0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
voetballer

Rohda 7 – SPV 3

Door Beheerder | 23 november 2014 | Nieuws

Op een schitterende middag mochten wij aantreden tegen SPV 3. Een wedstrijd wat een herhaling zou zijn van de geschiedenis van Rohda 7: Moo (ipv Vinnie) wederom op de goal, net zoals de wedstrijd aan het begin van het seizoen tegen SPV 3! Destijds werd het 4-4, dus we hadden wat recht te zetten.

Dit seizoen zitten we gemiddeld op 4 tegengoals per wedstrijd en hebben dan ook nog geen enkele wedstrijd de nul gehouden, dus we hadden de nodige doelstellingen voor vandaag.

We hadden vandaag 12 man beschikbaar. 8 spelers waren om hele verschillende redenen afwezig, van kniepijn tot kiespijn en van werken om te leven tot leven om te werken.

Anyway, Maarten v Vliet had de opstelling gemaakt en had zichzelf opgeofferd om vlagger te zijn (Waar is Vinnie als je hem écht een keer nodig hebt?), dus kwamen we tot de volgende opstelling:
Moo, Rogier, Witte Willem, Nielsgriff, Rino, Linge & Maik, Evert en Niels & Shield in de spits.

De start van de wedstrijd was niet explosief. SPV was een matig team, met 2 hele lompe centrale verdedigers en eigenlijk ook geen andere goede veldspeler. Wel goed was hun keeper! Rohda 7 was overduidelijk beter dan de tegenstander en door middel van redelijk combinatievoetbal was het eigenlijk wachten op de goal van Niels Verbaan. Maar daar dacht de keeper van SPV anders over. Met goede reddingen en reflexen hield hij Niels van het scoren af.

Ronald liep wat te bakkeleien met het centrale duo achterin, wat resulteerde in een blessure voor Shield en Maarten kon aan de bak. Maarten ging links op het middenveld spelen en Evert schoof door naar de spits naast Niels. Na wat ongelukkige pasen en wat miscommunicatie onderling, ontstond toch het eerste doelpunt. Niels liep op 3 verdedigers af en gaf de bal aan Evert, die zijn directe tegenstander met een goeie sleep het bos instuurde en met links de bal in de korte hoek punterde. Verdiende 1-0. Ondertussen had Moo praktisch niets te doen gehad. 1x werd hij gepasseerd door de spits, maar toen was Witte zijn reddende engel.

De wissel van Shield was het startschot voor goed combinatievoetbal. De mooiste aanval van de wedstrijd ging als volgt: Een afgeslagen corner van SPV kwam terecht bij Niels Verbaan, die de bal liet vallen op de ‘linksback’ Maarten, die de bal inspeelde op Evert, die Niels Griff aanspeelde op midmid, die weer naar links opende op Maarten. Ondertussen stak Evert aan de rechterkant het veld over en Maarten gaf een vreselijke crosspass op maat naar de 16. Evert pikte de bal uit de lucht en nam de bal in de sluit op de slof. Met een katachtige redding tikte de keeper de bal via de lat cornerbal. Alleen vanwege deze aanval hadden we de 2-0 verdiend. In de hierop volgende corner kon Maik vrij inkoppen, maar hij ging over! Jammer Maik, het was je gegund!

Ondertussen ging Rohda 7 door met voetballen en we gaven SPV ook geen seconde het idee dat er iets te halen viel. Een paar minuten voor rust viel ook de 2-0. Na combinatievoetbal tussen Niels en Niels kwam de bal uit bij Maarten aan de linkerkant. Met rechts gaf hij een indraaiende voorzet en Evert tikte de bal bij de eerste paal in het doel, 2-0.

In de rust bleek Shield nog fit te zijn om nog een helft te kunnen voetballen. De tweede helft begon Maik op de bank en Shield weer in de spits. De tweede helft begon explosief, maar bloedde langzaam maar zeker dood. Moo liet in de tweede helft een paar keer zien dat hij, mede door zijn formaat, een prima keeper is. De wedstrijd leek op 2-0 te gaan eindigen, maar Maarten besliste anders. Op een plek waar je een voorzet verwacht, verraste hij vriend en vijand met een schot op goal, die onbereikbaar voor de keeper langs de goede kant van de paal ging, 3-0 en wedstrijd over. Uitgebreid drinken op deze goal kon hij niet, want hij moest net als Rino en Evert aansluiten bij de wedstrijd van het 3de.

Niels Verbaan kreeg het lintje voor sportiviteit, want 1 op 1 met de keeper gunde hij de goal aan Shield! Shield kreeg nog een levensgrote kans voor zijn 2e goal van de middag, maar die inzit ging niet eens tussen de palen.

4-0, prima uitslag tegen een matige tegenstander en eindelijk eens de nul gehouden dit seizoen. (Wie is?) Vinnie gaf aan dat Moo vaker op doel mag en dat Vinnie dan Moo zijn plekje(op de bank) overneemt, dus dat lijkt mij een prima deal!

Volgende week mogen we naar DONK 2 en gaan we voor de tweede overwinning op rij!

 

 

voetballer


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie