0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Zwammerdam 2 – Rohda 2 6 september 2014
voetballer2

Zwammerdam 2 – Rohda 2 6 september 2014

Door Beheerder | 7 september 2014 | Nieuws

Na de nederlaag tegen Jodan Boys 3 moest door Rohda uit een ander vaatje worden getapt. De trainer had een verrassing in petto door Mark op het middenveld te posteren in plaats van linksback. Het vele balverlies op het middenveld moest worden teruggedrongen en duels moesten worden gewonnen.

 

In het vooroverleg werden duidelijk afspraken gemaakt zonder dat de kwaliteiten van Zwammerdam bekend waren. Compacter spelen bij balverlies, linies bij elkaar houden, veld groter maken bij balbezit, aanspeelbaar zijn op het middenveld en niet altijd naar voren vrij (proberen te) lopen.

 

Al snel werd duidelijk dat Zwammerdam 2 over een goede ploeg beschikte. Centraal achterin staan twee voetballende verdedigers met een goede trap. Rechts achterin staat enthousiaste en snelle back. Op het middenveld stonden drie spelers met loopvermogen, techniek en diepgang. Tot slot liep er een voetballende spits en een linksbuiten met snelheid en een goede traptechniek.

 

De eerste kans van Zwammerdam ontstond vanaf de rechterkant, waar de rechtsbuiten een indraaiende voorzet gaf op de meegelopen mid-mid. De aanname duurde iets te lang en gelukkig kon Guido de schade herstellen door een hoekschop weg te geven.  Rohda kon in het eerste halfuur niets anders doen dan zich terugtrekken en hopen op een uitval. Die ontstond door een half geraakte uittrap van Nova richting Johan die de bal alleen kon verlengen. Jan speelde de bal direct de diepte in op Rick, maar die werd vanwege buitenspel afgefloten door de goed acterende scheidsrechter.

 

Dezelfde Rick stond aan het begin van een gevaarlijke aanval van Zwammerdam. Een breedtebal op Roel was niet op maat en werd onderschept door een speler van Zwammerdam. De bal werd keurig bezorgd bij de rechtsbuiten. Doordat Nova zijn doel goed klein maakte, kon hij de bal van de twijfelende speler in het strafschopgebied ontfutselen.

 

Opnieuw werd via onze rechterkant een gevaarlijke aanval van Zwammerdam opgezet. De linksbuiten werd de lege ruimte ingestuurd en zijn strakke voorzet kwam bij de spits die de bal volledig miste. Desondanks kwam de bal daarna voor de voeten van de meegelopen rechtsbuiten, die de bal terugtrok waardoor de 1 – 0 van dichtbij werd aangetekend.

 

Na een half uur leek Zwammerdam uitgeraasd en Rohda kon voor het eerst iets terug doen. Mark ging zich vanuit het middenveld aanbieden en opeens werd er een beetje positiespel door Rohda gespeeld. Uit een cornerbal kwam de weggewerkte bal voor de voeten van Jan die van dichtbij uithaalde. Helaas zorgde een voet van een verdediger dat de bal niet in het doel verdween. Niet lang daarna gaf Rick vanaf het middenveld een steekbal op Mark die alleen voor de keeper verscheen, maar hij werd afgestopt door de goed uitgekomen doelman. 

 

Enigszins onder (de in)druk werd Baruch neergeschopt door de laatste man van Zwammerdam.  Vanaf 20 meter probeerde Jaap de bal in de linkerbovenhoek te draaien maar de keeper bokste de bal keurig uit de bovenhoek.

Het opgebouwde vertrouwen van het laatste kwartier uit de eerste helft werd tenietgedaan door een tegengoal in de eerste minuut van de tweede helft. De cornerbal werd door onze verdediging weggewerkt naar onze rechterzijkant. Hier stond de rechtsbuiten van Zwammerdam te wachten en die leverde een mooie voorzet af. De laatste man van Zwammerdam kon recht voor Nova ongehinderd de 2 – 0 scoren.

 

Tom kwam in het veld voor de moegestreden Rick. Vanaf de rechterkant speelde Guido de bal in op Baruch. Hij draaide zich snel om en speelde de bal door de benen van de voorstopper en kwam alleen voor de keeper. Met een fraaie lob verschalkte Baruch de uitlopende keeper en bracht Rohda door 2 – 1 weer terug in de wedstrijd.

 

Zwammerdam wilde dit snel rechtzetten en vanuit het middenveld werd de linksbenige rechtsbuiten dreigend richting ons zestienmetergebied gestuurd. Jan werd uitgekapt en met zijn linker deponeerde hij de bal net naast de verre paal buiten bereik van Nova.

 

Onder druk van Zwammerdam schiet Mark de bal richting de helft van onze tegenstanders. Met drie verdedigers tegenover zich weet Baruch bijna opnieuw de keeper te verslaan met een laag schoot. De vingertoppen van de keeper zorgde ervoor dat slechts een corner werd toegekend.

 

Aan de andere kant was het wel raak. Een geweldige pegel werd in eerste instantie door Nova uit de doelmond getikt. De bal werd daarna slecht weggewerkt aan onze rechterkant en viel met een boog voor de voeten van de nummer 10 die de bal van ruim 20 meter diagonaal in de verre hoek schot 3 – 1.

 

De kopjes van Rohda zag je teleurgesteld naar beneden gaan hangen. Mede hierdoor ontstonden nog meerdere kansen voor Zwammerdam die de voorsprong hadden kunnen uitbouwen. Doordat de spits en de linksbenige rechtsbuiten werden gewisseld, werd de druk vanuit Zwammerdam het laatste kwartier minder en konden wij eindelijk iets terugdoen.

 

Via een uitval aan onze rechterkant ging Roel alleen op de keeper af. Hij passeerde de keeper vanaf de rechterkant en kwam recht voor het doel te staan. Met zijn mindere linker schoot hij de bal precies recht door het midden waar de laatste man de plaats van zijn doelman had ingenomen. De verdediger blokkeerde de bal en de afgevallen bal werd nog door Mark ingeschoten, maar ook zijn inzet werd voor de doellijn weggewerkt.

 

Toch was het slotakkoord voor Rohda. Tom ontving de bal aan de linkerkant en wist de bal bij Baruch te bezorgen. Baruch passeerde zijn man en met zijn linkerbeen schot hij de bal laag langs de keeper in de verre hoek 3 – 2.

 

Volgende week zaterdag staat de wedstrijd Rohda 2 – Be Fair 2 op het programma.

 

voetballer2


Activiteiten

 • Mar 02

  Cabauw 1 - Rohda '76 1

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie