Home » Herrijzenis van Rohda’76
R1 9 n0v 13

Herrijzenis van Rohda’76

Door Beheerder | 10 november 2013 | Nieuws

Na de pijnlijke oorvijg van vorige week tegen DCV (1-7), herstelde Rohda’76 zich op een wonderbaarlijke wijze. In en tegen Berkel wonnen de mannen in de blauwe shirts verdiend met 1-2. Een bijzondere prestatie, want Berkel voerde tot afgelopen zaterdag de ranglijst aan in de derde klas.
Na de reeks van magere resultaten paste trainer Edwin Kluivers zijn strijdplan aan. Hij bouwde wat meer zekerheid in. In plaats van drie verdedigers posteerde de coach een extra mannetje in de defensie. En dat pakte goed uit, zag ook Jaap Veldhuijzen. ,,We hebben echt als een team gespeeld en eigenlijk weinig kansen weggegeven,’’ analyseerde de gedreven rechtsback.

Al na drie minuten zag Rohda’76 de goede intenties beloond toen Dick van Dam zijn team op voorsprong zette, 0-1. Lang duurde de vreugde niet. In de eerste de beste aanval na de openingstreffer had de thuisclub het antwoord al klaar, 1-1. Dat was ook de ruststand.
Na amper vijf minuten in de tweede helft mocht de Rohda-aanhang weer opveren. Nu was Joël Branger de bejubelde man, 1-2. Hoewel de Bodegravers in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden kregen, veranderde er op het scorebord niets meer.

Komende zaterdag treedt Rohda’76 op als gastheer van het Bleiswijkse Soccer Boys. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.