0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » BVCB 9 – ROHDA’67 7
voetballer1

BVCB 9 – ROHDA’67 7

Door Beheerder | 9 maart 2014 | Nieuws

BVCB 9 – ROHDA’67 7

 

Terecht 0-4 verliezen maar wel zelf scoren, Shield die zijn tas was vergeten, the return of the-one-and-only Whiteman en natuurlijk heerlijk lente weer waardoor het bier ondanks het verlies toch nog prima smaakte.

 

Vooraf wisten we al dat het een lastige pot zou gaan worden. We misten onze complete voorhoede, zo mistten wij Nilis, Evert, Keessie en Moo. Daarnaast was het achterin wat schipperen doordat Basinas en de voorzitter er niet bij waren en Whiteman natuurlijk nog niet top-fit was. 

Wel belangrijk voor ons was de rentree van Whiteman die na zo’n 3,5 maanden weer mee kon doen na hij op 23 November bij ARC wat in zijn voet had gebroken.

 

We begonnen met Vinnie, Whiteman, Roger, Willempie, Hendrik the politician, Bette, Mikey, Rino, Sebas, Lingelos, MaartenV.

Shield was helaas wat later. Hij was bij Rohda ingestapt bij Sebas en kwam er pas in Bergschenhoek achter dat hij zijn tas was vergeten nadat de kofferbak leeg bleek te zijn toen de rest zijn voetbaltas er uit gehaald… Zijn tas lag namelijk wel in een kofferbak…. Maar van zijn eigen auto…. Die nog bij Rohda stond…. 

Uiteraard was dit gewoon een vooraf opgezet excuus van Shield om een keer in Sebas zijn BMW te mogen rijden. Geheel begrijpelijk natuurlijk, en nog geslaagd ook. Hij kwam dus halverwege de 1e helft weer aankakken.

 

De wedstrijd begon voor ons moeizaam. Het leek wel of we telkens een stapje te laat waren en konden voorin weinig betekenen. MaartenV en Linge probeerden het nog wel, maar doordat er vanuit het middenveld geen aansluiting was doordat BVCB goed druk bleef zetten stonden ze er behoorlijk geïsoleerd. Verder dan een paar kleine kansjes kwamen we niet in de 1e helft. Maik had een poging van 20 meter dat werd gesmoord. Maarten probeerde nog een voorzet van Maik in te tikken maar kwam een paar schoenmaten te kort waardoor de verdediger er nog net met een voet tussen kon komen.

Ondertussen was BVCB een stuk gevaarlijker, maar dan wel met name uit vrije trappen, indraaiende corners en wat afstand schoten. Ze maakten na een dik kwartier de 1-0 (eerlijk gezegd kan deze reporter deze niet meer voor zich halen), en maakten ze na een half uur de 2-0 door van afstand Vinnie kansloos te laten met een genadeloos schot. Daarnaast hadden we ook nog geluk met een kopbal op de paal.

 

Voor de 2e helft moest er dus wat veranderen, want op deze manier zouden we geen doelpunten gaan maken. We besloten om eens gek te doen en Bette (snelste van het team en doelgericht, maar de 1e helft alleen druk was met meeverdedigen en niet aan aanvallen was toegekomen) samen met Willempie (snel en fysiek sterk) voorin wat te laten proberen te creëren. 

Dit leek overigens te gaan werken, want gedurende de 2e helft wisten we wel degelijk gevaarlijk te worden. 

Bette kwam een paar keer voor de keeper, maar miste wat geluk en liep bij het omspelen van de keeper of over de achterlijn, of de hoek was te moeilijk waardoor zijn schot niet dichterbij kwam dan het zijnet. 

Willem bleek maar weer een echte verdediger, want 1 op 1 met de keeper gaat hij nadenken. En zodra je gaat nadenken gaat je lob-bal natuurlijk over en naast. 

En zelfs Linge wist de bal vrij voor het doel niet voorbij de keeper te schieten.

 

En tja, als je zelf voorin niet kan scoren… dan doe je het maar in je eigen doel. Unlucky Roger dacht een bal weg te werken, maar deze schoot hij snoeihard in de eigen kruising.., 3-0 dus.. Kratje!!!

Een paar minuten later moest Unlucky Roger na een snel genomen vrije trap van bvcb (de bal lag nog niet eens stil) ingrijpen. Zijn, overigens rood-waardige, sliding zorgde er voor dat hij de eerste volgende 10 minuten moest toekijken vanaf de kant dankzij de nieuwe reglementen omtrent gele kaarten.. Kratje!!!

 

Uiteindelijk bleek het uit te draaien op een 4-0 verlies. Ook al hadden we wel aardig wat kansen, bvcb was dit keer wel degelijk de betere ploeg.

 

Volgende week zijn we een weekje vrij, daarna volgt de “eenvoudige” horde DSO alvorens we de strijd aan zullen gaan met de concurrenten bovenin, DCV, Floreant en Gouda.

Maarten v Vliet

voetballer1


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie