Home » Spirit 9 – Rohda ´76 7
wedstrijdverslag 4

Spirit 9 – Rohda ´76 7

Door Beheerder | 12 oktober 2014 | Nieuws

Vandaag om half 3 stond op het programma de competitie wedstrijd op sportpark Ouderkerk tegen Spirit. Spirit heeft de eerste 2 wedstrijden gewonnen maar vol zelfvertrouwen maakte we de wereldreis richting Ouderkerk.

Zoals het de laatste weken gaat begon ook deze voorbereiding niet optimaal. Het forum was niet goed ingevuld en op vrijdag en zelfs op zaterdag 13.00 uur (aanwezig 12,45 uur) was het nog niet duidelijk hoeveel man we hadden. Gelijk een oproep aan de gehele selectie van Rohda 7 om zo spoedig mogelijk je af te melden als je niet kan zodat er eerder bij andere team geronseld kan worden om genoeg man te hebben.

Dit terzijde. Kwart voor 1 aanwezig was uiteraard niet voor iedereen haalbaar. Shilt was nog op buienradar aan het kijken hoe laat de regen stopte en Keessie was nog aan het werk om 13.00 uur. Maar goed. We vertrokken uit Bodegraven en bij Spirit aangekomen telde onze selectie voor vandaag 12 man.

Het goede vooruitzicht (voor sommige) van vandaag was dan ook dat we op het drassige veld in de harde regen mochten starten. Medelijden met onze tegenstander. We begonnen de wedstrijd vandaag met een aangepaste opstelling omdat we maar 2 van de 8 verdedigers hadden. (Hendrik, Basinas, WIllem en Roger geblesseerd, voorzitter mocht het lintje doorknippen bij de opening van de nieuwe kleedkamers en Theunis hopelijk volgende week weer present.

Keeper: Vinnie. Verdediging: El Kapitein Sebas, Niels Grif, Witte Mikey. Middenveld: Niels V, Linge en Rino. Aanval Shilt en Moo. Wissel/vlagger: Keessie

Het ging duidelijk een zware wedstrijd worden op het zeik natte en drassige veld, maar we startte voorspoedig. Het was dan ook Rohda die de eerste kansjes kreeg. Een zuivere pingel werd ons ontnomen en een paar goede kansen gingen er net niet in. Helaas kregen we onnodig de 1 – 0 om onze oren. Het was Niels V. die hier een antwoord op had met een schitterende goal van 25 meter over de keeper stijf de kruising in. Helaas was het geluk meer bij Spirit die het meest profiteerde van het steeds slechter wordende veld. Vinnie had met keepershandschoenen iemand gemasseerd met massageolie waardoor het onmogelijk was om de bal te vangen waardoor we helaas weer op achterstand kwamen. Ook de tegengoal werd weer snel weggepoetst door Niels V en na een kleine 40 minuten spelen floot de scheids voor de rust.

In de rust pepte we elkaar op en besloten we dat we sowieso met punten naar huis moesten gaan. We waren veruit de betere partij alleen het geluk was nog niet aan onze zijde.

De tweede helft begon helaas ook niet in ons voordeel en als snel keken we tegen een 3 -2 achterstand aan. Het was ditmaal Bette die met een schitterende kopbal uit een corner de 3 – 3 binnen knikte. Vol goede moed probeerde we de wedstrijd te keren en eindelijk een voorsprong te nemen maar het mocht vandaag niet lukken. Hun keeper groeide uit tot man of the match en wij hielpen wat kansjes om zeep. Gelukkig was Vinnie in de tweede helft weer in vorm en maakte een aantal uitstekende reddingen.

Hun irritante, zeikende en vervelende nummer 10 werd gefrustreerd en pleegde een aanslag op Niels V. wat duidelijk een rode kaart was. Echter dit kreeg hij niet wat uiteindelijk beslissend was voor de wedstrijd. Gelukkig stond Niels V. wel weer op en konden we verder opzoek naar de voorsprong wat helaas niet lukte en weer tegen een achterstand op liepen. Ook de 4 – 3 werd door wilskracht weer weggepoets. Het was weer Niels V. die zijn derde binnen schoot. Het leek er op dat het dan ook 4 – 4 zou blijven maar helaas was het de irritante, zeikende en vervelende nummer 10 die een mooie actie maakte en die door Witte werd beëindigd  door een uitstekende sliding waar geen bal meer in de buurt was maar wel 2 benen. Vrije trap, pijn bij de nummer 10 (gniffel)  en geel was de consequentie. Intussen was Niels Grif. gewisseld en mocht Moo zijn debuut maken als links achter. Er stond dus een verdediging van alleen maar middenvelders en aanvallers wat dan ook werd bestraft door Spirit. In 4 minuten tijd maakte ze 3 doelpunten waardoor we het veld afliepen met lege handen en een geflatteerde 7 – 4 nederlaag.

Conclusie van vandaag.

Moo als linksachter is een extra spits inbrengen.

Niels V. heeft een nieuw wapen. De sokken van zijn vrouw.

Shilt zijn buienradar werk niet naar behoren.

Optijd invullen op het forum als je niet aanwezig bent.

Over de dijk naar Ouderkerk is sneller dan via Krimpen.

Keessie krijgt nog steeds als die gaat trouwen een telefoon met whatsapp.

We staan op plaats nummer 9 wat niet Rohda 7 waardig is.

Hopen dat de blessures snel over zijn en dat we met 1 man extra per linie de volgende wedstrijd kunnen beginnen.

Volgende wedstrijd is een bekerwedstrijd in Alphen in sportpark de Bijlen tegen Alphia 9.

Tijdstip 14:30 uur.