0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gezocht: een nieuwe geluksfactor! 3 hele mooie doelpunten maken, maar wel 3-2 verliezen..
wedstrijdverslag 4

Gezocht: een nieuwe geluksfactor! 3 hele mooie doelpunten maken, maar wel 3-2 verliezen..

Door Beheerder | 2 december 2013 | Nieuws

Na de matige wedstrijd in het koude en donkere ARC van vorige week was het dit keer wederom een late wedstrijd want Gouda-uit wachtte op ons om 15:30.
We hadden wederom last van blessures, zo was Niels nog steeds afwezig met een hamstringblessure, zat Whitemen met zn gebroken voet langs de lijn en moest ook Bas afzeggen met klachten aan zijn kuit en een vervelende verkoudheid. Daarnaast moest ook Vinnie nog afzeggen wegens werk, en zat Moo in Parijs.
Gouda op hun beurt hadden vorige week een ruime overwinning gehaald op Soccer Boys, waar tegen wij een paar weken terug nog hard hadden moeten knokken voor een 2-1 overwinning. Gouda zou dus geen makkelijke pot gaan worden.

Toen we het veld op kwamen spraken we af om te proberen snel een goal te maken en het eerste kwartier dus volle bak te beginnen.
We begonnen met Rino, Rien, Arjan de voorzitten, Willempie, NielsG, Bette, Maik, Lingelos, MaartenV, Evert en Cees. Rogier kwam halverwege de eerste helft er in voor Linge, Sebas had zichzelf wissel gezet en Schilt kwam er halverwege de eerste helft in voor EvertJan.

Al gelijk aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Gouda een pittig ploegje had. Ze zaten er, met name op het middenveld, kort op en speelde fel. Voorin liepen een paar snelle mannen en achterin leek de aanvoerder letterlijk alles dat zijn kant op kwam te hebben.
Zelf wisten we wel met vlagen goed voetbal te laten zien, en achterin hielden we de boel aardig dicht. Ook kregen we wat mogelijkheden na combinaties tussen Cees en Evertjan, waar de grootste kans voor Cees was, al kreeg hij deze er niet in geprikt.
Uiteindelijk was het Willem die het eerste doelpunt op zijn naam kon zetten na een dik kwartier voetballen. Een vrije trap werd prima voor het doel geslingerd, Willem toornde boven iedereen uit en kopte de bal prachtig hoog in de hoek! Geweldig mooie goal! Rino was kansloos! Rino? hoor ik je nu denken?… ja… het was een beetje jammer dat Willempie het verkeerde doel had uitgekozen… 1-0 voor Gouda dus…
Even later kwam Gouda ook nog eens op 2-0. Arjan leek de spits van Gouda de pas af te snijden, maar op het moment dat hij probeerde de bal onder controle te krijgen om deze terug op de keeper te spelen pakte de spits zijn kans en ontfutselde hem de bal. 1op1 op de keeper werd er niet gefaald.
In het vervolg van de 1e helft hadden wij het meeste balbezit en we kwamen er bij vlagen goed uit. Het bleek alleen moeilijk om echt grote kansen te creëren, het schortte met name aan de eindpass die vaak “net-niet” was. Uiteindelijk kwamen we nog wel vlak voor rust op 2-1. Na een prima aanval die wederom net-niet leek te zijn wist Schilt de bal op rand 16 nog op zij te leggen naar Maarten. Hij kreeg de bal een beetje lastig half-hoog en onder hem aangespeeld maar twijfelde geen moment en via zowel scheenbeschermer als schoen ging de bal met een mooie volley over de keeper en onder de lat. Een bevrijdend moment, waardoor er nog niks verloren was, immers 1 doelpuntje verschil moet zijn goed te maken!

Voor de 2e helft werd er wat gewijzigd, Bette begon even op de bank en Sebas kwam als aanjager het veld in. Maarten ging centraal spelen en er werd afgesproken om de bal laag te houden en combinaties te zoeken. We hadden het gevoel zeker niet de mindere ploeg te zijn en er zou dus geknokt gaan worden voor de punten!

In het vervolg van de wedstrijd, waarbij het inmiddels donker was geworden, ging het spel weer aardig op en neer. Beide ploegen wisten wel wat kansjes te krijgen, maar echt grote mogelijkheden bleven uit. De eerste 20 minuten van de 2e helft valt verder dan ook weinig over te vertellen. Vervolgens kwamen we halverwege de 2e helft ook nog eens op een 3-1 achterstand te staan. Na wat wisselingen aan onze kant werd Maik doorgeschoven naar achteren ipv Arjan. In zijn eerste duel met de spits kon hij niet voorkomen dat deze nog een doelpuntje kon maken. Eigenlijk was dit de enige grote kans dat Gouda in de 2e helft kreeg. Hierna probeerden wij wat meer druk te zetten en kregen her en der wat kansen. Eerst was het nog een prima schot van Maarten die de bal op rand 16 kreeg terug gelegd van Evert, maar de keeper hield deze met een katachtige redding uit de hoek. Even later was het nog wel raak, een ingooi kwam via Maarten bij Bette terecht, deze speelde zijn directe tegenstander uit, kwam langs de achterlijn naar binnen en wist Schilt te vinden die voor een open doel kan intikken. Een aanval uit het boekje, 3-2! En met nog maar ruim 5 minuten te spelen was het aan ons om de laatste beetjes energie er uit te persen en voor de gelijkmaker te gaan. Helaas bleek Gouda goed in tijdrekken, ze haalden letterlijk alles uit de kast. Niemand die corners wilden nemen, wisselingen bij wie er zou ingooien en noem het allemaal maar op… In elk geval kun je ze geen ongelijk geven, want het bleef 3-2 tot het fluitsignaal.

Het was dus een lastige wedstrijd, en het gemis van een aantal spelers, zoals de combinatie Witte-Willem en ook de extra kwaliteiten van Niels bleken cruciaal. We spelen niet extreem slecht, bij vlagen zelfs best goed, maar het scoren gaat wat moeizaam. We missen de laatste weken net even dat beetje geluk. Eigenlijk kreeg Gouda maar een paar echte kansen, maar ze gingen hier gewoonweg beter mee om dan wij dat deden. Ook helpt het natuurlijk niet mee als je een eigen doelpunten maakt, hoe mooi die ook mocht zijn Willem!

Volgende week weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen. Dan wacht DSO op ons.
Ondergetekende gaat even een weekje in de zon liggen, dus gezocht zal worden naar iemand anders die het wedstrijd verslag voor een keertje op kan pakken. Dus bij deze: wie voelt zich geroepen??

Maarten v Vliet

wedstrijdverslag 4


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie