Home » Zevenhoven 3 – Rohda ’76 2 – (2-1)
wedstrijdverslag 3

Zevenhoven 3 – Rohda ’76 2 – (2-1)

Door Beheerder | 7 oktober 2013 | Nieuws

Zaterdag 5 oktober 2013 stond ZEVENHOVEN 3 voor ons op het programma. Na de nederlaag vorige week tegen RIJNVOGELS 4 moest ROHDA’76 2 laten zien dat we absoluut waardig zijn om boven in de competitie mee te kunnen draaien. Tijdens de uitgebreide voorbespreking bij de trainer thuis, met uitgebreide lunch, werd daarom gehamerd dat er gewonnen moet worden en werd de basisopstelling bekend gemaakt:

Op het zeer smalle wedstrijdveld verschenen van achter naar voor, van rechts naar links:

Bart, Jan, Guido, Jeroen, Patrick, Wouter, Niels, Johan, Tom, Baruch, Roel.

Wissels: Joël, Rick, Jaap

De warming-up in het zonnetje deed ons goed, het vertrouwen werd gecreëerd en konden fris aan de wedstrijd beginnen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, welke volgens hem streng onder controle stond van de controleur, konden we ons strijd doorzetten op het grasveld van ZEVENHOVEN. Duels werden ‘slap’ gewonnen, gelukkig konden we ZEVENHOVEN weren uit ons doelgebied.

Het creëren van kansen, wat vorig seizoen makkelijk ging kwam niet opgang. De grote kansen die we kregen voor het doel van de tegenstander werden niet zorgvuldig afgemaakt. Na een wat slordig spel van ROHDA’76 kwam van onze rechtsback Jan een geweldige steekpass op Baruch, die koelbloedig de één tegen één situatie uitspeelde en ROHDA’76 rond de ’38 minuut op een 0-1 voorsprong zette.

Met de voorsprong gingen we de rust in, met het gevoel dat we veel meer uit de eerste helft hadden kunnen halen. Tom, die een aantal flinke duels te voorduren kreeg met een aantal vrije trappen tegen, werd uit voorzorg gewisseld voor Joël.

Zo strak als dat de scheidrechter de eerste helft floot zo slap begon hij de tweede helft, wat er in zijn thee heeft gezeten blijft voor ons de vraag… In de ’55 minuut krijgen wij een terechte vrije trap tegen net buiten de zestien, de bal wordt op de juiste plek neergelegd door ZEVENHOVEN en zoals gebruikelijk moet de scheidsrechter de muur op 9 meter zetten. De 5 man sterke muur werd door de scheids en Bart (keeper) gedirigeerd naar de juiste plek, terwijl de speler van ZEVENHOVEN uit het niets zonder fluitsignaal de bal plots in het doel trapt.  Wij zijn en blijven van mening dat de scheidsrechter had moeten ingrijpen en dat de vrije trap opnieuw genomen moest worden. Helaas, ondanks de controleur rekende de scheidsrechter het doelpunt goed. Met stomheid waren wij geslagen…

De concentratie was verdwenen en de focus op ons vertrouwde spel was ver te zoeken. De thuisploeg kwam steeds meer terug in de wedstrijd wat in de ±70e minuut leidde tot een tweede tegen doelpunt (1-2).

Na ± 75 minuten werd Patrick met kramp in de benen voor Rick gewisseld, waarop Jaap even later mocht invallen voor de moegestreden Wouter. Met frisse en positieve krachten werd gehoopt dat we de draad weer op konden pakken om eind van de wedstrijd met 3 punten huiswaarts te keren. De draad weer oppakken was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. De doelpogingen werden door de keeper, lat en paal gekeerd.

Een treurige nederlaag met een nare bijsmaak betreft de arbitrage ! Helaas zakken we af naar de zesde plaats in de competitie, maar weten en geloven dat wij mee gaan strijden met de bovenste drie. Volgende week komt ALPHIA op bezoek op ons sportpark aan de Broekveldselaan. Kom allen ons naar de overwinning helpen!