Home » ROHDA’76 A1 – Be Fair A1 2 – 4
voetballer

ROHDA’76 A1 – Be Fair A1 2 – 4

Door Beheerder | 1 december 2013 | Nieuws

Na de ruime overwinning op Linschoten staat een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst op Be Fair krijgen wij aansluiting met de top van onze poule en als we punten morsen dalen we naar de onderste regionen. Een belangrijke wedstrijd dus, waarbij niet vergeten dient te worden dat onze trainer Arjan jarenlang de Be Fair kleuren heeft verdedigd en als trainer heeft gefunctioneerd.

Met vijftien spelers gaan we de strijd aan tegen Be Fair. Ook Siem en Stan zitten weer op de bank na een lange periode van afwezigheid. Alhoewel beiden alleen bij een gunstige tussenstand kunnen worden ingebracht. We beginnen redelijk voortvarend tegen een enthousiast Be Fair. Na een licht overwicht in de eerste tien minuten krijgen we de bal op het middenveld. De naar binnengelopen Lars krijgt de bal net buiten de middencirkel aangespeeld en draait naar rechts open. Mitchell biedt zich goed aan op de vrije rechterkant en krijgt de bal in de loop aangespeeld. Hij drijft de bal richting de helft van Be Fair en haalt van 25 à 30 meter hard uit. De bal daalt voor de keeper, waardoor de keeper wordt verrast en de bal achter hem in het doel verdwijnt. De gewenste voorsprong is een feit (1 – 0).

Enige minuten later maakt Jesper meters op het middenveld en legt de bal panklaar voor Jack die alleen op de keeper afgaat. Jack probeert de bal langs de keeper te plaatsen, maar met een reflex raakt de keeper de bal waardoor de bal net naast de linkerpaal verdwijnt. In plaats van een riante voorsprong krijgt Be Fair daarna het betere van het spel. Rohda speelt in de eerste helft richting de kantine en de zon staat fel en laag op het doelgebied van Nova. Bij een paar hoge voorzetten van Be Fair raakt Nova het zicht op de bal kwijt en tast twee keer mis op een hoge bal die van links wordt voorgezet. Be Fair maakt slim gebruik van het slechte zicht van onze laatste linie en pompt elke bal hoog voor de goal. We komen onder druk te staan en gaan naar achteren lopen, terwijl wij vergeten druk te zetten op de man met de bal. Dit is namelijk de enige manier om de hoge voorzetten te voorkomen.

Rondom de dertigste minuut wordt wederom een bal in onze zestienmetergebied geslingerd en Mitchell werkt de bal half weg. De bal valt precies voor de voeten van een middenvelder van Be Fair die de bal van dichtbij achter Nova het doel in schiet (1 – 1). Volledig de weg kwijt blijven wij achteruit lopen en Be Fair ruikt de overwinning. Bij een nieuwe aanval wordt de bal door de rechtsbuiten van Be Fair voorgezet. Herman en Nova lopen elkaar min of meer in de weg en de gebonkte spits van Be Fair kopt van dichtbij de 1 -2 binnen.

Tijd voor Rohda A1 om weer te gaan voetballen. Geleidelijk komen we weer op de helft van Be Fair en net voor de rust zorgt Jack ervoor dat hij in de diepte aanspeelbaar is. Exact over de laatste man van Be Fair valt de bal voor de voeten van Jack die de uitkomende keeper met een fraaie lob passeert (2 – 2). Een beter moment voor de aansluitende treffer is er niet, want daarna fluit de scheidsrechter direct voor het rustsignaal.

Vol goede moed gaan we de tweede helft in, alleen is de hinderlijke laagstaande zon verdwenen zodat wij hiermee geen voordeel kunnen behalen. Het wordt een hele slechte tweede helft van onze kant. Alle ballen worden op Jack gegeven die vakkundig uit de wedstrijd wordt gespeeld. Be Fair posteert een verdediger voor Jack en een verdediger achter hem. Nagenoeg elk duel wordt in het voordeel van Be Fair beslist en ons team blijft de ballen richting het centrum spelen. Daarnaast zijn alle afvallende ballen voor Be Fair, waardoor wij nauwelijks richting het doel van de tegenstander kunnen opstomen.

Met nog een minuut of vijf te spelen wordt op de bank al rekening gehouden met een gelijkspel. Een overwinning zit er deze middag gewoon niet in. Maar het noodlot slaat toe. Door een lange trap naar voren komt de spits van Be Fair in bal bezit aan onze rechterkant van de verdediging. Buiten het zestienmetergebied kapt de spits Mink behendig uit en schiet de bal geplaatst in de hoek van het doel (2 – 3).

Bij een poging om alles op alles te zetten, gaan we met man en macht naar de helft van Be Fair. Helaas blijft het gewenste resultaat achterwege en countert Be Fair in de slotminuut nog naar de 2 – 4. De conclusie is dat we vandaag niet de macht hadden om te blijven voetballen. Daarnaast moet meer afwisseling komen in het aanvallende spel en moeten we ons niet laten verleiden om werkvoetbal te gaan spelen. Collectief verdedigen dient ook onder de aandacht te worden gebracht, want onze verdediging kan deze nederlaag niet alleen op haar conto krijgen.

Ruud Scheer
voetballer

**************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 30 november 2013 thuis tegen Stolwijk  A1, 12.00 uur.