Home » Floreant 6 – Rohda 7
voetbal20

Floreant 6 – Rohda 7

Door Beheerder | 14 april 2014 | Nieuws

Deze zaterdag stond de topper tegen Floreant op het programma. Thuis hadden wij eerder dit seizoen met de nodige vechtlust en bijkomende emoties een 2-1 overwinning uit het vuur weten te slepen. Destijds stonden wij gezamenlijk op de 1e plek, dit keer ging de wedstrijd om de 2e plaats in de competitie. Vooraf stonden wij 1 punt voor op Floreant, en met slechts 1 wedstrijd te spelen hierna is dit dus een echte 6-punten wedstrijd!

We moesten helaas wel een paar belangrijke spelers missen. Zo waren Willempie en Rino nog geblesseerd, zat Nilis nog in Thailand de drank in emmers te consumeren op de full moon party, stond Evert op de markt en had ook Bette andere verplichtingen.

Gelukkig hadden we wel spelers genoeg bij elkaar om af te reizen naar Boskoop, ook al moesten er nog een paar op komen draven met her en der wat pijntjes..
We begonnen in een 433 opstelling v.r.n.l. en van v.n.a. met Vinnie, Teunis, Whiteman, de voorzitter, Hendrik, Maarten, Mikey, Lingelos, Keesie, Ceesie en Shield.
Basinas en Roger kwamen er na een half uur in voor Teunis en Shield.

Al vanaf het startsein ging de wedstrijd gelijk op. Wij hadden moeite om door de verdediging van Floreant te komen, en andersom was dit hetzelfde verhaal, wij stonden achterin prima te verdedigen. Het leek vooral een strijd op het middenveld te worden, waarbij Floreant alleen wat probeerde van afstand te schieten maar daarbij niet veel gevaar kon stichten. Achterin stond met name Whiteman weer eens als een onklopbare Pepe de spits van Floreant het leven zuur te maken en zorgde de voorzitter voor de slot op de deur. Zelf wisten wij een aantal keer gevaarlijk voor de dag te komen, waarbij Keessie in de 2e lijn goede acties had, maar zijn schoten waren nog niet gevaarlijk. Ook konden we via de vleugels bij vlagen gevaarlijk voor de dag komen en konden we steeds vaker druk zetten.

Hierna werden de mannen van Floreant wat vervelend aangezien ze het op de voetballende manier niet makkelijk zouden krijgen, en leek het weer zo’n wedstrijd te worden als we eerder het seizoen ook al hadden meegemaakt. Het werd een hoop geduw, getrek, armen zwaaiden alle kanten op en werd er regelmatig op voeten gestaan. Uiteraard werden zulke acties gevolgd door een hoop gezeik bij de scheids om het eigen gedrag goed te praten. Hiermee probeerden ze ons uit de tent de lokken en wij probeerden zelf te blijven voetballen en gelukkig betaalde zich dat uit!
Bij onze eerste echt serieuze kans na een klein half uur ook meteen raak. Een Keesie-Ceesie combi was de verdediging van Floreant te machtig en Ceesie faalde niet: 0-1!
Even later werd het helaas al weer 1-1. Floreant had nog geen echte kans gehad en maakte de gelijkmaker uit een „once in a lifetime” lucky goal.. De rechtshalf van de boskopers wist de bal van langs de zijlijn halverwege onze helft over Vinnie in de verre kruising te schieten. Duidelijk gevalletje mislukte voorzet die onhoudbaar achter Vinnie belandde..

Verder was het nog een tijdje knokken tot aan de rust, waarbij we nog een paar gevaarlijke acties voor het doel van Floreant beleefden, maar de voorsprong niet terug konden pakken.

Met de rust spraken we af zelf te blijven voetballen en niet te veel mee te gaan in het fysiek van Floreant. Laat de scheidsrechter zich maar tegen Floreant keren!

De 2e helft ging lekker verder waar het was gebleven, de scheidsrechter had zijn handen vol aan belachelijke tackles en zwaaiende armen.
Het spel ging daarnaast op en neer waarbij Vinnie ons een paar keer goed in de race hield. Zelf wisten wij overigens ook gevaarlijk te zijn en maakte 10 minuten na rust de 1-2! Mikey stuurde Ceesie weg over de linker kant, en hij verschalkte de keeper!
Helaas dacht de grensrechter daar anders over. Elke keer dat wij over de middenlijn kwamen ging de vlag omhoog, en nu was dit dus niet anders. Helaas.. de scheids keurde het doelpunt af..!
Achteraf vroeg ondergetekende nog even bij de grensrechter van Floreant of het wel echt buitenspel was en zijn antwoord, met een goeie grijns op het gezicht, was duidelijk: „ik geef nu net na de wedstrijd geen antwoord, vraag het over een half uur nog maar eens” en liep meteen weg. Dan weet je genoeg…

De rest van de 2e helft werd gekenmerkt door een hoop overtredingen, wat opstootjes en zelfs het uitdelen van kopstoten waren de boskopers niet vies van.
De scheidsrechter (hem valt niet heel veel te verwijten, dit valt gewoonweg niet te fluiten..) ging hier eindelijk tegen op te treden, eerst kreeg een aanvaller van Floreant nog geheel terecht de gele kaart na een opstootje, en even later was het de beurt aan Whiteman aan onze kant om hetzelfde lot te ondergaan. Overigens na een faire tackle op de bal.. maar dit was vooral een optelsom van eerdere overtredingen. Terwijl Whiteman aan de kant stond kregen we helaas nog wel de deksel op de neus. 5 minuten voor tijd schoot Floreant alsnog de 2-1 binnen.

Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest, zeker gezien bij ons een doelpunt onterecht was afgekeurd. Helaas dus weinig voetbal deze zaterdag. Daarnaast is dit een ervaring die meerdere teams in onze competitie hebben gehad tegen Floreant, dus het was „zoals verwacht”… triest maar waar.

Onze laatste wedstrijd is tegen Gouda en staat nog op het programma op voetbal.nl. Het lijkt er dus op dat we een maand rust hebben en deze ergens half mei mogen gaan afwerken. Dan hopelijk met een fit team, en gaan we voor nog een lekkere afsluiting van een prima seizoen!