0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » DCV 9 – Rohda 7
mancity

DCV 9 – Rohda 7

Door Beheerder | 2 november 2014 | Nieuws

Terwijl Man City – Man Utd aan staat is het tijd om eens terug te kijken op een minstens zo’n interessante wedstrijd van de dag van gisteren. Uiteraard hebben wij het hier over DCV9 – Rohda7.
Nadat we eindelijk compleet waren — 13uur aanwezig betekend 13.30 compleet??? — zijn we de oversteek gaan wagen naar Krimpen. Daar aangekomen bleken we in een of andere kleine bouwkeet te moeten omkleden. Het enige wat hier nog ontbrak was een pot slappe koffie, een met koud bier gevulde koelkast en een bevlekte centerfold aan de wand. Het veld was ook nog eens van dezelfde kwaliteit als de bouwkeet, hopen dus dat de enkels heel zouden blijven!

We hadden een ruime selectie, dus begonnen we met Pinto (Vinnie) op de goal – Sebas, Wazige Witte, Voorzitter en NielsGriff – Rino, Mikey en linge – Bette, Nilis en Shield. Op de bank begonnen MaartenV, Evert, Moo, Roger en onze mascotte van vandaag: NielsGriff z’n zoontje (hij wordt al hard klaargestoomd om over een jaar of 17 zijn debuut te kunnen maken).

De wedstrijd begon flitsend! Na nog geen 2 minuten spelen had Bette Nilis al vrij gespeeld voor de keeper en was het meteen raak! Hij schoot de bal onhoudbaar in het dak van het net. Zoals wel vaker bleven we iets te lang juichen en was het een minuut later al weer 1-1… de rechtshalf van DCV liep in een hogere versnelling dan onze verdediging en kon zo doorlopen.
Hierna herstelde wij de balans en wisten in het verloop van de 1e helft de beste kansen te creëren.
Na al een paar gevaarlijke acties voor het doel van DCV was het uiteindelijk MaartenV die onze 2e goal liet aantekenen. Hij kreeg de bal breed gespeeld door Nilis en schoot vanaf een ruime 20 meter (via een been van een verdediger) raak.
Het werd voor de rust nog wel 2-2. De scheidsrechter beoordeelde een op de grond liggende EvertJan, die van achter een bal ligtjes tegen zijn arm kreeg als een strafschop. Hij bleek de enige te zijn die dit een overtreding vond, want zelfs de tegenstander speelde aanvankelijk gewoon door. Een vreemde beslissing, maar goed, we hadden nog een klein uur te spelen, dus we konden gewoon weer aan de bak.
Vlak voor rust was het nog wel even schrikken, Wazige Witte en zijn tegenstander wilden iets te graag op dezelfde plek van het veld gaan staan. Wazige Witte kreeg een tik op zijn oog en lag even goed voor pampus. Hij gaf aan wat wazig te zien, dus even wisselen dan maar. In de rust keek hij nog steeds wazig uit zijn ogen en hij kreeg het advies van de verzorger van DCV om even langs te gaan bij de HAP, wat hij dus ook maar even ging doen..

De 2e helft startten wij met het gevoel dat de overwinning er in moet zitten. 
We creëerden wel veel meer kansen dan de tegenstander, maar moesten alleen even wat scherper zijn voor de goal. En vooral dat laatste bleek nog lastig. Zo mistten Moo, Nilis en Bette allemaal 1op1 met de keeper, en ging een paar goede kopmogelijkheden van Evert, Bette en Shield er ook niet in. DCV zette daar niet heel veel tegenover. 1 keer werd het echt gevaarlijk voor het doel van Vinnie nadat een steekbal vanuit het middenveld een van de spitsen vrij zette voor Vinnie. Vinnie toonde zich echter een prima keeper door – tot 3 keer toe in 1 actie – er voor te blijven liggen en uiteindelijk de bal weg te kapen.
Gelukkig kwam alles nog goed. De 2-3 mocht Bette vanaf de 11 meter maken, nadat Nilis bij een corner – in kansrijke positie – onderuit gehaald werd. De 2-4 kwam uit een prima voorzet van MaartenV, die de bal panklaar legde op het hoofd van van Shield, die er via een verdediger in vloog.

Uiteindelijk kunnen we spreken van een uitstekende overwinning, die we eigenlijk hadden mogen, misschien wel moeten, bekronen met een paar doelpunten extra. Een hoge uitslag had er echt in gezeten.
En ook met Witte bleek het uiteindelijk goed afgelopen, hij kon na een kleine check in het ziekenhuis gewoon nog even een biertje pakken bij Rohda. Ook was hij geheel gekleed in onze clubkleuren, zijn gezicht was inmiddels mooi blauw-wit gekleurd! Wel zag hij nog steeds wat wazig door zijn blauwe oog, maar de geruchten gaan dat hij er niet lang uit hoeft te zijn.

Volgende week barst het vervolg van het Rohda 7 spektakel los met een thuiswedstrijd om 11uur tegen Olympia 3

 

Maarten v Vliet

 

mancity


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie