0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA 7 DEGRADEERT ROHDA 1 NAAR VELD 3.
voetbal plaatje speler rohda

ROHDA 7 DEGRADEERT ROHDA 1 NAAR VELD 3.

Door Beheerder | 4 november 2013 | Nieuws

 

Een oude traditie die misschien maar eens in ere moet worden herstelt is toch wel het wekelijkse wedstrijdverslag. 
Aangezien de regelmatige afwezigheid van sommige van onze mannen is dat geen overbodige luxe.. (we noemen geen namen Roy)

Nog even een korte samenvatting van de eerste 3 wedstrijden van het seizoen: 3 gespeeld en ook 3 keer geheel terecht gewonnen, doelcijfers: 13 voor en 2 tegen, Niels 5x in de competitie gescoord, Schilt laatste 5 wedstrijden op rij gescoord en haalt dus een krat bier na deze wedstrijd (als je dit leest ben je dus te laat).

Dankzij de goede connecties van Kees-si hebben we ook nog op het allerlaatste moment voor deze wedstrijd Renaldo nog bereidt gevonden de fluit in de mond te nemen voor onze avondwedstrijd na overdracht van een scheidsrechters-survivalpakketje. Uiteraard alle credits voor Renaldo, na zelf 2 wedstrijden gespeeld te hebben direct nog even een wedstrijdje fluiten en een mede-rohda-team uit de brandt te helpen als blijkt dat ze geen scheids hebben… dat doen er niet veel!

Ondanks dit late tijdstip waren er toch weer 16 sterkhouders bereidt gevonden voor een wedstrijdje rouleren (alleen Roy, Roger en Moo afwezig) en met deze chaos de wit-blauwe jochies uit Berschenhoek de weg kwijt te laten raken. 
De vraag is alleen wie de weg kwijt was, want tijdens het voorlezen van de opstelling en alle wisselingen begon het bij de meesten van ons al te duizelen! 
Uiteindelijk kwamen we er toch achter wat de startende 11 was en dus konden we ons naar het speelveld begeven met een sterke selectie: Vinnie, Basinas, Willempie, Whiteman, Hendrik, Kees-sie, Maarten, Rino, Sebas, Nilis, Schilt.

Overigens werd de 1e minuut gekenmerkt door Rohda mannen zonder veterstrikdiploma. Met name Willem had toch iets meer dan een momentje nodig om z’n veters op orde te krijgen. We zullen Jorinde nog wel ffe vragen om Willempie een cursusje te geven.

Toch begonnen wij de wedstrijd direct zeer scherp en toonde geen genade.
Met name Niels had hier een handje van, want bij zijn eerste balcontact was het meteen raak van een dikke 20 meter, en nadat hij een 2e keer in balbezit was gekomen sloeg de paniek bij de keeper BVCB al meteen toe! (iets met “Help” en “ik heb al rode handen” kwam dan ook voorbij zetten)
Niels maakte in de 1e helft ook al snel een 2e goal, door een afvallende hoge bal uit een corner met een spijkerharde volley tussen de volledige verdediging van bvcb heen te rammen. Het mag een wonder heten dat het net er nog aan zit. Chapeau aan de netten-maker van Rohda.
BVCB was hier zo van onder de indruk dat ze een jochie met een grote bos krullen hadden ingeschakeld om Niels uit te schakelen. Na een potje “wie heeft het hardste hoofd” hebben we beide spelers de rest van de wedstrijd dan ook weinig effectiefs meer zien doen.

Daarna was het tijd voor onze wissel praktijken, waarbij we, na wat onduidelijkheden en 30 seconden met een man minder in ’t veld, dan toch uiteindelijk 5 spelers een invalbeurt konden gunnen. Maarten, Hendrik, Sebas, Schilt en nog iemand gingen er uit voor EvertJan (men was zo onder de indruk dat hij na 5 minuten weer gewisseld werd wegens een bloedneus na een tikkie van een wit-blauwe…), Rien, Mikey, Bette en Linge.
Een minuut na deze chaotische wisselbeurt was het dan ook raak voor BVCB. De linkerspits werd diep ingespeeld, die de eerste kans van de avond direct hard in de hoek schoot. Meer dan een beetje toucheren kon Vinnie in deze situatie niet, en dus werden we weer even gewaarschuwd om toch nog wat beter op te letten!
Overigens wist BVCB, behalve via een paar vrije trappen en corners, de hele 1e helft niet in de buurt van het doel te komen.

