0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – Siveo 5
R7 13 sep 14

Rohda 7 – Siveo 5

Door Beheerder | 15 september 2014 | Nieuws

Op deze veelste vroege zaterdagochtend tijdens de najaarsmarkt moesten we eerst op voor een teamfoto. Aan het resultaat te zien wisten wij de brakheid van de feestjes op de pleinen van de avond ervoor aardig te verbergen. Ook viel de opkomst niet tegen, zelden hadden we al 14 man bij elkaar tijdens een bekerwedstrijd. We mochten hiermee aantreden tegen Siveo 5!

Vinnie was nog steeds op vakantie, dus onze reservekeeper Rino had de handschoenen weer aan getrokken.
Verder begonnen we met Basinas, het niet te kloppen centrale duo Witte-Willem en good old Hendrik achterin, op het middenveld Bette, Mikey, Linge en NielsGriff en het spitsenduo waren Nilis en MaartenV. Captain Sebas, de Voorzitter en nekkussen Roger zouden niet veel later invallen.

We begonnen de wedstrijd weer lekker aanvallend. Voorin waren we beweeglijk en hadden aanvallende intenties vanaf het middenveld. Er werd ook zowaar regelmatig gecombineerd. Na een paar halve kansjes was het alleen Siveo dat de eerste de beste aanval er in schoot. Een geblokt schot kwam voor de voeten van een spits die alleen maar rechtuit hoefde in te schieten.
Wij als ervaren mannen raakte hier natuurlijk niet van onder de indruk, afgelopen dinsdag kwamen we ook al snel op achterstand maar wisten die wedstrijd ook te winnen. Geen nood aan de man! Sterker nog, wij reageerden hier op geniale wijze op door het inbrengen van ons geheime wapen: hRBvEKS (oftewel: “het Rechter Been van El Kapitein Sebas”) dat persoonlijk zorgde voor de ommekeer. Waar hij vorig seizoen garant was voor af en toe eens een doelpuntje lijkt hij na de zomer herboren te zijn. Zijn eerste was een lekkere combinatie die in de loop werd meegegeven aan de opkomende dammekanter vanaf de linkerkant. Zonder nadenken schoot hij vanaf randje 16 de bal ongenadigd hard de kruising in in de korte hoek. Iedereen was verbaast, maar vooral Sebas zelf. Om aan te geven dat het niet een lucky goal was maakte hij niet veel later gelijk maar zijn 2e van de dag. Dit maal was het een actie van Bette die over rechts zijn man er uit liep, naar binnen trok en de bal voor het doel langs bij de 2e paal plaatste voor een wederom goed doorgelopen Sebas!
Siveo was hiervan nog aan het bijkomen terwijl wij nog wat kansen om zeep hielpen. Uiteindelijk werd het voor rust nog wel 3-1, MaartenV schoot een vrije trap hard in de muur. De bal die terug kwam werkte hij opnieuw in, waarbij Bette deze voor zijn voeten zag belanden en niet twijfelde om deze af te maken.

Met de rust konden wij dus alleen maar tevreden zijn! Echter, we moesten niet te makkelijk gaan denken, al maakten wij daar wel al wat suggesties over. Zo was de keeper de 2e helft vervangen door een kerel van zeker 2 meter lang en dus was afgesproken over de keeper te gaan stiften, maar dan natuurlijk wel als de bal er een paar keer extra in had gelegen.
In de 2e helft gingen wij dan lekker door waar we gebleven waren. Wel had Bette wat last van hoogmoed, hij probeerde meteen na het fluitsignaal een stiftje over de keeper die helaas over ging. Was een goede kans want hij stond vrij voor de keeper! Uiteraard hebben we hier nog even om nagelachen.. Na het missen van een aantal kansen was het MaartenV die goed reageerde op een afvallende bal uit een kluts. De keeper zat op randje 16 in een duel en de bal werd niet zo handig weg gewerkt. MaartenV kreeg deze op een kleine 30 meter van het doel voor zijn voeten en stiftte de bal er in 1 keer overheen. Het stiften bleek dus gewoon mogelijk zijn bij deze lange keeper.
Hierna misten we nog een paar grote kansen en werden we even wat nonchalanter. Nadat Siveo de 4-2 had gemaakt vonden wij de scherpte weer terug. MaartenV kapte links van de 16 zijn tegenstander uit en gaf hoog voor bij de 2e paal. Nilis kon deze in 1 keer op zijn slof nemen en maakt daarbij zijn verlossende treffer. Zo had Nilis tenminste nog wat nachtrust, want als hij ook deze nog had gemist was dat nooit meer goed gekomen. Hierna kregen we nog wat leuke kansen, zo miste zowel Bette (paal) als MaartenV (net naast) nog een keer vrij voor de keeper.

De 5-2 was dan ook zeer verdiend en werd gevierd op het nieuwe terras voor veld 2 die we meteen even hebben goedgekeurd met een kratje pils en een achtergrond muziekje.

Volgende week de laatste beker wedstrijd, dan komt SPV op bezoek. Zij hebben de eerste 2 wedstrijden dik verloren, dus dat zou geen probleem mogen zijn. Maar uiteraard wel even oppassen dat we niet te makkelijk gaan denken! Het is immers langs geleden dat we door waren in de beker, dus het zou zonde zijn als we dat na 2 goede overwinningen nog mis zouden lopen.

 

R7 13 sep 14

 

 

Foto’s van deze wedstrijd Klik hier >>>

 

Maarten v Vliet


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie