Rohda 7 team foto 800x533

6 November, de dag waarop voor het 7e alles samen kwam!

Door Beheerder | 18 november 2013 | Nieuws

Ten eerste was het de dag waarop we door onze fantastische sponsor (WELEX) voorzien zijn van een nieuwe tenue, trainingspakken en tassen.

We waren dus allemaal al vroeg aanwezig voor een teamfoto in ons vernieuwde kloffie, en natuurlijk zat de spanning voor de wedstrijd er ook al behoorlijk in, we hadden namelijk nog de topwedstrijd tegen de Boskoopse boomkwekers van Floreant 6 te gaan!

Zowel wij als Floreant hadden tot zover alle wedstrijden gewonnen (overigens samen met DCV). Wij stonden vooraf op de 1e plek door een beter doelsaldo (+1 verschil..).

Aan ons dus om deze dag te laten zien dat we deze eerste plek waard zijn!

Uiteraard zou het aan de voorbereiding niet liggen, naast het nieuwe tenue was er muziek geregeld voor in de kleedkamer en een restaurant geboekt voor een start aan het avondprogramma.

Voor deze wedstrijd hadden we een paar afzeggingen (ik noem dit keer wel namen Roy), en dus is dit verslag wederom hard nodig!

Bette zat in Londen, Roy is nog in verhuismodus, Rino (heeft Moo en Vinnie op z’n rug gehad) en Niels (hamstringetje) moesten helaas geblesseerd afzeggen.

We begonnen, van links naar rechts en van achter naar voren met Vinnie, Hendrik, Witte Willem (Whiteman & Willempie), Basinas, Sebas, Lingelos, Roger, Maarten, Kees-sie en Evert (Jan). Linge kon maar een kwartier spelen (zou eigenlijk 1 helft kunnen… maarja… we begonnen een stuk later…) en werd gewisseld voor Mikey. Voorzitter Arjan loste na 20 minuten Hendrik af. Schilt had vorige week al een deal gemaakt en speelde dit keer alleen de 2e helft.

Moo zou de 1e helft nog even langs de kant blijven omdat hij wat last heeft van z’n lies.. of het nou door z’n blessure was, of het prettige gevoel dat hij overhield aan de overdaad aan tijgerbalsem is alleen niet duidelijk.. het insmeren van zijn lies zag er in elk geval enorm lekker uit! ;).

De afspraak die we vooraf maakten was om met z’n allen 110% te geven deze wedstrijd, en er alles uit te halen dat er in zit!

Na een vlijmscherpe warming up (lees: we begonnen ruim een kwartier later… dus we hadden tijd genoeg :P) begonnen we ook meteen met deze mentaliteit aan de wedstrijd. We zaten kort op de duels en wisten al snel onze eerste kansen te creëren. Zo kwam Kees er een paar keer gevaarlijk uit en stond 2x vrij voor de keeper. Helaas was de afronding hierbij nog wat ongelukkig.

Na een minuut of 10 was het bij onze 3e grote kans wel raak. Maarten veroverde de bal en speelde Evert aan. Bij zijn aanname zette hij zijn directe tegenstander gru-we-lijk te kijk door de bal soepel door de benen van de Floreant-verdediger te spelen! Hierna had hij een vrije doortocht naar het doel en rondde koeltjes af!

2 minuten later stond het alleen alweer 1-1. Vinnie gooide de bal diagonaal uit van de rand van de 16 meter, maar deze werd in 1 keer op de slof genomen door een aanvaller van Floreant voordat deze bij een Rohda speler terecht kon komen.. Op dit moment dachten we allemaal even… NEEEE.. het zal toch niet!? Dit was immers de eerste echte kans die ze kregen!

Hierna voelde Floreant dat er toch wel iets te halen was, en zij gingen steeds meer druk zetten. Echt grote kansen wisten ze niet te creëren, meerdere keren door toedoen van snoeihard verdedigen van Witte Willem en vele onderscheppingen van Roger. Op dit moment werd de wedstrijd met de minuut harder, de spelers vlogen door de lucht in de rondte, en de scheidsrechter had hier geen makkelijke wedstrijd aan!

