Home » Rohda’76 2 vs BSC’68 2
voetballer2

Rohda’76 2 vs BSC’68 2

Door Beheerder | 21 november 2013 | Nieuws

De wedstrijd die ons te wachten stond zou op voorhand een zware worden omdat BSC 2e in de competitie stond.  We moesten dus goed uit de kleedkamers komen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ton vertelde ons dat we met het mes tussen onze tanden moesten spelen en dat we ons als schoffies moesten gedragen op het veld.

De opstelling was als volgt: Bart verdedigde het doel, in de achterhoede stonden Jan, Jeroen, Martin en Jan-Willem. Het middenveld was bezet door Johan, Niels en Wouter. In de voorste linie speelde Arnoud, Baruch en Roel W. De wisselspelers waren Koen, Roel vd P, Patrick en Edwin

We begonnen goed aan de wedstrijd als team en werkten hard voor elkaar en speelden goed rond. Door een paar individuele acties van Arnoud creëerden we een paar kansen maar de laatste pass en het schot leidden niet tot scoren.
Na iets meer dan een halfuur spelen probeerde Niels een afstandschot. Dit afstandschot kwam niet goed van zijn voet en de bal kwam stuiterend voor een verdediger van BSC, maar voordat deze de bal kon wegwerken tikte Baruch de bal omhoog  en maakte het af door de bal met een halve omhaal in het doel te leggen. Het spel ging verder en net voor de rust kreeg Arnoud het weer op zijn heupen en stuurde twee verdedigers het bos in, hierdoor kon hij de bal op Roel W afleggen en die schoot de 2-0 hard in het hoek van het doel.
In de rust hadden we twee wissels gedaan: Arnoud werd gewisseld voor Roel vd P en Johan werd gewisseld omdat hij bij het 1e moest aansluiten. Hierdoor schoof Jan-Willem een linie naar voren en werd de linksbackpositie opgevuld door Patrick.
 Na de rust kreeg BSC een paar kleine kansjes maar die waren niet zorgvuldig genoeg.
Rohda kwam met een counter ook tot een paar kansen, totdat Roel vd P met een afstandschot de keeper passeerde. De keeper kon nog wel zijn hand tegen de bal plaatsen maar de bal belandde alsnog in het doel. Hierdoor stonden we met een 3-0 voor tegen een toch wel op papier goede tegenstander.  BSC drong toch een beetje aan en kwam in ons strafschop gebied. Hier werd de aanvaller tegen het gras gewerkt en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De normaal rustige en zuiver schietende spits schoot van elf meter naast het doel.
Rohda kon weer rustig ademhalen en ging verder met aanvallen.
Jan-Willem werd gewisseld omdat hij al geel had gehaald in de eerste helft en hij hier misschien ook nog een tweede zou kunnen oplopen. Koen verving hem uitstekend op het middenveld.
Later in de wedstrijd pikte Wouter de bal in het middenveld op en sprintte richting de zestien, de centrale verdedigers  die bij Baruch en Roel vd P stonden liepen met hen mee en zo werd er geen strobreed in de weg gelegd voor Wouter. Eenmaal aangekomen in de zestien kon Wouter de 4-0 langs de keeper schieten.
Niet veel later stoomde Patrick op langs de zijlijn, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit en zo konden twee verdedigers de bal wegwerken. Omdat ze elkaar in de weg liepen vergaten ze de bal en kon Patrick met zijn chocoladebeen de bal in de korte hoek schuiven. De 5-0 stond nu op het bord en dit was ook gelijk de eindstand van de wedstrijd.