Gelukkig wisten wij wel om te gaan met een tegentreffer. Immers, de laatste jaren hebben er al genoeg om onze oren gehad. Niels wilde eerst nog doorgaan met een leuke actie, maar Bette kwam als *miep miep* roadrunner aanrennen en dus deed Niels nog maar even snel een stapje op zij… en dat was maar goed ook want deze afvallende bal verdween lekkah in de korte hoek!
Daarna kwam zelfs Kees-sie nog even zijn skills showen (die hij op de training al wel wekelijks laat zien) door met een soepele beweging en buitenkantje links de keeper op het verkeerde spoor te zetten. Hiermee is Kees-sie officieel LOS bij ’t 7e!

Tegen het einde van de 1e helft kwam ook Arjan de Voorzitter nog even aanwaaien (terwijl hij toch echt zou komen meespelen), maar aangezien hij nog zo aangeslagen was van het verlies van ons “vlaggenschip” durfde hij het niet meer aan om zijn voetbalschoenen uit de tas te halen. Afgesproken is dan ook dat wij met het 7e over 2 weken om 14:30 op het hoofdveld staan en het 1e wordt verbannen naar het kunstgras. Ieder z’n plek!

In de 2e helft de missie om wederom het halve team te wisselen (de details zal ik jullie besparen) om iedereen een beetje gelijkwaardige speelminuten te geven, maar hierbij wel de focus te bewaren en door het eigen “Rohda7 spelletje” te blijven spelen de score nog wat uit te breidden.
Uiteraard bleek dat geen probleem voor onze ervaren mannen. Al snel in de 2e helft wist EvertJan tijdens zijn debuut in zijn eerste officiele competitiewedstrijd na een mooie soloactie over de rechterkant (hij stond nota bene rechtsback) de bal hard en hoog in ’t doel werken. Dat er nog maar vele goals als deze moge komen, maar niet teveel graag, schijnt namelijk dat het 1e nogal krap zit in kwalitatief goede voetballers en straks komen ze nog bij ons het halve elftal kapen…
Ook Kees-sie prikte zijn 2e van de avond binnen. Dit keer kwam hij van links, speelde een mannetje uit, trok naar binnen en vanuit een werkelijk onmogelijke hoek ging de bal achter de keeper ’t netje in! Prima goal Kees-sie, volgende week weer?
Verder vergaten wij nog op een aantal momenten de score verder uit te breidden.

Tussendoor had BVCB, overigens weer vlak na onze massale wisselbeurt, nog wel een goal gemaakt nadat een klutsbal met een gelukje in de voeten van de spits belandde.
Effectiviteit was bij BVCB in elk geval wel aanwezig: 3 kansen 2 goals.

Al met al weer een duidelijk verhaal, tot zover hebben we nog weinig te vrezen in deze competitie!
Zelfs dat elftal 18 jarige jochies uit berschenhoek kreeg het niet voor elkaar om het ons maar even moeilijk te maken.
Daarnaast lijkt het met zowel de inzet tijdens de wedstrijden, de opkomst op donderdagavond en ook de sfeer in ’t team tijdens elke wedstrijd helemaal goed te zitten! (Al kan het kratje bier van Schilt na afloop ook vertekend beeld hebben gegeven, in elk geval smaakt het prima!)

Volgende week tegen Soccer Boys, en de week daarna volgt het spektakelstuk als mede-koploper Floreant op bezoek komt (Floreant heeft ook 4 gespeeld en 12 punten, maar wel een minder doelsaldo).
Dus nog even niet te euforisch worden, volgende week volle bak erop tegen die veilingmeesters en tomatenplukkers en dan kunnen we tegen Floreant gaan bekijken of we het verdienen om koploper te staan!
Als Floreant het zelfde team heeft als vorige jaar, betekend dat snelle, handige aanvallers voorin en een paar oude mannen achterin die het niet helemaal meer konden belopen. Gezien de stand zullen ze die achterhoede wel hebben ingeruild, dus dat kan nog een uitdaging worden!

Met vriendelijke groeten,

Maarten van Vliet

 

voetbal plaatje speler rohda

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie