Home » Linschoten E2 – Rohda ’76 E4
E4 22 mrt 14a

Linschoten E2 – Rohda ’76 E4

Door Beheerder | 23 maart 2014 | Nieuws

Eén van de eerste wedstrijden van deze competitie troffen Rohda en Linschoten elkaar ook al. Die wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Rohda. In de tussentijd ging de competitie verder waarbij Rohda de lijst aanvoert en Linschoten op een tweede plaats staat. Het punten verschil is echter zodanig dat deze wedstrijd eigenlijk gewonnen of anders gelijk gespeeld zou moeten worden.

Voor Harro begon de wedstrijd al vroeg, hij besloot om zich rond 6.00uur alvast aan de tactische opstelling te wagen.

De eerste tien minuten werd wel duidelijk dat deze teams sterk aan elkaar gewaagd zijn. Het team van Rohda had wat moeite om de afgesproken posities altijd vast te houden, maar was wel sterker en creëerde meerdere kansen. Zo had Xander een hard schot dat een blessure tot gevolg had, uit de spelhervatting hiervan kwam een corner. Aron zat er goed bij, maar trof helaas het doel niet.

Direct hierna laat de keeper van Linschoten zien dat hij hard en ver kan uitschieten, een uitbraak volgt. Zoals vaker doen de verdedigers van Rohda, Luuk, Rob, Jonathan hun werk en een tegendoelpunt wordt voorkomen. Brian staat zelfverzekerd en zeer goed te keepen en voorkomt meerdere malen een tegendoelpunt. Het tweede deel van de eerste helft staan de posities beter en wordt er sterk opgebouwd, maar tot een doelpunt komt het nog niet.

Helaas treft Linschoten een minuut voor de rust wel het doel, jammer, een gelijk spel zou een beter beeld inde rust geven.

De tweede helft begint met een aantal spelmomenten waarop het team langs de zijlijn, Rob/Jonathan/Aron goed opbouwt. De achterstand lijkt er echter wel in te hakken, want het spel lijkt bij sommigen wat ingehouden te zijn.

Ook deze helft is Brian zeer goed op zijn plek, terecht dat hij tot man-of-the-match werd uitgeroepen, maar ook het gedreven spel van Schnider valt op deze wedstrijd. Hij voelt zich deze wedstrijd op het middenveld op zijn plek en weet menigmaal balbezit te heroveren.

Een gevaarlijke corner in het eerste deel van de tweede helft wordt door Brian prachtig afgewend., ook Rob heeft in deze minuten weer veel waarde voor het team.

Ook voor Rohda liggen er kans, met name Yorick komt zeer dichtbij de gelijkmaker.

Het tweede deel van de tweede helft valt het spel vaak stil, aan weerskanten, behalve langs de kant. Er warenveel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen (van zowel Rohda als Linschoten) en die lieten zich goed horen. Er werd door de spelers wel een aantal keer verwonderd naar de fanatieke aanhang gekeken.

De laatste 5 minuten gaan heel snel. Het begint met een aanval met samen spel tussen Yorick/Aron en Xander, maar helaas geen doelpunt.

Linschoten scoorde echter 2 keer kort achter elkaar waardoor Rohda tegen een 3-0 achterstand aankeek. Xander trof vlak voor tijd nog een keer het doel, waardoor de eindstand een3-1 nederlaag voor Rohda betekende.  Jammer, ook over de hele wedstrijd gezien zou een gelijke stand meer recht doen aan beide teams, maar zo gaat het spel nu eenmaal niet.