0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » DSO 18 – Rohda’76 7
sierd de vos

DSO 18 – Rohda’76 7

Door Beheerder | 24 maart 2014 | Nieuws

DSO heeft dit seizoen nog geen potten kunnen breken en staat diep laatste. Voor ons is dit dus vooral een „verplicht” nummer, waarbij dit ook meteen het gevaar is. Niet onderschatten dus, want ook de koploper DCV heeft stiekem al een keer punt verlies geleden bij DSO..!

 

Daarnaast moesten wij ook nog eens wat belangrijke spelers missen. Niels (voet) en Basinas (enkel) waren nog altijd geblesseerd, Vinnie en Evert moesten werken, Roy was wederom om duistere redenen afwezig en Roger was er wel bij, maar nog niet fit.

 

Onze aanvoerder kwam tot de volgende opstelling: RR (Reservekeeper Rino —> Held!), Hendrik the politician, WitteWillem (jaja, het magische duo whiteman/willempie achterin is weer compleet!!!), captain Sebas, reporter MaartenV, Mikey, Linge(is weer)los, vliegensvlugge Bette, werkpaard Shield senior en „ik schiet op de training alles er in” Kees-sie. Uiteraard kregen onze voorzitter, lekkere krullebol Moo en „kratje” Rogier ook nog de nodige speeltijd, maar met de wisselingen zal ik jullie niet vermoeien.

 

Het indrukwekkende nieuwe complex was met 7 velden en 24 kleedkamers op een ongezellige plek buiten het op zich al sfeerloze Zoetermeer neergelegd. Daarna bleken in de glimmende kleedkamer achteraf niet alle douches fatsoenlijk te werken (lees; 2 van de 4 leverden geen water…), wat toch altijd een domper is als we natuurlijk zo snel door de douches willen rennen aangezien Roger een krat bier had beloofd voor na de wedstrijd (en we deze al van verre konden proeven!)…

 

Al tijdens het inschieten bleek ook dat het tegen de wind in behoorlijk beunen zou gaan worden. Gekozen werd dus bij de toss om met de wind in de rug te starten om meteen 1e helft het verschil te gaan maken.

Dat is dus ook wat we hebben gedaan, meteen druk naar voren! In de eerste minuut kregen we direct al een levensgrote kans, welke meteen levensgroot werd verprutst door Keessie. Iets dat we deze dag nog vaker zouden gaan doen. 

Wel kregen we een minuut later wel meteen even een waarschuwing. Door slap ingrijpen aan onze kant stond de spits ineens vrij voor de keeper. Gelukkig was whiteman scherp en werkte hij de bal met een geniale sliding net langs de doelpaal. Aan de goede kant wel te verstaan.

Dit was van DSO ook meteen de enige dreiging in de 1e helft.

Wij gingen ondertussen lekker door, en kwamen, na nog een paar kansen verprutst te hebben, na een kleine 10 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Bette liep de linksback zoek, ging naar de achterlijn en trok de bal terug naar de stip waar Keessie de bal met rechts kon in tikken. Aanval uit het boekje!

Voor rust kwamen we ook nog op 0-2 nadat MaartenV een indraaiende voorzet vanaf de linkerkant binnen gerommeld zag worden door een verdediger. De bal weg koppen blijkt soms best lastig te zijn. Vooral met de wind er vol op.. je zou toch verwachten dat ze er daar bij DSO inmiddels aan gewend zijn!

Verder valt er over de 1e helft weinig te melden. Wij hadden er nog wel 3/4 bij mogen maken, dat wel. Echter bleek het lastig om de bal binnen de palen te schieten terwijl we het toch vrij vanuit diverse posities mochten proberen. Daarnaast wisten we Bette regelmatig diep te sturen, maar hij bleek met de wind in de rug een stuk sneller als normaal, waardoor hij net wat te vaak het achterlijntje niet alleen haalde maar er ook overheen liep voordat hij voor gaf.

Ons spel was verder ook niet om over naar huis te schrijven. Dus laten we dat verder dan ook maar niet doen.

 

Kort na rust kwamen we op een comfortabele 0-3 voorsprong. Mikey stuurde met een geniale diepe bal (tegen de wind in nota bene) Bette weg richting doel. Bette bleek minstens 2x zo snel als de complete verdediging van Berkel en hij rondde vrij voor de keeper prima af door de bal hard in t netje te rossen.

 

Even laten kwam toch DSO nog spontaan op 1-3. De spits liep buitenspel na een steekpass vanuit het middenveld, dus onze verdediging hield maar even op met lopen. Echter bleek een andere speler van DSO daar anders over en stond deze ineens voor Rino… unfortunately peanutbutter zullen we maar zeggen. Volgende keer een tikkeltje scherper verdedigen mannen!

 

De rest van de 2e helft kenmerkte zich weer door druk van onze kant, en het missen van meerdere serieuze mogelijkheden. Ook onderstaande maakte zich hieraan schuldig, want MaartenV kreeg het niet voor elkaar om een voorzet van 2 meter van het doel in te tikken. Best lastig nog. Uiteraard kan ik excuses gaan lopen bedenken, maar als je faalt, dan faal je. 

 

Achteraf hebben we nog even goed genoten van ‚t kratje van Rogier (Vinnie? lees je dat?? you are next weet je nog!?) en de nodige extra versnaperingen. Het bleef dus nog lang gezellig in de kantine dat goed bezet was deze zaterdag. En dat terwijl het 1e vrij was. Wat toevallig!

 

Het weekend werd afgesloten met een gezellige chat-sessie op de groepsapp tijdens Real Madrid – Barcelona op zondagavond, waarbij het gek genoeg bijna niet over de wedstrijd ging maar met name het kansloze commentaar van Sierd de Vos. 

De geruchten gaan ook dat Basinas bij de volgende FIFA avond zijn inmiddels legendarisch, en overigens feilloze, spaanse commentaar gaat inruilen voor sierd-de-vos-commentaar. 

Dat gaat wat worden…. komen we tenminste ook nog wat te weten over de dochter van de nicht van de broer van de buurman van de spits van het team waar ik mee ga spelen!

Educatief verantwoorde Rohda7 FIFA-avondjes dus. Komen onze pabo-gediplomeerde leraren toch nog van pas!

 

Volgende week gaan wij onze kunsten vertonen tegen de koploper DCV dat op bezoek komt op sportpark Broekvelden. Afgelopen zaterdag hebben ze overigens Floreant (onze concurrent voor de 2e plek) nog even met 6-0 heeft afgedroogd ter waarschuwing. De uitwedstrijd eerder dit jaar verloren met 2-1 krap aan, dus we zouden een kans moeten hebben als we er met z’n allen voor gaan. 

Dat beloofd dus een pittige potje te gaan worden. 

Iedereen dus vrijdag vroeg naar bed (ja, jij ook Rino) en dan volle bak er voor gaan! 

Geen excuses mannen!

Maarten v Vliet

sierd de vos


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie