0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » 2013/’14: 764.996 DUELS, 5 MILJOEN GOALS EN 11.000 KAMPIOENEN
plaatje1

2013/’14: 764.996 DUELS, 5 MILJOEN GOALS EN 11.000 KAMPIOENEN

Door Beheerder | 10 juni 2014 | Nieuws

FC Twente Vrouwen werd afgelopen weekeinde kampioen in de Women’s BeNe League, sv Spakenburg won het kampioenschap van Nederland, ASWH veroverde de landelijke KNVB beker bij de mannen en Ajax pakte de KNVB beker bij de vrouwen.

Dit betekent dat voor de meeste voetballers het seizoen erop zit. Een seizoen waarin er op de amateurvelden en in de zaal 764.996 wedstrijden werden gespeeld, 4.994.362 doelpunten werden gescoord, 10.980 kampioenschappen werden gevierd, 2-1 de meest voorkomende uitslag was en 55-2 de hoogste uitslag in een officiële wedstrijd was.
 
Opleidingen
 
Nederland telt bijna 3.200 voetbalverenigingen waar veel vrijwilligers zich inzetten om het voetbal voor de 1,2 miljoen leden van de KNVB mogelijk te maken. Veel van deze vrijwilligers volgden een KNVB-opleiding om hun bijdrage van nog grotere waarde te laten zijn. 6.693 mensen volgden een scheidsrechtersopleiding en 3.710 deelnemers volgden een opleiding voor trainers, jeugdcoördinatoren of leiders.
 
Vanaf volgend seizoen moeten alle tweedejaars B-junioren verplicht een spelregelbewijs halen. Afgelopen seizoen vroeg de KNVB aan voetballers, verenigingen en scheidsrechters de spelsituaties die het meest voor verwarring zorgen op het voetbalveld. Op basis van hun ervaringen ontwikkelde de voetbalbond een online spelregeltoets.
 
Op Voetbalmasterz krijgen jongeren op een laagdrempelige manier kennis van de spelregels. 280 verenigingen meldden zich vrijwillig aan om deze toets op hun vereniging te testen. De KNVB gelooft dat verhoging van de spelregelkennis bij voetballers bijdraagt aan meer acceptatie voor de beslissingen van scheidsrechters.
 
10% minder excessen
 
Het aantal overtredingen waarbij sprake was van buitensporig fysiek en/of verbaal geweld daalde ten opzichte van vorig seizoen met ongeveer 10% naar 370. In het seizoen 2012/’13 waren dat er 414. Het aantal ontzettingen uit het lidmaatschap van de KNVB daalde met bijna 40% naar 29. De cijfers van 2013/’14 zijn een reële schatting op basis van de uitspraken van de tuchtcommissie tot nu toe en het aantal overtredingen dat de tuchtcommissie nog gaat beoordelen.
 
,,Het is positief dat de hele voetbalwereld er in is geslaagd het aantal buitensporige overtredingen net als vorig jaar te verminderen. Toch is en blijft ieder exces er één te veel. Daarom zullen we samen met onder andere verenigingen, scheidsrechters, trainers en voetballers sportiviteit op de Nederlandse velden blijven stimuleren”, aldus een woordvoerder van de KNVB.
 
Hulplijn noodgevallen
 
Naast de strengere aanpak van excessen sinds seizoen 2011/’12 wil de KNVB verenigingen ondersteunen wanneer ze daar mee geconfronteerd worden. Een voorbeeld hiervan is de hulplijn noodgevallen die de voetbalbond in maart 2013 introduceerde. De hulplijn kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gebeld worden voor acute noodgevallen. Afgelopen seizoen kwamen er 138 meldingen via de hulplijn binnen, waarna de KNVB direct ondersteuning kon bieden.
 
Tijdstraffen
 
Dit seizoen introduceerde de KNVB in de B-categorie de tijdstraf van tien minuten ter vervanging van de eerste gele kaart. Door de tijdstraf ondervinden speler en team direct de consequentie van een overtreding en de tijdstraf is een automatische afkoelperiode. Afgelopen seizoen stonden 40.694 senioren in de B-categorie door een tijdstraf 10 minuten langs de lijn

Bekijk de prent met alle wetenswaardigheden van afgelopen seizoen

 

plaatje1


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie