Home » Kamerik 2 – Rohda’76 2
R2 30 nov 13

Kamerik 2 – Rohda’76 2

Door Beheerder | 6 december 2013 | Nieuws

Na een mooie 5-0 overwinning op BSC’68 2 en een vrij weekend voor de inhaalwedstrijden waren we weer fit en scherp voor de aankomende wedstrijd tegen Kamerik.
Alle teams boven ons in de competitie speelden tegen elkaar, dus om nog bovenin mee te kunnen doen moest er vandaag gewonnen worden en dit werd dan ook benadrukt door de trainer.

De opstelling was als volgt:
Bart
Guido – Jeroen – Martin – Patrick
Jan – Niels – Johan
Wouter – Baruch – Jaap
Wisselspelers: Jan Willem en Koen

Op één uitzondering na was iedereen fit aanwezig en we hadden er dus alle vertrouwen in dat we vandaag een goede wedstrijd konden neerzetten.
We zijn met ze alle de wedstrijd bespreking in gegaan en hebben besproken hoe we vandaag het beste konden spelen omdat Kamerik vermoedelijk met maar 2 spitsen zou spelen.
We hebben natuurlijk ook Maarten verwelkomt als nieuwe assistent coach!

In de kleedkamer zijn de laatste woorden gesproken voordat de wedstrijd begon. We moesten winnen en daar gingen we alles aan doen. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en we begonnen sterk. We lieten de bal goed rond gaan en als we geen balbezit hadden gaven we goed druk op de bal. Kamerik had het hier maar lastig mee en dat bleek al in de 4e minuut. Johan wint zijn duel en geeft de voorzet, deze wordt door het midden weggewerkt recht voor de voeten van Niels. Die twijfelde geen seconden en nam hem vol op de slof. Met een hard schoot hij hem dan ook langs de keeper, 0 – 1. In de 10e minuut kwam er een voorzet van Guido. Ook deze bal wordt tot 2 keer toe niet lekker weggewerkt en beland weer bij Niels. Die was nog in de wolken van z’n eerste schitterende goal, maar ook deze keer schiet hij de bal prachtig, net buiten het bereik van de keeper, de bal tegen het net, 0 – 2. Na de 0 – 2 komt Kamerik iets beter in de wedstrijd en krijgen ook zij hun kansen, deze verdwijnen echter naast het doel of in de handen van de keeper.
Na een actie van achteruit krijgt Jan de bal rond de 16 meter in de voeten aangespeeld, speelt zijn man uit en krijgt de uitgelezen mogelijk voor de 0 – 3, maar raakt helaas de bal volledig verkeerd.
Dan is het uiteindelijk toch zover, Kamerik maakt de actie over links die ongelukkig verdedigt word. Hij kan de bal voorgeven en die word knap binnen gekopt door de aanvaller van Kamerik, 1-2.
Zo zijn er aan beide kanten nog wat kansen, maar deze worden niet benut.
Rust stand is dan ook 1 – 2.
In de 2e helft zitten we er weer goed bovenop en zijn we dan ook de bovenliggende partij.
Er volgt een goede voorzet van Jan Willem, die netjes word afgerond door de uit het niets opgekomen Jeroen, 1- 3
Een slechte uittrap van de keeper beland in de voeten van Niels, die geeft hem direct mee aan Baruch. Die legt hem in de korte hoek, helaas ging de vlag omhoog en dus is het doelpunt afgekeurd.
Weer legt de keeper van Kamerik de bal bij Niels in de voeten die hem weer direct meegeeft aan Jaap. Deze keer is het geen buitenspel en hij rond hem dan ook knap af in de lange hoek, 1 – 4.
Met nog 4 minuten op de klok weten we dat we dit niet meer kunnen weggeven, ondanks dat blijven we scherp. Een actie over de rechterflank brengt de bal bij Jan die zijn tegenstander passeert en de bal tegen het net schuift, 1  – 5.
In de laatste minuut krijgt Baruch de bal aan de zijkant van de 16 aangespeeld en draait weg bij zijn tegenstander. Hij krult de bal fraai om de keeper heen en zet de stand hiermee op 1 – 6.
Hiermee is de wedstrijd ook geëindigd en de benodigde 3 punten konden mee naar huis worden genomen.

Al met al een goede wedstrijd van Rohda die nooit echt in gevaar is geweest. Volgende week moeten we om 11 uur al aantreden tegen TAVV 2. De nummer 8 in de competitie.
De nummer 2 t/m de nummer 7 staan allemaal dicht bij elkaar met maar 2 punten verschil. Willen we in de winterstop dus bovenin staan zullen we ook deze wedstrijd weer moeten winnen.