Home » Jodan Boys A2 – ROHDA’76 A1 2 – 1
wed verslag 3

Jodan Boys A2 – ROHDA’76 A1 2 – 1

Door Beheerder | 17 november 2013 | Nieuws

Op naar Gouda. Het was druk in het clubgebouw van Rohda, zodat de wedstrijdbespreking bij Jodan Boys moest plaatsvinden. Wat een tijd, om 15.30 uur een wedstrijd spelen. Doordat we dit seizoen een redelijke grote selectie hebben, is de afspraak gemaakt dat jongens die twee keer trainen in principe in de basis beginnen. Naast de langdurig geblesseerde Stan (overigens traint hij inmiddels weer voorzichtig met ons mee!) moesten ook Bryan en onze topscorer Jack op de bank beginnen. Mink startte de wedstrijd als vlagger.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van onze jongens. De gemaakte afspraken werden keurig uitgevoerd. Achterin stond het als een huis. Er werd op tijd onder de bal vrijgelopen, zodat te allen tijde van achteruit kon worden opgebouwd. Jodan Boys had diverse hardwerkende spelers in het elftal en een paar extreem lange spelers die telkens met een uitschuifbaar been ons spel ontregelden. Het was geen spectaculaire wedstrijd maar wij hadden het beter voor elkaar dan onze tegenstander. Zakaria die als spits fungeerde, werd meerdere keren de diepte in gestuurd. Hij kwam zelfs tot twee keer toe vanaf de linkerkant één op één voor de keeper, maar helaas waren zijn doelpogingen te gehaast en hierdoor ongevaarlijk.

Nog voor de twintigste minuut werd een aanval van Jodan Boys door Mitchell onderbroken halverwege onze helft. Met een bal over 40 meter stuurde Mitch het leer achter de laatste linie van Jodan Boys. Ondanks de lengte van de twee centrale verdedigers mistten zij de hoge bal. Door het opstuiteren van de bal kon Lars de bal slinks over de uitkomende keeper koppend verlengen en alleen op de lege goal afgaan (0 – 1).

Eigenlijk kwamen wij niet of nauwelijks in de problemen. Behalve als de scheidsrechter Jodan Boys voor de zoveelste keer bevoordeelde. Onze grensrechter Mink werd telkens overruled door de beste man, zonder hiervoor een geldige reden te hebben. Gelukkig bleven we voetballen en een paar kleine kansen creëren. Opnieuw kreeg Zakaria twee uitgelezen mogelijkheden om onze voorsprong te vergroten. Helaas gingen we slechts met 0 – 1 van de thee genieten.

Er werd (te) weinig gepraat in de rust. Er leek geen sprake van onderschatting, maar op een of andere manier waren wij er zeker van dat we vandaag winnend zouden afsluiten. Jodan Boys begon de tweede helft met een hele andere instelling. Er stonden ook drie andere  voorhoedespelers in het veld die snel stoorden en voornemens waren de stand gelijk te trekken. Een paar venijnige aanvallen werden aangeslagen, maar we werden steeds verder teruggedwongen op onze helft. Net op het moment dat we alles weer onder controle dachten te hebben, werd onze aanval abrupt beëindigd en de bal werd over grote afstand tussen de keeper Nova en onze laatste man Mitchell geplaatst. Nova kwam uit zijn doel en was te laat. Mitchell kon geen kant meer op en kreeg nog een duw in zijn rug van de spits, waardoor onze spelers tegen elkaar botsten en de spits van Jodan Boys de gelijkmaker op het scorebord liet aantekenen (1 – 1).

Er was nog niets verloren, dus we moesten opnieuw proberen op voorsprong te komen. Jack en Bryan werden ingebracht. Steven moest het veld verlaten nadat een speler van Jodan Boys met zijn knie de rug van Steven had bewerkt. Het was de linksback van Jodan Boys die mee naar voren was gegaan en de bal vanaf de linkerzijlijn wilde voorzetten richting hun aanvallers. De bal was lang onderweg en leek over de achterlijn te zeilen, maar de bal viel in de verre hoek over Nova heen zodat de 2 – 1 een feit was.

We kregen het heft weer in handen en creëerden een paar mooie gelegenheden. De opkomende Mitchell ging niet voor eigen succes, maar gaf de bal aan Tom die net te veel tijd nodig had. De keeper maakte zijn doel goed klein, zodat zijn inzet werd gepareerd. Kort daarna werd Jack van achteren onderuit geschoffeld recht voor het doel van Jodan Boys. Een vrije trap van Tom werd op de dwarsligger gekruld en de terugspringende bal kon helaas niet in het doel worden gefrommeld.

Zelfs nadat Bryan een gele kaart had ontvangen en wij met 10 man moesten verder gaan, werden kleine kansen door ons team gecreëerd. De mooiste ontstond uit een voorzet van Tom die door Jack op het doel werd gekopt. Helaas was een kattige redding van de Jodan Boys keeper genoeg om een gelijkspel te voorkomen. Onze kampioensaspiraties kunnen voorlopig worden opgeborgen.

**************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 16 november 2013 uit tegen Linschoten A1, 12.30 uur.