Home » Rohda’76 richt blik weer omhoog
R1 15 mrt 14

Rohda’76 richt blik weer omhoog

Door Beheerder | 16 maart 2014 | Nieuws

Niet fraai, wel effectief. Die kwalificatie verdient de 2-1 overwinning van Rohda’76 op Hermandad. Ofwel, de nummer voorlaatst tegen de nummer laatst. Door die broodnodige driepunter hebben de Bodegravers zowel Victoria ’04 en Gouda weer in het vizier. Die staan twee, respectievelijk drie punten boven Rohda’76. En die twee ploegen moet het team van Joop Böckling onder zich houden om (rechtstreekse) degradatie te voorkomen. De interim-coach moest trouwens flink improviseren om een elftal in elkaar te knutselen. Door vakanties en blessures kon de keuzeheer niet beschikken over vier basisspelers.

Ondanks dat gemis had Rohda’76 zichzelf een makkelijke middag kunnen bezorgen door in de eerste helft al (ruim) afstand te nemen van de Rotterdamse laagvlieger. De thuisclub creëerde genoeg kansen. Alleen Pascal Hellingerwerf trof na 35 minuten doel, 1-0. Na 70 minuten leek Rohda’76 de tol te betalen voor de improductiviteit uit het eerste wedstrijddeel. Geheel onverwachts toverde Hermandad namelijk de gelijkmaker op het scorebord, 1-1. Uiteindelijk bleef de volle winst op sportpark De Broekvelden. Uitblinker Hellingerwerf rondde tien minuten voor tijd het goede voorbereidende werk van Roy Snijder vakkundig af, 2-1.

Aanstaande zaterdag staat Rohda’76 voor een zware klus. In Krimpen wacht koploper DCV de blauwhemden op. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Uitblinker Pascal Hellingerwerf haalt uit voor de 1-0.