0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Sportlust 14 – Rohda 7
wed verslag 3

Sportlust 14 – Rohda 7

Door Beheerder | 10 september 2014 | Nieuws

Nou mannen, het seizoen is dinsdagavond dan officieel begonnen voor het 7e! We zijn weer van start, en direct met een (rommelige) overwinning zoals het hoort.. 

De voorbereiding van het seizoen ging eigenlijk al prima. Goede opkomsten op de trainingen en eerst een oefenwedstrijdje bij Olympia waar we 2-2 speelden met een geïmproviseerd team. Zaterdag hadden wij de eerste bekerwedstrijd van het seizoen nog uit moeten stellen wegens te weinig spelers (door vakanties, bruiloften, fietstochten voor het goede doel en andere onzin redenen om af te haken). Wel hadden zaterdagmiddag nog 7 man van ons legendarische 7e elftal even het 3e uit de brand geholpen door daar een 1-1 uit het vuur te slepen en ondertussen zelf de conditie op peil te houden.

Deze avondwedstrijd bij Sportlust kwam overigens wel op een belachelijk vervelend tijdstip, we begonnen om 19:00uur op nota bene het hoofdveld alwaar we met een verkorte rust moesten proberen de speeltijd vol te maken voor het donker was. Kon “net aan”. Ook was onze snoeiharde vaste supporterskern weer aanwezig, die dit keer dus op de tribune kon plaatsnemen en dit tot VAK-V(erbaan) kon bombarderen en de dugout zat vol relatief nieuwe supporters die dit tot VAK-B(oon) kon uitroepen. 
We hadden ook een paar aanwinsten mee, aangezien deze speeltijd alles behalve ideaal bleek te zijn voor onze verwende mannen. Zo begonnen we met Mike op doel, achterin Basinas, NielsG, Rino en Mathijs, op het middenveld Johan, Maarten en Schilt, voorin Moo, Nilis en Evert. Op de bank Boonx2 en Thomas&Roger kwamen iets later aankakken. Uiteraard zouden wij lekker doorwisselen aangezien nog niet iedereen bij ons even fit is.

We begonnen vooruit te voetballen maar de eerste de beste counter van Sportlust leverde meteen een doelpunt op. Een communicatie probleempje achterin (verklaarbaar door de provisorische opstelling) gaf de diepgaande spits de gelegenheid om vrij door te lopen. Een paar minuten later trok Nilis het alweer gelijk door een bekeken schot met zijn linker, waarbij de keeper zich leek te verkijken op de stuit. Wij speelden veel op de helft van Sportlust, maar werden wederom snel met de neus op de feiten gedrukt na een vlijmscherpe counter van sportlust. Wederom een achterstand, terwijl we pas net waren begonnen. Letterlijk waren de eerste drie schoten van de wedstrijd ook meteen doelpunten.
We lieten ons hierdoor niet gek maken kregen wat meer rust in het spel. Ook wisten wij iets vaker combinaties uit te spelen en de zijkanten te benutten. Dit resulteerde in een 2-2 en zelfs 2-3 voorsprong nog voor rust, waar Johan met een steekpass (die perfect op maat was) Evert voor de keeper zette. Hij twijfelde geen moment en prikte de bal hoog in het hoekje. Niet veel later was het Nilis die met zijn 2e van de avond de keeper wist te kloppen, dit keer met zijn rechter.

Na de rust gingen wij lekker door. Het bleef allemaal wat rommelig en het veld werd wat groter, maar we hadden wel het betere van het spel. Het duurde nog even voordat de 2-4 viel, en tegen die tijd begon het al een beetje te schemeren. Evert zette goed druk op de verdediging, waar de linksback en centrale verdediger er samen niet uit leken te komen. Evert bleek wat slimmer, pikte de bal voor de voeten weg en kon doorlopen op de keeper. Hij legde de bal vervolgens breed op Chris die de bal er alleen nog maar hoefde in te tikken. Hierna werd het nog wel even billen knijpen, zeker nadat Sportlust nog de 3-4 maakte en daarna nog een paar keer gevaarlijk was in de 16. Met name Mike en Thomas wisten hier nog een tegentreffer in de slotfase te voorkomen. Ook gaf Roger aan dat hij Rino nog nooit zo vaak naar achter had zien rennen. Ongetwijfeld zal ook dit enig effect hebben gehad.
De details zullen we het maar niet meer over hebben, feit is dat we de eerste overwinning binnen hebben!

Nog wel wat saillante details:
-Het debuut van onze nieuwe aanwinst Niels in een officiële wedstrijd
-Evert bleek deze wedstrijd zelfs een slechtere kopper dan Schilt, naar verluidt kwam dit door de overweldigende aanwezigheid van supporters en spelers met de achternaam Boon waarvan de helft ook nog eens prima bleek te kunnen voetballen
-Nilis is weer op dreef, waar het zaterdag bij het 3e nog niet lukte gingen er dinsdagavond weer ouderwets 2 in
-Maarten kwam er achter dat boksen op maandagavond en een voetbalwedstrijd op dinsdagavond niet samen gaan (gewoon een slecht excuus voor het slechte spel van ondergetekende ja)
-Moo kwam er op zijn beurt achter dat eten vlak voor de wedstrijd wat problemen kan opleveren
-Roger ziet zichzelf na 15 minuten als linksbuiten meteen als nieuwe spits voor het 7e
-Al die blessures van Basinas zijn gewoon onzin, niks van gemerkt
-Schilt Junior = Schilt Senior
-Dinsdagavond is het hartstikke gezellig in de kantine. Overigens enkel toegankelijk voor een gelimiteerd clubje dat zich onder “bestuur” schaart en dit gebruikt als excuus om voornamelijk bier te drinken

Nu moeten we alleen nog even uitkijken wat we de komende 2 wedstrijden doen, anders gaan we straks nog door ook in de beker, en volgens mij heeft onderstaande reporter dat niet meer meegemaakt sinds ons kampioens-seizoen een jaar of 8 terug en dat koste mij uiteindelijk een gebroken elleboog tijdens het kampioensfeestje… gevaarlijke praktijken dus. Maar laten we niet teveel op de zaken vooruit lopen en ons eerst eens richten op de training van donderdag waar we iedereen eerst maar eens klaar moeten stomen voor de competitie.

En er staat nog een vacature open bij het 7e! 
Gezocht: Rohda 7 speler/supporter die vrijwillig tussen 20 september en 18 oktober de wedstrijdverslagen wil schrijven. Liefst op begrijpelijke wijze. Enig gevoel voor humor en stiptheid is gewenst. Dit is jouw kans om je teamgenoten af te kraken en jezelf de basis in de schrijven! Waar wacht je nog op?

 

wed verslag 3


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie