wed verslag4

Rohda 7 – DSO 18

Door Beheerder | 9 december 2013 | Nieuws

Gevonden: De nieuwe geluksfactor: Met 10 man naar de overwinning!!!

Na de verliespartij van vorige week was het dit keer een Rohda thuis om 15:00 tegen de nummer laatste, DSO.
We hadden weinig last van blessures, wat resulteerde in een redelijke volle selectie. Niels en Roy en Rino waren weer aanwezig, maar Whitemen zat met zn gebroken voet langs de lijn en alleen Moo en de voorzitter hadden afgezegd. Maarten van Vliet was zijn relaties in curaçao aan het onderhouden, dus ook hij ging de wedstrijd niet op tijd halen.

Opstelling eerste helft: Vinni, Bas, Rogier, Willem, Hendrik, Schilt, Rino, Linge, Bette, Kees en Niels. Maik, Roy, Sebas, Evert-jan kwamen er halverwege in voor Bas, Willem, Niels en Linge.

Toen we het veld op kwamen, zagen we mannetjes van bovengemiddelde leeftijd, dus al snel het gevoel onderling was: Deze moeten we gaan inmaken!! Alleen was de vraag: Gaan we dit ook doen met goed voetbal?

We kwamen goed uit de startblokken met redelijk voetbal en Niels Verbaan liet weer iets van zijn kwaliteiten zien door de bal, door goed terugleggen van Kees de bal met links in de linkerbovenhoek te schieten. Ook Bette pikte een goal mee door een rebound in te tikken.
2-0, niets aan de hand!! Ondertussen hadden we ook nog een andere, iets gefrustreerde spits in de gelederen die in confrontatie met de tegenstander last van 2 seconden kortsluiting: Rood en met 10 man door.
Op dat moment dacht DSO haar kans te pakken door vol in de aanval te gaan, maar Willem en Rogier hadden de zaken achterin prima op orde, dus we gingen met 2-0 rusten.

In de rustpauze werden de nodige aanpassingen gedaan. Willem zat nog met zijn hoofd in de kroeg, dus die werd vervangen door Rien en we gingen starten in de formatie 4-2-3 om op de counter de wedstrijd te beslissen.

Opstelling tweede helft: Vinnie, Rien, Bas, Rogier, Hendrik, Ronald, Linge, Maik, Evert-jan en Niels. Sebas, Rino en Roy en Bette kwamen er in de tweede helft weer in, maar voor wie precies is mij ontgaan.
In eerste instantie hadden we de moeite om als team een samenhangend geheel te worden, maar na verloop werden we als team gevaarlijker. Een voorzet van Rien vanaf de rechterkant leek tussen de laatste man en de keeper in te komen en onder druk van Evert-jan, die de bal wilde onderscheppen, speelde de laatste man de keeper aan…. Maar die stond 2 meter meer naar rechts waardoor de bal heel lullig in eigen goal rolde, 3-0!

Ondanks de man minder hebben we de hele tweede helft onder controle gehad. Niels en Maik Verbaan stonden heerlijk te strooien met passjes, Rogier, Rino, Linge en Bas wonnen nagenoeg elk duel. Het tandem Hendrik en Schilt(later Sebas) ging zo goed dat Hendrik zelfs de achterlijn kon halen en een perfecte voorzet kon afleveren. Alleen jammer dat Evert-jan maar 1.80 meter is ipv 2.20, want dan had hij hem zeker binnen gekopt. Rien speelde als altijd een foutloze wedstrijd in de verdediging en ook Vinnie was een zekerheidje gister. Alleen de verhouding kansen/doelpunten was heel frustrerend, zeker voor de verdedigers onder ons. Hierdoor bleef de wedstrijd onnodig spannend…

Niet heel veel later na de 3-0 de mooiste solo(al zeg ik het zelf :lol:) van de middag: Evert-jan werd op de middenstip aangespeeld door Rino, tussen twee man in van DSO en Evert-jan draaide tussen de twee man door en won het sprintduel van de verdedigers en stiftte de bal op 18 meter over de keeper heen, onderkant lat UIT de goal!! :cry:….
En wie anders dan ‘miepmiep’ Bette was meegerend naar de goal om de bal in de lege goal te tikken, 4-0 en wedstrijd gespeeld zou je denken…

Maar 10 minuten later won de laatste man van DSO twee keer zijn duel, randje 16 en uit een corner, en toen stond het waarachtig 4-2 met nog 10 minuten te gaan.

Echter, niet veel later liep Bette op een ondankbare diepe bal van Rino en blijkbaar verraste dit de tegenstander en keeper. Bette kreeg de kans om de bal aan te nemen en uit de draai de bal in de linkerbovenhoek te schieten. 5-2 en de wedstrijd definitief gespeeld. DSO streed nog voor een derde goal, maar Maik stuurde Evert-jan weg en 1 op 1 met de keeper stiftte hij opnieuw over de uitgekomen keeper heen, 6-2 einde wedstrijd en vandaar dit wedstrijdverslag door hem in elkaar gezet.

Kees maakte zijn rode kaart enigszins goed met een krat bier, maar de stemming was gemengd in de kleedkamer.

Volgende week moet het tegen de koploper DCV anders en ook veel beter willen we met punten naar huis komen.

Ook hoopt Maarten v Vliet de verantwoordelijkheid voor het wekelijkse wedstrijd weer over te nemen.