0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Scheidsrechter bedreigd

Scheidsrechter bedreigd

Door Beheerder | 20 maart 2014 | Nieuws

 

Voorafgaand aan de wedstrijd Rohda’76 –Hermandad is scheidsrechter Gert den Tuinder bedreigd. De arbiter kreeg op de parkeerplaats van een tot nu toe nog onbekende jongen een envelop in handen gedrukt. De circa 15-jarige jongen maakte zich vervolgens direct uit de voeten. De envelop bevatte een condoleancekaart. Daarop stond een doodsbedreiging aan het adres van de scheidsrechter als Rohda’76 de wedstrijd niet zou winnen. Ook bevatte de envelop een afbeelding van een doodskist.

De erg geschrokken scheidsrechter is opgevangen door bestuursleden van Rohda’76. In goed overleg met Den Tuinder, de KNVB en Rohda’76 is de wedstrijd toch doorgegaan. Die verliep zonder incidenten. Rohda-voorzitter Arjan Griffioen: ,,We hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van de heer Den Tuinder voor, tijdens en na de wedstrijd te garanderen.’’ De preses vervolgt: ,,Na afloop van de wedstrijd hebben wij aan de scheidsrechter de foto’s van de spelerspassen van onze oudste pupillen en junioren laten zien, maar hij herkende geen dader. Dus of het iemand van onze vereniging is, weten we nog niet. Het is natuurlijk betreurenswaardig dat zoiets gebeurt. Zowel voor de heer Den Tuinder als voor Rohda’76. We hopen dat de politie de dader weet te vinden.’’

Zowel de bedreigde scheidsrechter als Rohda’76 hebben aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt de zaak, net als de KNVB. Ook Rohda’76 roept haar leden op om informatie te delen die bruikbaar kan zijn voor het onderzoek

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie