0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Linschoten A1 – ROHDA’76 A1 0 – 8
wed verslag5

Linschoten A1 – ROHDA’76 A1 0 – 8

Door Beheerder | 17 november 2013 | Nieuws

 

Na een gelijkspel tegen ASW en een nederlaag in Gouda tegen Jodan Boys moest Rohda A1 drie punten veroveren tegen Linschoten. In de bekercompetitie hadden wij Linschoten al een keer met 4 – 0 thuis verslagen. Maar onderschatting is juist de grootste tegenstander van ons team.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de wedstrijd tegen Jodan Boys kort geanalyseerd. Concentratie en de wil om te winnen waren de toverwoorden. Blijven voetballen en de vrije man in de ruimte benutten. Niet meegaan in het spel van de tegenstander, maar de bal het werk laten doen, lekker snel overspelen naar elkaar en proberen de nul te houden. 

Herman en Steven stonden reserve aangezien beiden in de afgelopen week niet hadden getraind en Mink was op zoek naar een nieuwe school. Door het ontbreken van Herman en Mink moest Jesper een linie naar achteren zakken om als laatste man te fungeren.

 

Even leek het erop dat Steven toch moest beginnen omdat Bryan zijn voetbalschoenen was vergeten. Gelukkig was een reserve paar wondersloffen van Mitchell beschikbaar, waardoor Bryan zijn basisplaats kon behouden. Rohda A1 kwam flitsend uit de startblokken. De opbouw van Linschoten werd in het centrum goed onderbroken door Bryan en hij verschalkte binnen een minuut de keeper van Linschoten (0 -1).

 

Onze tegenstanders vonden de snelle achterstand niet echt leuk en wilden alles voorkomen om te worden overlopen. Diverse overtredingen werden helaas door de scheidsrechter onbestraft gelaten. Met name de rechtsback van Linschoten was niet gecharmeerd van het optreden van Bryan, waardoor diverse overtredingen en opstootjes het gevolg waren. Bryan werd voorzichtigheidshalve naar de rechterkant gesommeerd en Tom ging noodgedwongen aan de linkerkant spelen.

 

Door wederom goed storend werk van Bryan ontstond balverlies voor de linksback van Linschoten. Bryan penetreerde het zestienmetergebied en gaf de bal keurig op maat aan Jack die de bal met grote snelheid hoog achter de keeper in het doel liet verdwijnen (0 – 2).

 

Vanuit de aftrap werd Linschoten gevaarlijk door een technisch begaafde spits die door de laatste linie van Rohda manoeuvreerde en de bal van rechts voor ons doel langs schoot. Linschoten kreeg hierdoor wat zelfvertrouwen en vochten voor elke meter onder aanvoering van hun “trainer” die het elftal onnodig en onsportief aan het ophitsen was. Wederom kreeg Linschoten een aardige mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, waarbij de bal wederom van de rechterkant op doel geschoten werd. De bal raakte boven Nova de lat zodat wij goed wegkwamen.

 

De krachten van onze tegenstanders namen het laatste kwartier van de eerste helft duidelijk af en wij werden steeds gevaarlijker. Vanuit een corner van Lars werd de bal eerst nog uit de doelmond weggekopt, maar de bal werd aan de linkerkant door Mark opgevangen en met een volley in de rechterhoek geplaatst (0 – 3).  Een dodelijk moment voor onze tegenstanders aangezien de scheidsrechter daarna de beide elftallen voor de rust naar de kleedkamers stuurden.    

 

Herman moest aan de warming up beginnen omdat Max liesklachten had en dus snel werd vervangen. In de rust was afgesproken dat wij geconcentreerd zouden blijven voetballen.

Maar Linschoten was geen schim meer van het team van voor de rust en ze werden aan alle kanten door ons voorbij gelopen. De 0 – 4 door Jack was dan ook geen verrassing meer. Tom die het op de linkerkant niet echt naar zijn zin had, werd door Steven vervangen die snel daarna voor de 0 – 5  en 0 – 6 aantekende. In beide gevallen werd de ruimte achter de linksback van Linschoten benut door Bryan. Vanaf de achterlijn werd Steven tot twee keer toe door hem in stelling gebracht en Steven liet de keeper van dichtbij kansloos.

 

De keeper van Linschoten zorgde er nagenoeg in zijn eentje voor dat de score niet ondraaglijk voor hen werd. Kansen van o.a. Jack en Lars werden vakkundig voor de lijn gepareerd. De aanvoerder van Linschoten wilde zijn techniek op het middenveld tonen, maar verloor knullig de bal waardoor Jack opnieuw één op één voor de keeper verscheen (0 – 7). Ook de 0 – 8 was een cadeautje voor Rohda, want de spits van Linschoten werd op eigen helft door Steven afgetroefd die de bal panklaar voor Jack in de diepte speelde. Een mooie voetbalmiddag waarbij Jack zijn derde hattrick van het seizoen noteerde.

De scout van ARC uit Alphen a/d Rijn leest onze verslagen ook. De beste man stond bij het eerste elftal van Rohda om onze aanvoerder te bekijken. De scout kwam voor niets naar Bodegraven. Wij moeten van de week met ons Technisch Hart maar overleggen of de verslagen kunnen worden gehandhaafd. Zeker als we een zo’n eclatante overwinning als vandaag behalen.

                                   **************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 23 november 2013 thuis tegen Be Fair A1, 14.45 uur.

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden       17

Mark Blanken                   6

Steven Westmaas          3

Zakaria Qualit                    2

Tom van Leeuwen          2

Herman Berends             1

Lars Verheul                      1

Bryan Nagel                       1            

Eigen goal VEP                  1                            

Doelpunten vanuit vriendschappelijke wedstrijden worden niet in de lijst meegenomen.

 

wed verslag5

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie