0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » 5 op een rij van het 7e elftal
wedstrijdverslag 3

5 op een rij van het 7e elftal

Door Beheerder | 10 november 2013 | Nieuws

9 November was de wedstrijd uit bij Soccer Boys. Een middenmotor in de competitie, maar wel een die dit seizoen relatief weinig tegengoals te verwerken hebben gekregen, en vorige week met “slechts” 3-2 hadden verloren bij Floreant (onze mede-koploper die net als ons de eerste 4 wedstrijden hadden gewonnen). We waren dus gewaarschuwd!

Uiteraard ook hiervan weer een verslag voor al onze afwezigen (ik noem geen namen Roy). Wel hadden we weer de beschikking over een ruime selectie en we reisden dan ook af naar Bleiswijk met 15 toppers! Rino hadden we zelfs nog even achtergelaten, hij deed met het 6e mee aangezien de selectie daar toch wat krapper bleek dan gewenst.. Gezien het resultaat bij het 6e (0-7) zal hij het invallen bij t 6e toch niet als zijn beste beslissing beschouwen..

Dit keer was er eens geen onrust, maar juist een luid applaus te horen tijdens het voorlezen van de opstelling. Sebas had namelijk het verslag van vorige week goed in z’n oren geknopen, en alles op papier in 16 voud uitgeprint. Hulde aan Sebas voor de voorbereiding!
We begonnen (van links naar rechts en van achter naar voren) met Vincent, Hendrik, Rogier, Whiteman, Basinas, Sebas, Maik Verbayern, Linge, Bette, Nilis en Schilt. En na 20/25 minuten zouden Maarten, Willempie en Moo er in komen voor Sebas, Hendrik en Schilt. De voorzitter was weer eens wat aan de late kant, dus die miste de hele 1e helft.

We zagen tijdens de warming up al dat de gemiddelde leeftijd, en ook het gemiddelde gewicht, zo’n 10 hoger lag dan bij ons, daarnaast speelden we ook nog eens op een behoorlijk klein en ouderwets kunstgrasveld (zo een met een opvulling van zand ipv rubbers). Het zouden dus veel fysieke duels gaan worden, met weinig ruimte voor het ons zo geliefde combinatievoetbal.

De wedstrijd begon voor ons wat moeizaam, omdat het lastig bleek om de ruimtes te vinden. Ook waren we wat slordig qua balverlies en gevaarlijke passes. Volgende week zal dit toch beter moeten!
Wel waren wij het meest gevaarlijk, en zo kregen we o.a. Schilt een niet te missen intikker (normaal zijn specialiteit) en schoot Nilis van nog van rand 16 gruwelijk hard op de kruising… maar beide werden gered door de vliegend showman op doel bij de Bleiswijkse voetbal jongens. En je weet wat er gebeurd als je zelf het doelpunt niet maakt… dan valt ie aan de andere kant. De eerste de beste kans was dan ook raak, waarbij het er bij ons verdedigend een momentje niet goed uit zag. Vincent schoot een bal naar de middenlijn, rechtstreeks werd terug gekopt naar de spitsen van Soccer Boys, waar deze na een soepele combinatie zonder te worden aangepakt de bal in t netje wisten te prikken van randje 16.
We lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen, en gingen weer door met ons eigen spel. Na de wisselingen was het uiteindelijk toch nog raak voor de rust. Eerst was er nog een grote kans voor Maarten binnen de 16 die goed werd gepakt door keeper, kon Nilis nog een poging wagen van afstand, maar was het uiteindelijk aan Bette om 1-1 in te schieten. Hij kwam goed door vanaf rechts, liep zijn directe tegenstander voorbij, bleef kalm voor de keeper en schoot zeer beheerst binnen! Daarna hadden wij nog 2 mogelijkheden voor Willem, die over de linkerkant veel vrijheid had om op te stomen, maar ook hij kreeg de bal er maar niet in. Aan de andere kant kon Soccer Boys hier weinig tegenover stellen, en dus gingen we met 1-1 de rust in.

Met de rust spraken we af om wat meer over de vleugels te gaan spelen om wat meer ruimtes te zoeken. De fysieke duels bleken ook lastig te winnen, aangezien er bij Soccer Boys een paar aardig aan het schoppen waren.
Ook werd afgesproken om te proberen de ballen laag in de te schieten, aangezien de keeper van Soccer Boys met zijn lange armen overal bij leek te kunnen (hij was dan ook minstens 2.60 meter lang en zijn armen gingen als “inspector gadget” richting de hoeken!).
Gezien onze vele mogelijkheden gingen we wel vol vertrouwen de 2e helft, want we wilden hier toch geen punten laten liggen!

In de 2e helft begonnen we fel, maar moesten al snel Niels zien uitvallen met een hamstring blessure dat er in schoot na een pittig duel. Te hopen is dat hij er volgende week weer bij kan zijn! Zelf dacht hij na afloop van wel!
Wij probeerden zelf wel te blijven voetballen en kregen wat halve kansen. Na een uur spelen lag de bevrijdende 2-1 er dan toch wel in, dit keer niet Maarten Betten, maar het was Maarten van Vliet die van 20 meter rustig rustig kon aanleggen, en de bal verdween laag in de hoek.
Verder ging Soccer Boys vooral verder met wat het de hele wedstrijd al deed… lange ballen naar voren spelen. Veel gevaar konden ze alleen niet stichten, de verdediging stond de 2e helft prima, en daarnaast waren wij nog een aantal keer behoorlijk gevaarlijk. Zo kreeg Maarten V nog de beste kans op de 3-1, maar zijn kopbal (uit een prima voorzet van de andere Maarten) verdween helaas in de handen van de keeper.
In de slotfase had Soccer Boys zelf de energie niet meer om er een wedstrijd van te maken, en illustratief in de 2e helft was dat nadat de bal een keer op het dak van de kleedkamers belandde er niemand was om te zoek te gaan naar een nieuwe wedstrijdbal. Uiteindelijk moest de scheidsrechter zelf op zoek alvorens we het spel konden hervatten. Ook zat de frustratie er bij de Bleiswijkse mannen aardig in, en moest er nog een 10 minuten af na een gele kaarten wegens protesteren bij de (“kort” fluitende) scheidsrechter.

We konden het dus makkelijk uitspelen, en daarna gaan genieten van deze zeer terechte 2-1 overwinning! Het enige verwijt dat we ons kunnen maken is het nalaten van het scoren van een paar extra doelpunten.

Overigens nog even een korte vermelding naar de mannen van het 1e, blijkbaar hebben ze allemaal het vorige verslag gelezen, want ze kwamen eindelijk weer een keer goed voor de dag! Gefeliciteerd met de winst bij Berkel!

Uiteraard werd de middag nog even afgesloten met een kratje bier en een schaal bitterballen, waarbij we vooruit keken naar volgende week. 
Dan wacht ons om half3 thuis de topper tegen Floreant, die net als ons nog ongeslagen zijn!
Ook zullen we dan ten tonele verschijnen in ons nieuwe tenue (Hulde aan onze sponsor: Welex), en moeten we daarin met z’n allen volle bak aan de gang om te bewijzen dat we het verdienen om 1e te staan! Uiteraard hebben we de Amigo’s al afgehuurd voor een after-win-vreetfestijn die zijn weerga niet zal kennen! (en wie neemt er nog even een doos soesjes mee?)

 

Maarten v Vliet

 

wedstrijdverslag 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie