0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Moerkapelle 6
voetballer1

Rohda 7 – Moerkapelle 6

Door Beheerder | 16 februari 2014 | Nieuws

15 Feb mochten we aantreden tegen Moerkapelle, een team met allemaal jonge knapen die we in de uitwedstrijd redelijk eenvoudig hebben opgerold. Vandaag dus de missie om dat opnieuw te doen zodat we in de race blijven op de bovenste plekken van de competitie!

 

We hadden we vlak van tevoren nog even een nieuwe keeper moeten regelen. Vinnie was namelijk geblesseerd geraakt nadat hij Willem (ook wel bekend als “betonblok-Willempie”, “Jean Claude van Damme”, “50% of the Wittewillem dream team” of gewoon “HELD”) tegen kwam op de training. Onze reserve-keeper Rino, ook wel bekend als “Jacky Chan”, “Loempia”, “Bruce Lee”, “Koreaan” of gewoon “Rene”(zo schijnt hij in het echt te heten) zag deze zaterdag zelfs nog minder dan normaal en moest last minute afzeggen met een ontstoken oog.

Gelukkig vonden we in Jan Geert van Asselt nog een slachtoffer die niks te doen had. —> Top!!!!

 

De opstelling was verder als volgt van links naar rechts en van achter naar voren: Jan Geert, Hendrik, Willempie, Roger, Bas, Sebas, MaartenV, Evert, Bette, Nilis, Moo. De voorzitter, Mikey en Linge kwamen er even halverwege de 1e helft in voor Hendrik, Sebas en Evert.

 

We begonnen de wedstrijd — in winderige condities (winderig in de goed ruikende manier van het woord, al waren de windstoten wel vergelijkbaar met de gassen die Vinnie kan produceren) — meteen al aanvallend, en konden na een minuut al op voorsprong komen toen Evert vrij voor de keeper werd gezet, maar net de controle niet te pakken had voordat de keeper voor z’n snufferd lag. Wel werden we nog even gewaarschuwd door Moerkapelle doordat ze de bal meteen weer lang naar voren gooide en daar probeerde met opportunistisch voetbal een kans te creëren, en dit bleek de hele wedstrijd overigens de meest gebruikte tactiek van de jochies. Hier kwam in deze eerste counter een schot uit die onze doelman prima uit het doel tikte. 

We waren dus gelijk gewaarschuwd niet te makkelijk te gaan denken.

 

Uiteindelijk kwamen we wel redelijk snel op voorsprong na een prachtige aanval over de rechter kant. Bette had een lekkere combinatie met (volgens mij) Niels en gaf de bal voor richting Moo die helemaal vrij stond bij de 2e paal omdat de verdediging zicht vooral op Evert focuste. Op de training kreeg Moo het vooral voor mekaar om de ballen vanuit elke hoek over, naast en zelfs onder het doel te krijgen, dus hoe zou het hem nu vergaan? Nou, Moo twijfelde geen enkel moment schoot genadeloos binnen!! Hoppaaa. Overigens speelde die lekkere krullebol een prima pot. Mag ook wel eens worden gezegd.

Hierna probeerden we lekker door te drukken en een 2e doelpunt maken voordat we 2e helft tegenwind zouden krijgen.

Niels probeerde het een aantal keer van afstand, maar deze ballen vlogen overal naar toe behalve binnen de palen. Zijn normaal gesproken geniaal geplaatste, harde en niet te houden schoten waren duidelijk even een weekje met vakantie.

Bette stond ook nog een keer vrij voor de keeper, maar kwam ook net-niet lekker uit. Bette ging het beter af door het voorbereidende werk te doen, en dat gebeurde dus verderop in de 2e helft. Hij veroverde de bal op de linksback door lekker snel te storen, gaf vervolgens vanaf de achterlijn voor en wat volgde… tja… een ware scrimmage! Niels…, Evert…., Moo… iedereen kon van binnen de 5 meter op doel rammen en telkens lag er iemand voor! De lichaamsdelen vlogen in het rond en toen na een paar minuten van hachelijke situaties de bal 10 meter terug viel was Linge er als de kippen bij de bal in de vrije hoek te plaatsen. Even laten zien hoe het ook alweer moet! Lekker Richard!

Overigens kreeg Moo nog een heerlijke kans op de 3-0, maar dit liet hij nog even na door volledig over de bal te schieten in een verrekte kansrijke positie. Hij bleek zijn geniale missers van de training toch niet helemaal verleerd te zijn.

 

Voor de rest kwam Moerkapelle niet veel verder dan wat lange ballen die constant werden onderschept door Willem of Roger en een paar corners… Ongelofelijk eigenlijk, want individueel konden ze prima ballen. Een team was het alleen niet, laat staan dat ze tactisch enig idee hadden hoe het spelletje werkt. Voor de anonieme kijken was dit waarschijnlijk dus ook geen hele interessante pot.. 😛

Waar Moerkapelle wel in excelleerde waren overtredingen. En dat het liefste uit de categorie “met 2 benen van achter gestrekt op de enkels”. Evert moest zich hierdoor laten wisselen in de 1e helft (gelukkig kon hij later nog wel door), en ook wat overtredingen op o.a. de voorzitter en Niels waren niet om over naar huis te schrijven…

 

Voor de 2e helft heeft deze razende reporter wat inside information opgedaan omdat hij nog wat andere plannen had. Overigens helemaal niet erg, want de 1e helft speelde dhr MaartenV dramatisch, dus het zou het spel alleen maar ten goede komen!  😆 

Echter, gisteravond schrok deze verslaggever toch even enorm toen op de groepsapp voorbij kwam dat hij 2-3 was geworden 2e helft. Na wat jank-sessies en scheldpartijen bleek dit uiteindelijk niet te kloppen. Neeeee toch gewoon 4-0 geworden! Goed bezig mannen!

De 2e helft werd bepaald door de wind, die aardig over het veld raasde. Moerkapelle ging door waar het gebleven was: lange ballen geven. Met de wind mee gaat dat wat makkelijker natuurlijk, dus bleven ze stug deze tactiek hanteren.

Maar uiteraard hebben wij van het 7e daar geen problemen mee als je aanvallend met mannen als Bette, Nilis en Evert kan gaan counteren. Snel en effectief. Doei Moerkapelle!

 

Het derde doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Bette, die 1 op 1 zijn duel won en met links de bal in t hoekje prikje. Na belangrijk te zijn geweest bij de eerste 2 doelpunten dus ook nog even zijn eigen goaltje meegepikt!

De laatste kwam op naam van Evert, die een penalty mocht nemen. Hij was even daarvoor weggestuurd door Niels vanaf de middenlijn en kon vrij doorlopen richting doel, de laatste man van Moerkapelle (die al betrokken was bij een aantal schandalige overtredingen) haalde hem net in de 16 weer bij en schopte Evert van achter neer. Waarom doe je dat als het al 3-0 staat? Gelukkig wist Evert dit gedrag nog even te bestraffen door niet te falen vanaf de stip!

 

Verder waren er voor ons nog een grote aantal kansen uit de counter, met name dankzij het niet zo geniale Moerkapelle all-over-the-place tactiek. Louis van Gaal zou hier vast wat over te vertellen hebben. Rene van de Gijp overigens ook. 

4-0 is wel gewoon een prima uitslag die de wedstrijd goed weergaf. De tegenstander zal dat vast anders zien, maar dat interesseert me geen moer(kapelle)! (jaja, hij maakt ‘m gewoon!)

 

Door deze uitslag doen nog steeds mee om de titel. Op dit moment hebben we immers al 30 punten uit 13 wedstrijden en staan op 4 punten van de koploper. De teams bovenin treffen elkaar ook allemaal nog een keer de komende maanden, dus alles is nog mogelijk!

 

Ik ga nog even kijken of Wust nog aan die geweldige tijd van Jorien ter Mors kan komen op de 1500m. Allemaal nog een lekkere voorjaarsvakantie. Dat jullie maar allemaal lekker vrij mogen zijn, dan kan ik ten minste een keer doorrijden naar t werk zonder files.

 

1 maart is het vervolg in de thuiswedstrijd tegen ARC. Be there!

Maarten v Vliet

voetballer1


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie