0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » UNIO A1 – ROHDA’76 A1 1 – 0
voetbal plaatje speler rohda

UNIO A1 – ROHDA’76 A1 1 – 0

Door Beheerder | 8 december 2013 | Nieuws

Op naar Oudewater. Benieuwd of wij het goede voetbal van vorige week een vervolg kunnen geven. Vandaag moeten wij het zonder Jesper doen aangezien hij moet werken. Siem doet spelritme op bij de A2.

 

Ook tegen Unio start Mark in de spits. Deze keer wordt hij bijgestaan door Jack en Tom. Op het middenveld neemt Max de plaats in van Jesper als verdedigende middenvelder. De meest opvallende keuze is de positie voor Steven die vandaag als linksback optreedt.

 

Op een zwaar veld neemt Rohda in het begin van de wedstrijd het initiatief. Unio heeft een hardwerkende ploeg met achterin de aanvoerder die het elftal neerzet en alle gaten dicht. Voorin hebben ze een snelle spits en een handige linksbuiten. Toch is het Rohda die de eerste grote kans krijgt. Vanaf links is het de opkomende Steven die de bal panklaar legt voor Tom. Tom probeert met zijn linkerbeen de bal in de bovenhoek te krullen, maar de bal belandt in het vangnet achter het doel.

 

Steven voelt zich thuis als back en komt regelmatig langs de linkerkant naar voren opstomen. Helaas hebben zijn ploeggenoten nog niet in de gaten welke mogelijkheden hierdoor ontstaan. Ondanks dat het geen sprankelende wedstrijd is, is Rohda op zoek naar de 0 – 1. Een voorzet van Tom vanaf de rechterkant wordt door Jack via de grond op het doel gekopt. Helaas staat de keeper op de juiste plek om de bal te keren. Even laten laat Mark zich uit de spits zakken en ontvangt de bal aan de linkerkant. Hij speelt de bal over twee UNIO verdedigers heen precies “op de stropdas” van Jack en staat hierdoor nagenoeg alleen voor de keeper. Door een matige aanname kunnen de verdedigers het Jack opnieuw lastig maken en een doelpunt voorkomen.

 

UNIO heeft tot dan slechts twee keer op ons doel geschoten. In beide gevallen wordt een achterbal van Nova door de tegenstander opgevangen, doordat ons middenveld te ver naar voren staat opgesteld. Opnieuw is het Steven die het gevaar voor ons team sticht. Deze keer dribbelt hij zelf het zestienmetergebied van UNIO binnen. Hij wordt onreglementair gestopt, maar de – goed leidende – scheidsrechter geeft geen strafschop, ondanks het feit dat hij zijn scheidsrechtersfluit naar zijn mond brengt. UNIO countert vrijwel direct en speelt een lange bal naar voren. De bal lijkt in eerste instantie te worden heroverend door Max, maar hij trapt over de bal. Volledig uit positie en boos over het feit dat ons een strafschop is ontnomen, scoort UNIO tegen de verhouding in de 1 – 0. Net voor de rust krijgt UNIO nog een uitgelezen mogelijkheid op de 0 – 2, maar het is Steven die de bal met zijn bovenbeen voor de doellijn wegwerkt.

 

De tweede helft begint slecht aan onze kant. Ontzettend veel onnodig balverlies leidt tot irritatie op de Rohda-bank. De trainer brengt Bryan voor Mitchell, waardoor Max een linie zakt. Daarnaast wordt Mink vervangen door Luuk. We proberen van alles maar het geluk is vandaag niet aan onze kant. Alle afvallende ballen zijn voor UNIO, waardoor het lijkt dat we meer tegen ons zelf aan het voetballen zijn dan tegen UNIO.

 

Desondanks worden nog kleine kansen door ons gecreëerd. Een voorzet van Max op Tom zorgt voor dreiging aan de rechterkant. Tom kapt naar binnen en bereikt Jack die de bal naast knalt. Niet veel later ontstaat wederom aan de rechterkant een mogelijkheid. Na een overtreding op Lars wordt de bal op Herman gespeeld. Helaas eindigt zijn schot aan de verkeerde kant van de linkerpaal.  Een vrije trap voor Rohda aan de linkerkant geeft ons opnieuw hoop op de gelijkmaker. Tom schiet de bal vanaf 25 meter naast de rechter doelpaal van de tegenstander.

 

Een kwartier voor tijd wordt Stan ingebracht voor Zakaria. Stan speelde voor het laatst begin september 2013 en maakt hierdoor zijn debuut in de competitie na een langdurige enkelblessure.

 

Doordat wij proberen de 1 – 1 te forceren, ontstaat ruimte voor de snelle aanvallers van UNIO. Herman moet in de laatste tien minuten aan de noodrem trekken. Hij ontvangt voor zijn actie een gele kaart en moet het veld voor de rest van de wedstrijd verlaten. Zelfs met 10 man tegen 11 van UNIO zorgt Rohda voor het beste spel. We creëren nog kansen en krijgen  nog vier à vijf hoekschoppen tegen een angstig UNIO, dat alle ballen blind naar voren trapt.

 

Eén punt hadden wij zeker verdiend gezien de spelverhouding. Een wedstrijd om gauw te vergeten (zoals de vader van Mark na de wedstrijd analyseerde). Het is de eerste wedstrijd van Rohda A1 waarin wij niet hebben gescoord.

Ruud Scheer

                                   **************************

Eerstvolgende wedstrijd: zaterdag 14 december 2013 uit tegen CVC Reeuwijk  A1, 14.30 uur.

Op verzoek wordt de lijst van topscorers niet meer getoond, aangezien scouts van andere clubs hier nadrukkelijk naar op zoek zijn.

voetbal plaatje speler rohda


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie