Home » Rohda 2 – Gouda 2 d.d. 23 augustus 2014
wed verslag5

Rohda 2 – Gouda 2 d.d. 23 augustus 2014

Door Beheerder | 29 augustus 2014 | Nieuws

De eerste wedstrijd van het seizoen 2013/’14 was de bekerwedstrijd tegen Gouda 2. Gouda kwam serieus uit de startblokken en probeerde met het hele elftal druk te zetten. In de aanvangsminuten had Rohda hier moeite mee, waardoor sprake was van een onrustig begin van de wedstrijd.

Ondanks dat het spel zich min of meer op onze helft afspeelde kreeg Gouda geen uitgelezen kansen en werden door hen geen doelpogingen gecreëerd. Onder leiding van aanvoerder en centrale verdediger Martin Lok werd de bal steeds vaker achterin rondgespeeld en de eerste aanvallende intenties van Rohda ontstonden na 10 minuten speeltijd.

Met buitenkant rechts stuurde rechtsback Marius de rechtsbuiten Roel de diepte in. Zijn voorzet smoorde in het zestienmetergebied van Gouda. Via de aangesloten middenvelders Koen en Jaap kwam de bal voor de voeten van Baruch. Het schot van onze spits werd geblokt door een verdediger van Gouda en kwam precies voor de voeten van de meegelopen Marius. Die haalde met zijn rechter verwoestend uit a la Johan Neeskens en liet de Goudse keeper kansloos. De eerste voorsprong van het seizoen was een feit 1 – 0.

Gouda probeerde terug te komen in de wedstrijd. Via het middenveld werd de bal naar onze rechterflank gespeeld. Na vijf balcontacten kwam de bal aan de andere kant van het veld terecht bij de rechtsbuiten van Gouda, die de bal inspeelde op de spits. De slimme spits verlengde de bal met één voetbeweging. Onze keeper Renaldo raakte de bal nog aan, maar kon niet voorkomen dat de aansluitingstreffer op het bord verscheen (1 – 1).

Duidelijk van slag door de tegengoal kon Rohda enige tijd niet meer lekker in het ritme komen. Enkele counters van Rohda leidden daarna slechts tot (twijfelachtige) buitenspel situaties. Vanaf de 35e minuut begon Rohda opeens dreigender te worden en ging met meerdere spelers naar voren spelen. Desondanks leidde balverlies op het middenveld tot een uitbraak van Gouda door het midden van het veld. Ten koste van een gele kaart voor de mandekker Guido werd een veelbelovende aanval in de kiem gesmoord. Een vrije trap van 25 – 30 meter resteerde voor Gouda en de bal belandde boven Renaldo op de lat.

De laatste vijf minuten speelde Rohda het beste spelletje van de eerste helft. De voorzet van de linksbuiten Tom kwam precies voor de voeten van Koen. Alleen voor de keeper mikte Koen de bal naast de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuut werd Marius door Roel weggestuurd aan de rechterkant. Zijn voorzet belandde in het midden voor de goal bij Baruch die de bal iets te zacht toucheerde. Voordat de bal over de achterlijn rolde, wist de keeper van Gouda het leer voor de doellijn te bemachtigen, waardoor de ruststand 1 – 1 bleef.

In de tweede helft werden Roel en Marius vervangen na 55 minuten, aangezien zij moesten aansluiten bij het eerste elftal van Rohda. Hun vervangers waren Senad en Coen. Steven Westmaas werd na de training van de A1 van het veld geplukt en nam bereidwillig plaats op de reservebank.

Al gauw werd duidelijk dat een wedstrijd voetballen meer kracht kost dan een doordeweekse training. Het spel werd naar mate de tweede helft vorderde minder spectaculair. Nadat Gouda een paar speldenprikjes had uitgedeeld, kreeg Rohda een opgelegde kans. Een uitval via Johan en Baruch belandde voor de linkervoet van Koen die van dichtbij de bal aan de linkerkant van de paal deponeerde. Kort daarna werd Rohda via de linkerkant gevaarlijk. Na een goede opening naar de rechterkant leverde de inzet van Tom het nodige gevaar op voor de keeper. De buitenkant van de paal bracht redding voor onze tegenstanders.

Rohda kreeg in de laatste tien minuten bijna een rode kaart gepresenteerd, toen de scheidsrechter Guido opnieuw wilde bestraffen na een overtreding. De “eerlijke” Koen overtuigde scheidsrechter Kok ervan dat hij de dader was.  Aan de andere kant van het veld werd Baruch hardhandig tegen de grasvlakte aan gewerkt, hetgeen de speler van Gouda eveneens een gele prent opleverde. De vrije trap van Jaap was min of meer de laatste gevaarlijke doelpoging van Rohda. Helaas ging ook deze kans aan de verkeerde kant van de paal, waardoor de ruststand ook de einduitslag werd.