Wel kwamen wij zelf na een mooie aanval op de 2-1. Maarten werd op rechts diep gestuurd en gaf een perfecte voorzet af over een meter of 20 op het knappe koppie van Evert die alleen tussen 3 verdedigers zijn 2e mocht aantekenen door de bal tegendraads in de kruising te koppen!

Verder kenmerkte de 1e helft zich nog door 2 gele kaarten, bij beide partijen 1, wegens behoorlijk pittige overtredingen. Bij Floreant werd er agressief gespeeld en zaten er een paar licht ontvlambare types tussen. Gelukkig werden we hierdoor niet van de wijs gebracht en pareerde we dit door er zelf ook een schepje bovenop te doen!

Hierdoor konden we dus met een 2-1 voorsprong gaan rusten! Echter… we hadden er wel eentje extra mogen maken, en de tegengoal konden we onszelf ook verwijten. Het kon de 2e helft dus nog spannend worden! We spraken af om er met z’n allen volle bak voor te blijven gaan zoals we in de eerste helft al hadden gedaan.

Inmiddels stond onze hoofdsponsor dhr Koolmees senior van Welex ook al langs de kant met de voltallige familie inclusief Paul, een voormalig-7e held, en een talentenpool om potentieel een heel meisjes voetbalteam mee te vormen die ongetwijfeld over een paar jaar de Bodegraafse velden onveilig zullen gaan maken. Met zo’n ondersteuning mag er natuurlijk niet worden verloren! 😉

In de 2e helft werd er vanaf het begin op het scherpst van de schede gespeeld. Bij ons vielen er gedurende de 2e helft helaas wel een paar uitvallers te betreuren: zo had EvertJan zich geheel leeg gespeeld in de 1e helft (en kreeg meteen kramp toen hij er nog even een minuutje in dacht te komen), Willempie z’n bovenbeen deed weer eens vervelend en zo leverde dat allerlei wisselingen op waardoor we aanvallend niet veel meer konden betekenen. Het was dus vooral tegenhouden, wat ons overigens verrassend goed lukte! Vinnie had nog een paar katachtige reacties op afstandschoten en Floreant kwam niet dichterbij dat 2x buitenkant paal door opkomende aanvallers vanaf de flanken. Door het midden konden ze niks creëren, want we gaven letterlijk alles de tegentreffer te voorkomen! Hierdoor ontaarde het bij vlagen in een chaotische veldslag en zeker de laatste 20 minuten werd er meer geschoffeld, geduwd en gefoeterd dan dat er daadwerkelijk werd gevoetbald.. De scheidsrechter had aan al deze situaties een hele pittige kluif en moest dan meerdere keren optreden, resulterend in nog 2, overigens geheel terechte, extra gele kaarten (wederom aan beide kanten 1). Het is ook maar goed dat Pieter Vink niet stond te fluiten, want dan hadden we de wedstrijd moeten staken omdat er te weinig spelers in het veld over waren geweest.. Behalve dit valt er over de 2e helft eigenlijk weinig meer te vertellen.

Uiteindelijk hebben we dus, vele blauwe plekken en schaafwonden rijker, de 2-1 vast kunnen houden en hebben we kunnen winnen van een goede ploeg terwijl wij onze topscorers Niels en Bette moesten missen.

Een goed resultaat dus dat gevierd mocht worden! En dat werd het! Op het moment dat ik dit schrijf (zondagavond) begin ik immers pas net weer nuchter te worden… Als eerste een biertje in de kantine met onze sponsor, daarna een kratje in de kleedkamer, gevolgd door een mooi avond onbeperkt (Moo was er niet bij.. en dat was maar goed ook, want als hij er bij was geweest had het nooit “onbeperkt” kunnen zijn..) spareribs eten in Amigo’s met een prima opkomst, zelfs Hendrik en Schilt waren present, en uiteraard werd er afgesloten in de vele kroegen dat het mooie Bodegraven rijk is.