0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Be Fair 2 – Rohda 2 d.d. 26 augustus 2014
voetballer3

Be Fair 2 – Rohda 2 d.d. 26 augustus 2014

Door Beheerder | 30 augustus 2014 | Nieuws

De tweede bekerwedstrijd was de wedstrijd in Waddinxveen tegen de oude club van onze trainer Arjan, namelijk Be Fair. Al snel werd duidelijk dat Be Fair een ploeg heeft met snelle buitenspelers en veel bewegende spelers op het middenveld. Achterin het centrum stond een goed blok dat ervaring en rust uitstraalde. Daarnaast was het opvallend hoe het elftal van Be Fair aan het begin van het seizoen op elkaar was ingespeeld.

 

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Gouda 2 ontbraken drie spelers uit de achterhoede. Martin Lok, Luuk Laurens en Marius Reijsbergen werden achterin vervangen door Wouter, Coen en Jan. Na 5 minuten speelde Wouter de bal vanuit het centrum naar de linksback Jan. De rappe rechtsbuiten onderschepte de bal aan de zijlijn en versnelde richting onze zestien. Zijn voorzet bereikte de spits van Be Fair die van dichtbij Renaldo verschalkte (1-0).   

 

Be Fair speelde het spelletje slim. Liet het onrustige Rohda de opbouw verzorgen, zakte terug richting de middenlijn en wachtte geduldig op een fout in de opbouw van Rohda. Doordat zij zich lieten zakken, ontstond veel ruimte achter de laatste linie van Rohda. Daar werd in de 15e minuut een lange bal geplaatst door onze tegenstanders. In eerste instantie anticipeerde linksback Coen goed op deze bal, maar daarna wilde hij het voetballend oplossen en de bal langs de lijn uitverdedigen. De bal werd door een middenvelder opgepakt en die versnelde direct richting het doel van Rohda. De vleugelspeler aan de buitenkant wilde eveneens naar onze zestien lopen, maar werd onnodig buiten het strafschopgebied aangetikt door Coen. In plaats van een vrije trap buiten het zestienmetergebied gaf de scheidsrechter resoluut een (onterechte) strafschop (2-0).    

 

Rohda kon niet onder de druk van Be Fair uitkomen. Onze mannen hadden geen antwoord op de snelheid van hun spel en het combinatievoetbal dat zij speelden. Het verkeerd instappen van Jan leidde een nieuw kans in voor Be Fair. De rechtsbuiten was er vandoor en leverde een mooie steekbal af langs de inkomende Wouter. De vrij gekomen aanvaller kwam alleen voor de keeper. Renaldo keerde de inzet en zorgde ervoor dat de bal uit de doelmond verdween. Desondanks kon niet worden voorkomen dat de meegelopen linksbuiten het karwei in de 20e minuut zorgvuldig afmaakte (3-0).

 

Wouter wisselde van positie met Johan om enigszins rust in het achterhoede te krijgen. Maar Be Fair was in de eerste helft ontketend en Rohda was niet bij machte om de keeper van Be Fair aan het werk te zetten. Nog voor het rustsignaal werd Jan opnieuw verrast door zijn tegenspeler. Jan was te ver naar voren gelopen en dat werd afgestraft door de slimme rechtsbuiten van Be Fair. Zijn voorzet werd nog weggewerkt, maar de hoekige middenvelder van Be Fair had alle tijd om de afgevallen bal op ruim 18 meter van ons doel aan te nemen. Met zijn houten linkerbeen slingerde de nummer 8 de bal onder de lat, waardoor Renaldo voor de vierde keer de bal moest laten passeren.

 

In de tweede helft kwamen Rick en Tom in het veld voor de buitenspelers Roel en Senad. De in de rust toegesproken jongens hadden de mouwen opgestroopt en de tweede helft werd gelukkig een stuk beter aan de kant van Rohda. Afgesproken werd dat bij balverlies het speelveld klein gehouden werd. Dichter op elkaar en fanatieker verdedigen leidde ertoe dat Rohda diverse kansen kreeg in de tweede helft. Een diepe bal op Rick zorgde voor de eerste dreigende aanval. Zijn schot werd met moeite gekeerd door de doelman en de meegelopen Wouter tikte de bal aan de verkeerde kant van de paal.

 

Niet lang daarna werd Rick opnieuw achter de laatste linie van Be Fair gelanceerd. Alleen richting de keeper werd Rick naar de buitenkant gedreven. Desondanks kreeg Rick vanaf de achterlijn de bal bij Tom die met een mooie voorzet Wouter vrij voor de goal zette. Zijn kopbal belandde echter boven op de lat, waardoor de aansluitingstreffer niet kon worden genoteerd.

 

Be Fair deed het de tweede helft rustiger aan. Bij een 4 – 0 voorsprong hoefden zij ook niet meer zo nodig het spel te maken. Twee voorhoede spelers van Be Fair werden gewisseld voor verse krachten. De nieuwe linksbuiten wilde laten zien dat hij ten onrechte niet in het elftal was opgenomen. Vanaf een meter of dertig draaide hij de bal met zijn rechterbeen in de lange hoek bij Renaldo (5-0). Gelukkig kon Rohda de eer redden in de laatste minuten van de wedstrijd. De scheidsrechter gaf Rohda een penalty na een handsbal van een speler van Be Fair. Baruch verzilverde dit buitenkansje (5-1).

 

Op 13 september a.s. treffen Rohda en Be Fair elkaar in de competitie

voetballer3


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie