voetbal plaatje speler rohda

Rohda’76 7 – Be Fair 11

Door Beheerder | 19 januari 2014 | Nieuws

Op 18 januari speelden we de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Be Fair.

Echter, deze winterstop was niet zo rustig verlopen. 3 weken geleden bereikte ons het nieuws dat Aike, de zeer gewaardeerde vaste supporter van het 7e en daarnaast bovenal een fantastische vader van Maik en Niels zeer plotseling was overleden. Deze wedstrijd, waarbij hij normaal gesproken ook aanwezig zou zijn geweest, begonnen we dus met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Aike.

Tijd voor de wedstrijd.

Tijdens de winterstop hebben we elke donderdag doorgetraind en daarnaast 2 zaalvoetbal wedstrijden gespeeld en het nieuwjaarstoernooi onveilig gemaakt. We zouden toch met z’n allen redelijk fit moeten zijn!

De uitwedstrijd hadden we redelijk makkelijk gewonnen, en we moesten dus zorgen dat we er niet te makkelijk over zouden denken.

Ook misten we aardig wat spelers en dus begonnen we met Rino op doel (Vincent staat ff een weekje op de latten), Basinas, Willempie, de voorzitter en Hendrik vormden de verdediging, Shield, Maik, Lingelos, MaartenV en voorin Niels en Keesie. Aangezien de voorzitter maar 1 helft aanwezig was hadden we Ronsie van ’t 6e nog bereidt gevonden om de 2e helft zijn plek in te nemen.

We begonnen deze wedstrijd voortvarend. We probeerden lekker naar voren te voetballen en na een paar minuten ging de eerste de beste kans ging er al meteen in. Niels wist na een combinatie door te lopen op de keeper en schoof de bal rustig voorbij de keeper van Be Fair. Een mooi moment voor Niels!

Hierna bleven wij de eerste helft aanvallen en hadden van Be Fair weinig te vrezen. Nadat Kees bij een paar mogelijkheden wat geluk mistte na wat soepel lopende combinaties tussen Kees, Niels en Maarten wist Niels wel de 2e te maken. Hij kreeg de bal net buiten de 16 op z’n slof en deze vloog heerlijk half hoog in het doel.

Uiteindelijk gingen we met 3-0 rusten, nadat een corner van Maarten door een verdediger in het eigen doel werd gekopt toen hij goed onder druk werd gezet door Shield. Uiteraard liep Shield al juichend weg van het doel en deed alsof hij het doelpunt had gemaakt, maar het was toch echt de verdediger van Be Fair. Meer dan de wind van de bal kon Shield toch niet door z’n haren hebben voelen gaan! 😉

Al met al gingen we dus rustten met een comfortabele voorsprong waarbij Be Fair eigenlijk nog niet 1x gevaarlijk was geweest. Dit was vooral de verdienste van onze goed spelende verdediging, waarbij met name Willempie de enige echt gevaarlijk ogende tegenstander („die met de gele schoentjes”) geheel in de tang had. Ook liepen de combinaties weer eens ouderwets lekker en ging de bal lekker over de grond in de rondte.

In de 2e helft wisten we ook al snel de 4e te maken. Wederom was het Niels die hiermee een hattrick compleet maakte, dit keer werd na een solo actie de bal in het hoekje geprikt. Een paar seconden hiervoor was Maik nog gevaarlijk met een schot op de lat, maar gelukkig werd de druk die we op het doel van be fair hadden dus uiteindelijk toch nog beloond!

Na de 4-0 werd het er allemaal niet beter op. De wedstrijd was immers al gespeeld, en niet iedereen was even fris meer. Uiteindelijk kregen we toch nog een tegentreffer te verwerken na een moment van onoplettendheid bij een corner. Bij de 2e paal stond een aanvaller van be fair helemaal vrij!

Gelukkig maakten we hierna meteen een statement, want 10 seconden later lag de bal alweer in doel! Wederom door Niels! (hij was lekker op dreef!)

De 2 helft zullen we verder maar niet teveel over zeggen, want het tempo was ver te zoeken. Beide teams waren wel tevreden met de stand die op dat moment op het bord stond.

Volgende week moeten we uit bij Berkel, waar we een tegenstander treffen die de laatste wedstrijden behoorlijke resultaten hebben laten zien. Dan zullen we dus wel wat scherper voor de dag moeten komen als we vandaag deden, en ook zou het fijn zijn als we dan eens een paar wissels op de bank hebben zitten… Kom op mannen, zelfs donderdag met trainen hadden we er meer dan deze zaterdag!!