0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 gekoppeld aan ‘Lek-ploegen’

Rohda’76 gekoppeld aan ‘Lek-ploegen’

Door Beheerder | 6 juli 2014 | Nieuws

De KNVB heeft Rohda’76 in het voetbalseizoen 2014-2015 gekoppeld aan vijf ploegen uit plaatsen langs de Lek: Bergambacht, Dilettant (Krimpen), Lekkerkerk, Lopik en Streefkerk. Verder nam Rohda’76 het in de clubhistorie nog nooit op tegen SV Noordeloos (uit de Alblasserwaard) en IFC (Hendrik-Ido-Ambacht). Trainer Boris van Es heeft geen problemen met de indeling. ,,De meeste ploegen ken ik wel bij naam, maar ik heb echt geen idee wat het niveau is. Maar ik vind het wel goed dat de KNVB nu een indeling maakt op kilometers in plaats van districten.’’

Na de degradatie uit de derde klasse treffen de blauwwitten een niveautje lager ook weer enkele ‘oude bekenden’: Moerkapelle, Kamerik, Linschoten, OVS Oudewater en SPV’81. En natuurlijk weet Rohda’76 zich weer verzekerd van twee derby’s met ‘dorpsgenoot’ Rijnstreek uit Nieuwerbrug. ,,We gaan 26 juli beginnen en werken dan toe naar het begin van de competitie,’’ blikt Van Es vooruit. Over de doelstelling voor het nieuwe voetbaljaar laat hij geen twijfel bestaan. ,,We spelen dus tegen ploegen waar we weinig van weten, maar als ik kijk naar mijn eigen spelers, dan moeten we mee gaan doen bij de bovenste vier plekken. Die geven uiteindelijk recht op deelname aan de nacompetitie.’’ De oefenmeester uit Bodegraven legt zichzelf en de spelers nog een opdracht op: ,,We willen herkenbaar voetbal gaan spelen.’’

Ruud van der Marel, voormalig eerste elftalspeler, gaat de taak van assistent-trainer op zich nemen. Arjan Blom wordt verantwoordelijk voor de training en coaching van het tweede elftal.


Rijnstreek Rohda 1024x683

Na drie seizoenen speelt Rohda’76 weer twee derby’s tegen Rijnstreek.
Foto Kees van der Wilk


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie