0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » CONTROLE ASSISTENT-SCHEIDSRECHTER IN CAT B VERVALT
KNVB 1

CONTROLE ASSISTENT-SCHEIDSRECHTER IN CAT B VERVALT

Door Beheerder | 28 maart 2014 | Nieuws

Bij het invullen van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) is het nu nog verplicht om ook de gegevens van de assistent-scheidsrechters in te voeren. Voor jeugdwedstrijden in categorie B vindt hierop met ingang van zaterdag 29 maart 2014 een uitzondering plaats. Omdat de de rol van assistent-scheidsrechter bij deze wedstrijden vaak wordt uitgevoerd door goedwillende ouders, mag het invoeren van deze gegevens bij het totale jeugdvoetbal (A-junioren t/m D-pupillen) in categorie B vanaf 29 maart achterwege blijven.

Voor overige categorieën blijft het invullen van de assistent-scheidsrechters op het DWF verplicht en wordt dit ook gecontroleerd. Deze controle wordt dus niet uitgevoerd bij te spelen jeugdwedstrijden in categorie B. Vooralsnog geldt dit besluit voor het seizoen 2013/’14

Op verzoek van verenigingen
In principe moet een assistent-scheidsrechter lid zijn van de KNVB. Deze verplichting bestaat al lang en is altijd als uitgangspunt meegenomen in de ontwikkeling van het DWF. Zowel het thuisspelende team als het uitspelende team kan alleen een assistent-scheidsrechter invullen als betrokkene lid is van een vereniging of Bondslid is van de KNVB.

Met de naderende invoering van het DWF in categorie B bij de D-pupillen en het juniorenvoetbal stellen veel verenigingen de vraag hoe ze hiermee om moeten gaan. Juist omdat het bij deze wedstrijden over grote aantallen ouders gaat die soms de taak van assistent-scheidsrechter op zich nemen en geen KNVB-lid zijn. Een duidelijk en terecht signaal in de ogen van de KNVB. Daarom is besloten dat in deze gevallen het veld ‘assistent-scheidsrechter’ op het DWF blanco mag blijven zonder dat dit consequenties heeft.

KNVB 1

.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie