Home » Wedstrijdverslag Willem Dekker (trainer ONA A1)
A1 23 okt 13 800x786

Wedstrijdverslag Willem Dekker (trainer ONA A1)

Door Beheerder | 26 oktober 2013 | Nieuws

Leider Jelle van Hoogen is de stille kracht achter ONA A1. Hij heeft toch maar even geregeld, nu we 2 weken vrijaf hebben, dat we tegen Rohda ’76 A 1 en volgende week tegen RVC ’33 A 1 spelen. De gasten van ONA A1 zijn ontzettend fanatiek en willen altijd spelen, ondanks het feit dat we veel verliezen. Op den duur gaat deze instelling wel resultaat opleveren, daar ben ik zeker van.

Rohda’76 A1 speelt hoger dan wij en hebben een uitstekend elftal, bleek al gauw in de wedstrijd. We liepen achter de feiten aan en werden zwaar onder druk gezet. Binnen de minuut stonden ze al alleen voor Ian Markus, die in deze wedstrijd zou uitgroeien tot een zeer betrouwbare sluitpost. Tot het kwartier kon hij de nul nog op het denkbeeldige scorebord houden. ONA pretendeert dat A 1 heel belangrijk is voor de club, maar waarom wordt dat bord dan niet gebruikt bij wedstrijden van het vlaggenschip van de jeugd? We waren, ja waren, nog ongeslagen thuis. Rohda ’76 gaf ons voetballes. Technisch, taktisch en qua beweeglijkheid werden we soms van de mat gespeeld. De aanvoerder van onze gasten uit Bodegraven zou moeiteloos in het eerste seniorenelftal kunnen meespelen. Wat een geweldige speler is dat zeg. Hij heeft een begenadigde techniek en een prachtig linker been. Hij stond aan de basis van menig aanval. Binnen één minuut scoorden ze in de 16 e minuut 2 keer en op het half uur was het al 0-3 toen de geheel vrijstaande voorstopper! eenvoudig koppend scoorde. Dat de achterstand bij rust niet veel groter bij was, hadden we vooral te danken aan Ian, die fenomenaal goed keepte en aan de onverzettelijkheid van Danny van der Ree, Hannes Zwanenburg en Nicky Willemse, die buffelden alsof hun leven ervan afhing. Denny Lagerweij had het heel erg moeilijk tegen de uitstekende linksbuiten en zal nog weleens badend in het zweet ‘s-nachts wakker worden.Deden wij dan niets? Natuurlijk waren wij ook, weliswaar sporadisch, gevaarlijk voor de goal. De snelle Desley Stolwijk en de handige Ali Yahiati waren handenbinders voor de verdedigers van Rohda ’76.

In de rust moest er, omdat we net te veel spelers hebben voor één elftal en net te weinig voor een A2, 6 spelers gewisseld worden. We hadden nog geluk dat we niet 7 keer moesten wisselen omdat onze aanvoerder Damian van Veen het eerste elftal moest versterken tegen Unio de dag daarna. We spraken met elkaar af dat we weer met 0-0 gingen beginnen en zouden proberen de score draaglijker te houden dan de 0-3 van voor de rust. Ook veranderden we van systeem. Na de hervatting speelden we 4-4-2 omdat al vanaf het begin van de wedstrijd Rohda overal op het veld 1 op 1 speelden. Op het middenveld werden we voor de rust bij vlagen overklast, na de thee was dat minder het geval. Toch liep de score weer op toen Joël van Staveren een penalty veroorzaakte en dezelfde speler z’n totaal aan eigen treffers opvoerde tot 2. Ook tegen Rijnstreek scoorde hij al in het verkeerde doel. Ik ga van de week wel even met hem praten en hem vertellen dat het toch echt de bedoeling is om in het andere doel te scoren 😉 Bij het eigen doelpunt schoot een niet onaantrekkelijke vrouwelijke toeschouwer, die vlak bij onze dugout stond, even in de lach. Het was ook wel komisch om te zien hoe knullig dat eigenlijk ging. We redden de eer ook nog door de razendsnelle Desley, die eerst prachtig z’n duel op kracht won en daarna schitterend diagonaal scoorde 1-5. Het slotakkoord was voor Rohda ’76 die een pegel over Ian heen knalde waarop zelfs hii het antwoord schuldig moest blijven, 1-6. Dat Nick de Brabander nog een keer de bal van de doellijn haalde voorkwam dat het een zevenklapper werd.

0 – 1 Jesper Scheer

0 – 2 Jesper Scheer

0 – 3 Herman Berends

0 – 4 Eigen doelpunt ONA

0 – 5 Nova Markarian (penalty)

1 – 5 Desley Stolwijk van ONA

1 – 6 Steven Westmaas