0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 C1 zet ongeslagen status voort!
wed verslag 3

Rohda’76 C1 zet ongeslagen status voort!

Door Beheerder | 19 januari 2014 | Nieuws

Op zaterdag 8 januari 2014 moest de C1 het opnemen tegen RVC’33 C1 dat op een mooie 3e plaatst staat.
In de eerste helft was het merkbaar dat de kerstvakantie weinig goeds heeft geleverd. Dit resulteerde in een slecht positiespel aan Rohda kant. Toch kwam de C1 op een 0-1 voorsprong. Rohda’76 C1 heeft al 2 maal eerder gespeeld tegen RVC en wist met ruime cijfers te winnen doordat het altijd makkelijk ging. Dit keer was dat absoluut niet te zien in de eerste helft. Na de 0-1 voor Rohda werd het al snel 1-1 uit een mooi geplaatste vrijetrap. Even later werd er weer op een mooie wijze afgerond door RVC waardoor zij de 2-1 voorsprong op het scorebord neer zetten. Pas vlak voor rust wist Rohda toch nog even de 2-2 binnen te schieten, hierdoor konden de mannen van de C1 de rust in om eens flink de waarheid voor de kiezen te krijgen.

In de rust kwam er ook een verdiende donderspeech. Maar de vraag was, zou dit een impact geven op de jongens? Een maal begonnen aan de tweede helft konden wij direct zien dat de speech daadwerkelijk geholpen heeft. Rohda ging meer gedurfd spelen en gaf meer gas naar voren. Hierdoor kon RVC niet meer het eigen counterspel spelen wat zij in de eerste helft tegen ons gebruikten. Het fysiek sterke spel en fraaie combinatiespel resulteerde al gauw in een 2-3 voorsprong voor de blauwhemden van Rohda. Niet veel later kwam er zelfs vanuit een best onmogelijke hoek een fraaie goal van de kant van Rohda. Nu stond er toch een mooie 2-4 op het bord. Hier bleef het niet bij want Rohda bleef gas geven om er toch nog een goal bij te prikken. Dit gebeurde dan echter ook! De 2-5 werd geboren en dit was tevens ook de eindstand van een moeilijk opgang komende wedstrijd namens Rohda’76 C1.

Dit geeft dus wel een teken weer dat na een winterse vakantie dat de jongens niet de scherpte meer hadden wat zij voor door winterstop wel in het bezit hadden. Toch zijn wij trots op de jongens dat zij een wedstrijd in eigenlijk 1 helft zo om konden zetten tot een ruime overwinning op de nummer 3 op de ranglijst. Deze streeksderby is dus weer gewonnen door Rohda’76 C1.

De les in deze wedstrijd is dan ook: “Onderschat nooit je tegenstanders, ook al heb je er 2 maal ruim van gewonnen”. Deze woorden zullen zij ook moeten gebruiken voor volgende week. Dan wacht namelijk laagvlieger Olympia C2. Deze wedstrijd zal thuis worden gespeeld en natuurlijk zijn wij als team vastberaden om ook dit keer nog ongeslagen te blijven!

De C1 heeft hierdoor toch een kleine puntjes gepakt op de ranglijst van “Team van het jaar”. Met een knipoogje naar Ehrhard van Dijk die het met zijn E1 het uitstekend doet in dit seizoen!

Wesleij Lipius

wed verslag 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie