Home » Rohda’76 E1 – SC Woerden E2 2-0 (0-0)
Rohda E1 kampioen 12 apr 14 1024x683 1024x683

Rohda’76 E1 – SC Woerden E2 2-0 (0-0)

Door Beheerder | 13 april 2014 | Nieuws

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover de wedstrijd om het kampioenschap . De wedstrijd tussen de nummer 1 Rohda’76 E1 en de nummer 2 SC Woerden E2 .  Bij een gelijkspel was de titel voor Rohda’76 binnen . De wedstrijd bespreking stond gepland om 08.55 . Bij binnenkomst van de bestuurskamer  was  de spanning voelbaar normaal gesproken zijn de jongens lekker aan het praten maar nu waren ze voor hun doen vrij stil . Om de spanning wat weg te halen bij de spelers hebben we gelijk verteld dat we twee kansen hadden om de titel binnen te slepen dat was deze wedstrijd en anders 10 mei uit bij VV Woubrugge . Ook de tactiek was vrij simpel we zouden het zelfde spelen als de 2de helft uit bij SC Woerden met een ruit achterin en 2 spelers voorin. Dit pakte uit bij woerden goed uit waarin we de 2de helft de wedstrijd omkeerde van een 1-0 achterstand naar een 1-2 voorsprong .  Die helft had Woerden geen grip meer op ons spel.

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten we goed in de wedstrijd en pakte de tactiek goed uit  Sc Woerden startte zo als verwacht   met 2 blokken van 3  de voorste 3 werden op gepakt door de ruit achterin de voorste 2 spelers moesten druk zetten op hun verdediging. Binnen 2 minuten was er al een gevaarlijkschot van Jason die maar net overging. Daarna golfde het spel aardig op en neer zonder dat er echt grootte kansen ontstonden na een kwartier kregen we een vrije trap op een meter of 15 van het doel . En dan is het lekker dat je een specialist als Giovanni in het team  hebt . Met een prachtige trap met links belande de bal boven de keeper op de lat in de rebound ging de bal net over het doel . De grootste kans in de eerste helft was voor Jason die vrij voor de keeper kwam maar de bal niet langs hem kreeg ook in de rebound lukte dit niet . Aan de andere kant moest Noah nog een keer in actie komen om de nul te houden .Ook net voor rust kregen we nog een vrije trap deze werd ook weer gevaarlijk ingebracht door Gio  maar net als de eerste vrije trap was de rebound net niet goed genoeg voor een goal . In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en zouden we met de buitenste ruit spelers meer mee opkomen om meer druk te zetten op de verdediging van woerden . Dit pakte goed uit en konden we een aantal keer gevaarlijk worden . Toch bleef het nog steeds 0-0 . Toch was het 10 minuten na rust eindelijk raak naar een mooie aanval was het Jason die de bal  onhoudbaar inschoot en de bevrijdende 1-0 op het  bord schoot. Na de Goal moest Woerden even bijkomen maar zocht strijdbaar naar de gelijkmaker Rohda moest terug en deed dit goed door compact te verdedigen en waar het kon er uit te komen .  Het duurde tot ongeveer 5 minuten voor tijd voordat Djonno naar een prachtige aanval over meerdere schijven de 2-0 mocht binnen schieten . Het kon niet meer stuk . We moesten nog 5 minuten volhouden . Woerden zocht vol de aanval maar met een fantastische reactie van Noah  die een in zet van 2 meter voor de lijn nog over het doel werkte .

Na de laatste fluitsignaal was de ontlading mooi. En zo als het hoort moesten de jongens tijd maken voor de verplichte team foto’s  . En het was het mooi om te zien dat er zowat 20 mensen met telefoon en camera een team foto wilde maken . Ook was het gebaar mooi van Opa en Oma van de Tier die iedere spelers persoonlijk een bal overhandigden (hier voor nog dank van alle spelers) .

In de kleedkamer was er voor de spelers en begeleiding een woordje van Marc Pieterse (JC) . die de spelers en begeleiders feliciteerde met de prachtige titel. Na deze mooie woorden was er tijd voor een patatje en een drankje en mochten de begeleiders uit handen van Marc Pieterse nog een mooi bosje bloemen in ontvangst nemen .

Zo als beloofd gaan we einde van het seizoen met spelers begeleiders en sponsors nog een uitje doen en daar nog een keer de titel vieren .

Ondanks dat het seizoen nog niet voorbij is en wij nog meerdere prijzen willen pakken o.a, Rohda team van het jaar . Willen wij via deze weg  Richard v/d Wilk bedanken voor het sponseren van het team en ook hem feliciteren met de titel want zonder sponsering  word het voetbal binnen Rohda een heel ander verhaal . Ook willen wij Kees v/d Wilk bedanken voor al die prachtige foto’s en filmpjes die hij heeft gemaakt dit seizoen van de E1.

En tot slot willen wij alle ouders en andere mensen bedanken die wekelijks onze wedstrijden bezochten of het nu uit of thuis was .