0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » ROHDA’76 A1 – Stolwijk A1 6 – 4
A1 30 nov 13

ROHDA’76 A1 – Stolwijk A1 6 – 4

Door Beheerder | 1 december 2013 | Nieuws

 

Iedereen was nog steeds bezig met het verlies tegen Be Fair. We hebben onnodig een punt verspeeld in de slotfase, maar vooral de manier waarop we vorige week verloren zit het hele team niet lekker. Aanvallend creëren we kansen, maar verdedigend komen we als team te kort. Aangezien we punten moeten pakken tegen Stolwijk, moet de teamleiding bij het bepalen van opstelling een paar knopen doorhakken. Ondanks dat de afspraak is gemaakt dat spelers die twee keer komen trainen in de basis staan, wordt deze week hiervan afgezien. Mitchell wordt vanwege disciplinaire redenen buiten de basisopstelling gelaten. Daarnaast beginnen Tom en Lars op de bank aangezien zij even een mindere periode doormaken.

 

Vol goede moed beginnen wij op het kunstgras tegen Stolwijk dat duidelijk 4:4:2 speelt en de rechterkant min of meer vrij laat. Rohda is in de beginfase voetballend de bovenliggende partij, maar echte kansen worden niet gecreëerd. Met Mark in de spits en Bryan en Jack aan de buitenkant wordt in het centrum een aanspeelpunt gecreëerd.

 

In de twintigste minuut wordt de bal achterin rondgespeeld. Herman speelt de bal recht in de voeten van een tegenstander die dankbaar gebruik maakt van deze uitgelezen mogelijkheid (0 -1).  Ondanks deze domper worden de schouders eronder gezet en gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Na een halfuur spelen wordt door Luuk een aanval over de linkerkant opgezet. Jack geeft de bal laag voor en Bryan mist de bal half voor het doel. De terug-draaiende bal wordt in tweede instantie door Bryan wel achter de keeper verwerkt (1 – 1). We drukken door en nog geen twee minuten later speelt Herman vanaf de linkerkant Jack aan. Hij neemt de bal mee naar binnen en Mark maakt een loopactie naar de linksvoor positie. Keurig in de loop ontvangt Mark de bal en legt hem precies op maat voor op (de door gelopen) Jack die koppend voor de 2 – 1 zorgt.

 

Genietend van de verdiende voorsprong wordt de bal wederom achterin rondgespeeld. Te zelfverzekerd wordt op een storende speler van Stolwijk gewacht, voordat de vrije man wordt aangespeeld. Deze keer is het Nova die in de 37e minuut de bal aan Stolwijk op een presenteerblaadje klaar legt (2 – 2). Opnieuw wordt door Rohda A1 de aanval gezocht. Zakaria wordt onrechtmatig in het zestienmetergebied ten val gebracht zonder dat de bal wordt gespeeld. De prima fluitende scheidsrechter geeft helaas geen strafschop. We willen met een voorsprong de rust in en dat gebeurt ook. In de laatste minuut geeft Tom (ingevallen voor Bryan) voor de Jack krijgt een duw in zijn rug terwijl hij hoog in de lucht hangt. Toch nog een penalty voor de rust, waardoor Jack Rohda A1 op 3 – 2 voorsprong brengt.

 

In de rust wordt vol ongeloof over de twee blunders nagepraat. We moeten verder en staan voor. We spreken af geen tegentreffers meer te incasseren. Maar we zijn nog geen twee minuten bezig en de 3 – 3 staat op het scorebord. Gelukkig blijven we kansen creëren. Deze keer is het Jesper die de bal naar voren dribbelt en Jack aanspeelt. Jack kapt naar binnen en wordt onderuit gehaald. Een mooi klusje voor Tom die de bal precies in de linkerbovenhoek draait (4 – 3). We zijn sterker en deze voorsprong mag niet meer worden weggegeven. Zeker niet als de keeper van Stolwijk 10 minuten van het veld wordt verwijderd na herhaaldelijk commentaar op de leiding.

 

Volledig uit het niets wordt de bal vanaf de rechterkant van Stolwijk achter onze laatste linie geplaatst. De uitkomende Nova is te laat en de snelle spits tikt de bal langs hem (4 – 4). Op de bank is het haast niet meer uit te houden van de spanning. Mitchell en Lars komen Steven en Mink voor de laatste vijf en twintig minuten vervangen. Met vers bloed in het team wordt de aanval geopend en we gaan steeds beter voetballen met kansen tot gevolg.

 

Een mooie aanval over rechts wordt opgezet. Tom geeft de bal voor het doel en de meegelopen Jesper knalt de 5 – 4 met links binnen.  Stolwijk voelt de nederlaag aankomen en gaat fysiek harder spelen. Na een opstootje worden Jack en een speler van Stolwijk naar de kant gestuurd. Doordat er meer ruimte op het veld ontstaat, wordt ons overwicht nog groter. Een slimme steekbal van Lars achter de laatste linie van Stolwijk is precies op maat en Tom maakt zijn tweede treffer van de wedstrijd (6 – 4).

 

Een terechte overwinning voor Rohda A1, maar wat maken wij het ons zelf iedere wedstrijd weer onnodig lastig.

Ruud Scheer

A1 30 nov 13

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>

                                  
**************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 7 december 2013 uit tegen Unio  A1, 14.30 uur.

Topscorers Rohda A1:

Jack van der Heiden       20

Mark Blanken                   6

Tom van Leeuwen          4

Steven Westmaas          3

Zakaria Qualit                    2

Bryan Nagel                       2

Herman Berends             1

Lars Verheul                      1

Mitchell van Waveren   1

Jesper Scheer                   1            

Eigen goal VEP                  1

N.B. Doelpunten vanuit vriendschappelijke wedstrijden worden niet in de lijst meegenomen.               

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie