelpunt kon niet uitblijven. Deze keer was het een steekbal van Mark op Jack die het scorebord liet knipperen (1 – 2). WDS probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar ondanks een paar counters werden zij niet meer echt gevaarlijk. Dit was grotendeels te danken aan Herman die in het centrum van de verdediging uitstekend de duels tegen de WDS-spits in zijn voordeel besliste.

Na een aanval over onze rechterkant bereikte Tom de ingevallen Zakaria. Hij produceerde slechts een rolletje richting de keeper. Tot op heden was hun keeper foutloos, maar hier dook de goalie tergend langzaam naar de grond. De wedstrijd was gespeeld en de 1 – 3 overwinning was een feit.

De enigszins zwaar bevochte overwinning heeft de tweede plaats in de poule opgeleverd. De competitie-indeling levert hierdoor de gewenste sterke tegenstanders op!

                                               **************************

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden       12

Mark Blanken                   4

Zakaria Qualit                    2

Steven Westmaas          1

Tom van Leeuwen          1

Herman  Berends            1

Eigen goal VEP                  1

A1 5 okt 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie