0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Van een Koude kerk thuiskomen!
voetballer

Van een Koude kerk thuiskomen!

Door Beheerder | 3 november 2013 | Nieuws

Na een dramatisch verlopen wedstrijd tegen Haz Boys, waren nu de mannen wakker genoeg om het op te nemen tegen een van de ploegen van de bovenste regionen. Koudekerk kwam op bezoek.

Toen bleek dat iedereen op tijd was op de afgesproken tijd, was al duidelijk dat het in de koppen allemaal wel goed zat. Guido van Daalen was zo waar op tijd en daarvoor werd ook luid geaplaudiseerd. Na het praatje van Peter en de oppep preek van Ton, stonden alle koppen strak. De wedstrijd werd gefloten door een scheidsrechter die al lange tijd niet had gefloten, dat merkte je al snel, want een wedstrijd zonder vlaggen is moeilijk te realiseren. Bij Koudekerk waren alle koppies ook strak en ze waren er op gebrand deze partij ook eventjes te gaan winnen. Rohda begint sterk, met harde doch rechtvaardige duels, werd er lekker scherp gespeeld. Na pak hem beet 5 minuten lag de bal al in het goede doel. Via een goedlopende aanval opgezet vanaf de linker kant door Patrick Hans ( de Maxwel van Rohda ), belande de bal via Joël bij das Phantoom. Baruch schoot de bal onberispelijk binnen. De Keeper,  die wat later bleek beter visser had kunnen worden, kon voor de eerste keer de bal uit het net vissen.  Wat een lekker begin van de mannen in het blauw.

Koudekerk was wakker geschut en begon wat meer druk te zetten. Dat resulteerde voor enig gevaar voor het doel van ons, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Jan van Dam die niet onverdienstelijk speelde, werd na een half uur toch gewisseld, omdat dat beter werd geacht door de beide coaches. Martin lok ( alias: de zaag) kwam voor hem in de plaats en Guido van Daalen ( de man die eigenlijk te breed is voor zijn shirt ) schoof door vanuit het centrum naar de rechtsback positie.  Wat niet onvermeld moet blijven, is dat elk gevaar wat ook maar leek te gaan komen, werd gepareerd door de “living legend” Jeroen van der zanden, alias: DJ en ook wel AAK genoemd. Wat een held! De tennisverening die naast de Rohdavelden zit, heeft nu genoeg ballen in het bezit waarmee ze zo een voetbalvereninging kunnen beginnen, met dank aan de reeds genoemde living legend. Zo rond de twintigste minuut als ik me niet vergis, stoomde baruch gevaarlijk op, waarna de bal werd opgepikt door Joël ( de onuitputtelijke ) die op doorzettingsvermogen de zestienmeter bereikte waar hij vervolgens op verkeerde wijze werd afgestopt. Resultaat: een kansrijke positie om vanuit de vrije trap toe te slaan. Niels Uithol ( de van Bommel van het team, had al wat moois in gedachte. Wat Niels eenmaal in gedachte heeft maakt hij ook waar. Via de binnenkant van de paal, RAAK! 2-0. Rohda zit na minder dan een half uur gespeeld te hebben al in een zetel. Er bleef druk vanuit Rohda en Koudekerk wist niet goed om te gaan met de scherpte van de Rohda-mannen.  Hoewel het nog niet sinterklaas is, was de laatste man van Koudekerk niet te beroerd een kadootje te  geven. Geef zo’n kans niet aan Joël, want nadat hij op de training terecht werd gesteld door Jan Willem van de Marel ( de breedborst van de groep ), was hij er op gebrand de kansen die hij krijgt te verzilveren. Een verkeerde pass van die laatste man word zonder na te denken in het doel geramd. Met 3-0 word er gerust.

Hoewel de stand anders doet vermoede, word er in de rust benadrukt dat er op dezelfde wijze door moet worden gespeeld. Volle druk naar voren, en scherp blijven. Koudekerk staat niet voor niets ergens bovenin en ze kunnen dus echt wel wat. Dat bleek na rust ook wel. De nietgewilde maar onvermijdelijke 3-1 lag na een ongelukkig moment van “de Zaag” toch al te vroeg na rust in het netje. Koudekerk nu vertrouwde er weer in en drukte wat meer naar voren. Maar of de aanval nu over rechts kwam of over links, de “living Legend” vonden ze altijd op hun weg richting het doel. Niemand komt langs DJ! Dat weten de mannen van Koudekerk ondertussen ook wel. Rohda komt er een aantal keren gevaarlijk uit via onder andere de goedspelende Joël. En die bezorgde rond de 70ste minuut de bal dan ook panklaar via de voet nog van Baruch bij Wouter ( de lakse maar potsierlijke voetballer ) die was ingevallen voor Tom ( de pannakoning )die in een voetbeweging de bal in de verre hoek schoot. 4-1 en de wedstrijd was gespeeld. Hoewel de score ook nog hoger uit had kunnen vallen via Baruch en Joël, kunnen de coaches en voetballers toch terugkijken op een werkelijk uitstekende pot! Koen Laurens ( de altijd goeduitziende )mocht ook nog even invallen en kwam in plaats van Johan ( de Nieuwerbrugse doorzetter).

Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten, want dat hebben we ook wel nodig tegen de mannen van ARC volgende week!

Een bedankje voor de supporsters bij deze en Ed bedankt voor het meter bier na afloop van de wedstrijd!

Groetjes Joël

voetballer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie