0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 A1 – ASW A1 1 – 1
voetballer2

ROHDA’76 A1 – ASW A1 1 – 1

Door Beheerder | 3 november 2013 | Nieuws

Eindelijk! De competitie 2013/’14 gaat beginnen, we zijn benieuwd naar het niveau van de 2e klasse 3.  Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ASW hebben we korte wedstrijdbespreking gehad, de leermomenten vanuit de bekerpoule benoemd en de doelstellingen voor dit seizoen met elkaar besproken. Vanaf de eerste wedstrijd willen we geconcentreerd voetballen, proberen de nul te houden en uiteindelijk zelfs kampioen worden.

 

Na een goede warming-up gevolgd door oefeningen met de bal en een positiespel waren we klaar voor de wedstrijd. Maar ditzelfde gold ook voor ASW A1. Vanaf de eerste minuut gaven ze goed druk op de bal en zorgden ervoor dat wij alle zeilen bij moesten zetten om niet te worden overlopen. Desondanks kwamen wij er voetballend ook een paar keer prima uit. Mooie aanvallen die via een aantal schijven voornamelijk aan de rechterkant uitkwamen en met strakke voorzetten richting het doel van de tegenstander werden gespeeld.  Helaas konden we niet echt veel gevaar stichten in de eerste 15 minuten.

 

Naar mate de eerste helft vorderden, kwamen wij beter in ons spel. ASW speelde met een vier: vier: twee opstelling, waarbij de middenvelder aan de rechterkant veelvuldig de ruimte achter ons middenveld zocht. ASW was een beetje uitgeraasd en wij kregen meer de ruimte om op te bouwen. Het spel golfde heen en weer en beide partijen kregen een paar kleine mogelijkheden.  De wedstrijd was voornamelijk spannend en hierdoor zeer aantrekkelijk om naar te kijken.

 

Gênant was het optreden van de grensrechter van ASW. De beste man gooide zijn vlag nagenoeg bij elke aanval van Rohda de lucht in. Op een gegeven moment gaf zelfs de rechtervleugelverdediger van ASW richting onze bank aan dat dit echt geen buitenspel was. 

 

Toch hadden wij voor de rust op voorsprong moeten komen. Met name aan de linkerkant ontstonden diverse scoringskansen. Bryan kwam enkele keren net niet tot een goed schot of de bal werd helaas achter hem gespeeld in plaats van een meter voor hem. Ook Steven had van de linkerkant de mogelijkheid ons team op voorsprong te zetten, maar zijn inzet was te zacht en onvoldoende in de hoek geplaatst. Het dichtst bij een doelpunt was Jesper die op aangeven van Tom de bal naar beneden kopte, maar helaas niet achter de keeper van ASW A1. Ondanks de brilstand gingen we met een goed gevoel de rust in.

 

Doordat we meer overwicht hadden in het tweede gedeelte van de eerste helft moesten we doorgaan op de ingeslagen weg en proberen een goaltje mee te pikken. Onze topscorer Jack kwam erin voor Bryan die de nodige meters had afgelegd. De tweede helft leek wel een kopie van de eerste helft. Beide teams bleven om elke meter strijden en werden aangemoedigd door een redelijke groep supporters van beide verenigingen.

 

ASW had na de rust een andere grensrechter opgesteld, die keurig volgens de regels acteerde. ASW bleef goed partij geven en kwamen twintig minuten voor tijd op voorsprong. Hun linksbuiten werd volledig uit de wedstrijd gepeeld door Mink. Hij ging zijn geluk aan de andere kant van het veld beproeven. Ontving de bal net buiten het strafschopgebied met twee verdedigers achter hem. Op wonderbaarlijke wijze wist hij tussen hen door te glippen en voor Nova te verschijnen (0 -1).

 

Dit was het teken voor Rohda om alles op alles te zetten. De moegestreden Steven werd vervangen door Zakaria in de hoop een tegengoal te forceren. Door de drang naar voren vielen grote ruimtes tussen onze linies. Door een counter stond de linksbuiten van ASW ineens voor Nova die ternauwernood de 0 – 2 kon voorkomen.

Met nog een kleine vijf minuten te spelen was het ons goudhaantje Jack die de verdiende 1 – 1 op het scorebord liet aantekenen. Nog een paar hele kleine mogelijkheden van onze kant konden niet worden omgezet naar een echt gevaarlijke doelpoging, zodat beide partijen genoegen moesten nemen met één punt.

Conclusie een spannende pot mannenvoetbal, waarbij de toeschouwers zich geen moment hebben verveeld.

                                               **************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 9 november 2013 uit tegen Jodan Boys A3, 15.30 uur.

 

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden     13

Mark Blanken               5

Zakaria Qualit               2

Tom van Leeuwen         2

Steven Westmaas         1

Herman Berends           1

Eigen goal VEP                       1                     

 

Doelpunten vanuit vriendschappelijke wedstrijden worden niet in de lijst meegenomen.

 

voetballer2


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie