0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Soccer boys 6
R7 5 apr 14

Rohda 7 – Soccer boys 6

Door Beheerder | 7 april 2014 | Nieuws

5 april kregen wij Soccer Boys (3e van onder) op bezoek. We stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op de 2e plaats, en met wat geluk zou zelfs het kampioenschap nog een optie kunnen zijn! We moesten dus “gewoon” deze wedstrijd winnen.

Uit in Bleiswijk was dit eerder dit seizoen al een lastige tegenstander gebleken die het ons met name fysiek lastig maakte. Die uitwedstrijd wisten wij overigens wel gewoon te winnen.

 

Wel hadden we een aantal afwezigen. Zo misten wij achterin Willem (nog een dikke enkel) en was ook de voorzitter afwezig. Voorin was het leed wat groter, Nilis was op het vliegtuig gezet naar Thailand, Evert moest werken en Bette zou de 1e helft moeten missen. Wel deed Teunis weer een keertje mee na lang blessureleed.

We begonnen met de volgende opstelling (van rechts naar links en achter naar voren): Vinnie, Basinas, Whiteman, Roger, Hendrik, Sebas, Linge, Rino (werd gewisseld met Maik), MaartenV, Keessie (werd gewisseld met Shield) en Moo.

 

In de eerste minuut was het gelijk even schrikken. Rino kwam na een luchtduel verkeerd terecht en klapte door zijn enkel. Deze zou in de loop van het weekend groeien tot het formaat van een pompoen. Hopelijk zijn we hem dus niet al te lang kwijt! Wel hoeven we nu niet meer zo hard te lopen als we hem een schop willen verkopen als hij weer eens irritant is, want op zijn huidige tempo zou zelfs Vinnie hem nog bijhouden. Dat dan weer wel.

Al snel in de wedstrijd bleek dat Soccer Boys zelf het spel probeerden te maken. Wij liepen voornamelijk achter de feiten aan en reageerden eigenlijk alleen op de acties van de tegenstander in plaats van deze voor te zijn. Als we de bal wisten veroveren waren we deze vervolgens weer snel kwijt aangezien we voorin niks wisten vast te houden. 

Al snel stonden we (geheel verdiend) achter en voor we het wisten waren we een half uur verder bij een stand van 0-2. Op dit moment besloot el capitain dat er wat gedaan moest worden en gooiden wij de boel om. MaartenV ging voorin lopen met Moo en aangezien Bette net was gearriveerd kon hij meteen op rechtshalf worden ingebracht. Dit gaf iets meer rust bij ons en we wisten zonder verdere schade de rust te halen. Zelf wisten we nog wel een paar keer in de buurt van het doel te komen, en een vrije trap van MaartenV (die door de keeper goed uit de hoek werd getikt) was nog de grootste kans. Verder waren er een paar kleine mogelijkheden van afstand die geen serieuze dreiging waren.

 

Voor de 2e helft werd besloten te switchen naar een 4 3 3 opstelling, met 3 behoudende middenvelders (MaartenV, Maik en Sebas/Linge) en 3 spitsen (Bette, Keessie en Shield/Moo) om de opkomende verdedigers en middenvelders van soccer boys te houden en ook zelf voorin aanspeel mogelijkheden te behouden.

Dit leek redelijk goed te werken en wij kregen al snel de controle over de wedstrijd. Echter, wij wisten onze kansen niet af te maken. Bette kon een paar keer gevaarlijk vanaf rechts doorkomen, maar zijn schoten en voorzetten leverden helaas geen grote kansen op. Keessie was ook een aantal keer zeer gevaarlijk, maar zijn schoten misten precisie (meestal na het omspelen van 3/4 verdedigers, waarbij de fut er uit was toen het schot volgde). Hij werd nog een keer door MaartenV vrij voor de keeper gezet, maar vergat de voorzet richting doel te schieten.. Ook een paar afstand schoten van MaartenV zelf belanden niet binnen de palen.

Uiteindelijk werd het een paar minuten voor tijd nog 0-3 ook uit een counter..

 

Conclusie: hele slechte wedstrijd van onze kant, waar we vooral aan het begin zowel tactisch niet goed stonden maar ook als collectief veelste slap speelden. Helaas koste dit ons de wedstrijd..

Volgende week hebben we een belangrijke pot, dan spelen we tegen Floreant een 6-punten wedstrijd om de 2e plaats. Bij verlies zijn we dan afgehaakt voor de eerste 2 plaatsen, bij winst hebben wij dan een mogelijke 2e plaats (met promotie?) nog in eigen hand. Dan zullen wij echter wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan deze zaterdag het geval was!

Maarten v Vliet

R7 5 apr 14


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie