Home » ARC 5 – ROHDA 2 Degelijke wedstrijd zonder winnaar
voetballer3

ARC 5 – ROHDA 2 Degelijke wedstrijd zonder winnaar

Door Beheerder | 11 november 2013 | Nieuws

Zaterdag 9 november 2013

Rohda76 2 moest aantreden tegen het hooggeklasseerde ARC5. Voordat we naar Alphen aan de Rijn vertrokken kregen wij zoals elke wedstrijd het strijdplan van trainer Peter Verweij te horen. Om aansluiting te vinden bij de Subtop moest er gewonnen worden van ARC5. Wegens de goede prestatie vorige week thuis tegen Koudekerk2 hield Peter de verdediging en het middenveld in tact. Wegens absentie van Baruch speelde Tom als spits. Verder werd goede spel van joel de laatste weken beloond met een basisplaats bij het eerste elftal. Dit hield in dat Jaap van Dam linksbuiten mocht spelen en er op rechtsbuiten een plaats was voor Wouter. Echter een half uur voor de wedstrijd melde Patrick zich niet fit genoeg om te beginnen aan de wedstrijd. Hij werd vervangen door Luuc.

Opstelling:

Bart

Guido – Martin- Jeroen – Luuc

Johan     –  Niels –      Jan-Willem

Wouter –   Tom –       Jaap

1e helft.  Na de aftrap eerste helft merkte we al snel genoeg dat het een zware wedstrijd zou worden. ARC5 toonde zich gretig in de duels, en zette ons aardig onder druk. Het eerste kwartier had ROHDA2 een aardig probleem met de opbouw. Het spel dat we graag wilde hanteren werd ons moeilijk gemaakt door het druk zetten van ARC. Dit resulteerde in veel fouten en lange ballen. Het drassige veld en de harde wind zorgde er ook voordat bij de tegenstander veel fouten gemaakt werden. Alhoewel de wedstrijd gelijk opging kreeg Rohda halverwege de eerste helft meer grip op de wedstrijd. Dit kwam door stabiel en goed verdedigingswerk van de 4 mensen achterin die allen hun duels keer op keer wonnen!  Na een goede pass van Niels  werd Wouter aan de rechterkant weggestuurd, deze wist zijn direct tegenstander goed te passeren en vanaf de rechterkant op de keeper af te gaan. Echter stond het vizier niet op scherp en werd de bal naast het doel geplaatst. In de 35ste minuut was het dan wel raak, een goede pas van Johan zorgde ervoor dat wederom Wouter aan de rechterkant werd weggestuurd. Na een dribbel zag hij aan de linkerkant Jaap vrijstaan, na een goede voorzet wist hij Jaap te bereiken die op zijn beurt de bal direct richting de 16 meter speelde. Daar stond Jan-Willem vrij die op zijn beurt de bal in de hoek schoof. 0-1. Vijf minuten later werd Rohda2 weer gevaarlijk, een lange bal vanuit het achterveld zorgde ervoor dat Tom de bal kreeg. Tom zocht het duel met zijn tegenstander op en omspeelde deze en maakte een actie richting het doel. Rond de 16 meter zag hij daar de goed meegelopen Niels geheel vrij staan. De bal werd prima opzij gelegd maar Niels ( die een mannetje in zijn rug had ) kon de bal niet genoeg drukken, waardoor een prima doelpoging net over werd geschoten. ARC5 Speelde de lange bal maar werd in de 1e helft niet echt  gevaarlijk.

2e helft. Na de thee werd het spelbeeld anders. ARC5 toonde zich sterk in de duels, en dat resulteerde zich in veel balbezit. ARC5 schoof een extra man door vanuit de verdediging, en ging met een extra spits spelen. Rohda2 had moeite dit systeem onder controle te krijgen. ARC5 speelde de lange bal en kreeg enkele kansen. Echter wist de goed spelende Bart zijn Goal schoon te houden. Alhoewel ARC5 beter was, kreeg Rohda2 in de 65ste minuut de beste kans. Via een goede pass van Niels werd Tom de diepte ingestuurd, Tom wist al dribbelend de 16 meter te bereiken. Daar zag hij dat Jaap geheel vrijstond aan de linkerkant, en deze dan ook met een goede pass te bedienen. Jaap omspeelde zijn tegenstander en drukte goed af in de hoek van het doel, maar de keeper van ARC5 wist zijn schot te stoppen. Jammer genoeg konden we 15 min voor tijd het onze voorsprong niet vasthouden. Een vrij trap van ARC5 werd voor ons doel gekruld, een communicatiefout achterin zorgde ervoor dat de spits van ARC5 de bal prachtig in het net kopte. 1-1.  Via wissels probeerde ROHDA2 nog extra druk naar voren te zetten. Edwin kwam erin voor Johan, Wouter werd vervangen door Koen, en Luuc werd vervangen door Patrick. Jammergenoeg lukte het niet meer om echt gevaarlijk te worden. De goed fluitende arbiter hield het stevige spel van beide parijen redelijk kort, waardoor na het fluitsignaal een 1-1 op het scorebord bleef. Een terechte uitslag.