Home » Rohda 2 verliest nipt tegen de koploper
wed verslag 3

Rohda 2 verliest nipt tegen de koploper

Door Beheerder | 26 januari 2014 | Nieuws

Na een zwaar teleurstellende wedstrijd tegen Siveo (0-0), stond vandaag de wedstrijd tegen de koploper op het programma. De koploper (Valeivogels of was het toch Rijnvogels) die al weken lang in de maag zat met die lastige ploeg uit Bodegraven! ( Waren zei het niet die de wedstrijd liever doordeweeks speelde, omdat dan de grootste talenten uit Katwijk mee konden doen??)

In de voorbereiding van de wedstrijd werd er op gehamerd dat een gelijkspel of winst bonuspunten opleverde, maar dat betekende niet dat we als slachtvee moesten gaan spelen.

Aangekomen bij Rijnvogels zagen we dat we op het 1e veld mochten spelen. De terreinknechten van Rijnvogels verdienen een compliment voor de biljartlaken die er lag! Het weer, de stemming in het team en de warming-up beloofde een spannende pot!

De wedstrijd werd gestart in de volgende samenstelling: Bart; Marius, Aak, Martin, Patrick; Wouter, Niels ©, Johan; Jaap, Baruch en Koen.

De eerste helft startte we fel en geconcentreerd. Dit leverde na een steekpass van Jaap al snel een levensgrote kans op voor onze spits: Baruch. Helaas werd deze gemist, waar dit vorig seizoen een zeker doelpunt was. Na een kwartiertje kregen we onze eerste tegenslag te verwerken. Koen kreeg een tik op zijn enkel en kon niet verder, waardoor Guido zijn debuut als rechtsbuiten mocht maken. Helaas was hij zijn haarband vergeten, waardoor hij de hele 1e helft de bal maar voor de helft zag ;-). De verdere eerste helft kan omschreven worden als een fel spelend Rohda, wat diverse kleine kansen creëerde, helaas beloonde we onszelf niet. Rijnvogels kon er alleen maar lange ballen tegen overzetten, die door de wind vaak in de voeten of handen van Bart kwamen. Ruststand 0-0.

De tweede helft zouden we met dezelfde intentie beginnen als de eerste. Positioneel werd er wel wat veranderd. Guido kwam weer rechtsback te staan en Marius kwam op het middenveld terecht en Wouter als rechtsbuiten. Helaas bleek al snel dat de lange ballen van Rijnvogels wel aankwamen op de plek die ze bedacht hadden, dit waarschijnlijk door de tegenwind waar ze nu mee te maken hadden. Dit leidde er dan ook toe dat er binnen een kwartier 3 treffers vielen. 2 treffers door de lucht en eentje die als voorzet bedoeld was, maar wel erg mooi binnenviel. De limonade had ons dus geen goed gedaan! Gelukkig hadden de Rohda spelers geen zin in een afgang en bleven ze fel en geconcentreerd voetballen en werd er van de gegeven ruimte gebruik gemaakt. Dat leverde dan ook de 3-1 op van Baruch, die de keeper dit keer wel passeerde. De hoop was terug, maar helaas was dit van korte duur, opnieuw maakte de spits van rijnvogels (die volgens onze verdedigers kolossale bovenbenen had) een doelpunt 4-1. Maar gelukkig bleef de strijdlust ook nu bij Rohda aanwezig, dit naar tevredenheid van de schrijver! ;-). Dit leverde dan ook de 4-2 van Wouter op, die een schot van Marius in buitenspelpositie nog de juiste richting gaf. Rohda bleef de gegeven ruimtes benutten en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Deze kwam er 3 minuten voor het einde. Toen een goed schot van onze kant door de keeper gepareerd werd en Jaap hem kon oppakken in de 16, die paste naar Johan en deze wist hem met uiterste precisie tussen de paal en de keeper te plaatsen 4-3. In de laatste seconden was er nog een schot van net buiten de 16 die door Niels een meter naast de paal werd geplaatst. De scheidsrecht vond het mooi geweest en blies zijn laatste fluitsignaal. De wedstrijd was ten einde en Rohda kan met gemengde gevoelens terugkijken. Het publiek was vermaakt en er was strijd geleverd, maar hadden we beter met onze kansen omgesprongen hadden we de koploper kunnen verslaan!

Volgende week  is er de thuiswedstrijd tegen Zevenhoven 2, deze zal aanvangen om 11.00. Zorg dat je op tijd langs de lijn staat, want vanaf het 1e fluitsignaal zullen we weer voor spektakel zorgen!